Målfest i sesongavslutningen

Postet av Gui Sportsklubb den 10. Okt 2018

Det ble en ellevill avslutning på årets Stikkaliga for a-laget - som jaktet 2.plass og kvalifisering til Norgesmesterskapet neste sesong.

For tallenes tall var klare: Vertskapet Lommedalen lå poenget bak oss - det samme gjorde Kjelsås 2. Kjelsås 2 kan ikke kvalifisere seg til cupen, så deres plassering er i og for seg fullstendig irrelevant. Det var gultrøyene fra den innerste krok i Bærum som var målet.

Vi må også benytte anledningen til å hylle lokalavisen Budstikka - ikke bare har de levert meget solid dekning av årets liga, de rundet like gjerne av med studio, utdeling av årets spiller i Stikkaligaen, samt liveintervju under kampen med lagenes trenere. Klasse.

Så til dagens ellever: Brualøkken, Kristoffersen, Hellman, Gundersen, Røisland, Engesvik, Lunde, Bendixen, Abbas, Rasch, Heimisson.

På benken satt: Nielsen, Irgens, Schwabe, Hop Ness, Rustad, Bækkelund.

I minuttene før avspark ble årets spiller i Stikkaligaen offentliggjort.

Valget falt ikke overraskende på Stian Rasch - vår egen humørspreder og målskytter.

Rasch fikk flott "Stikke" og et halvt års abonnement på Budstikka +. Det er bare å gratulere. Så til dagens avspark.

0 min: En meget ivrig linjemann spør benken om det er noe nytt. Det skjer ikke mye nevneverdig på Heggedals benk, så nei, her er alt som det vanlige.

6 min: Zishan Abbas nede for telling etter en "Open Ice Hit" fra en lommedøling.

9 min: 1-0 Lommedalen.

12 min: Enorm Brualøkken-redning


13 min: 2-0 Lommedalen.

15 min: 3-0 Lommedalen.

Hjemmelaget har åpenbart vært meget revansjelystne etter de tapte så det sang mot oss på Gjellum - og vi aner konturene av en lang aften i Bærum.

Men så snur alt - og vi blir vitne til en spektakulær opphenting selv Liverpool i Istanbul ikke hadde klart å matche.

22 min: Frispark Heggedal fra tjue meter. Stian Rasch, årets Stikkaliga-spiller, måker til med feil bein. Rett i nota. Vi har i det minste redusert.

24 min: Bendixen passer til Atli som er iskald. 3-2. Håp.

26 min: Terje "Rollon" Småhaug blir intervjuet på sidelinjen. Amerikanske tilstander i lokalavisa, nå.

30 min: Martin Engesvik er rapp nedover høyre flanke. Sender kula på skrått ut igjen til klubblegende Zishan Abbas, som i sin nittende sesong, leverer en meget skarp avslutning ned i lengste hjørne. Deilig avslutning, surrealistisk opphenting. Seks mål første halvtimen. God valuta for alle Budstikka +-abonnenter. 3-3.

39 min: Atli mottar ball. Atli gjør som han vil. Atli sender avgårde en ny rakett - og vi har på smått utrolig vis snudd kampen til vår favør. 4-3 til gutta fra dalen (den ekte dalen) og både publikum, benk og kommentatorer måper.

43 min: Paal Røisland sender sms fra Sandefjord og lurer på om vi er obs på at både Martha Louise, Ari Behn og en rødhåret alpinist ved navn Burre kommer fra bygda vi nå spiller kamp i. 

Pause: Fra årsverste til tilnærmet årsbeste på en omgang. Ikke verst.

Årets siste "Nærmest Krysset" går til junior Mathias Hop Ness.

Et heltent hjemmelag entrer matta i andre omgang - og det er tydelig at de er sultne på andreplassen i ligaen. Andreplassen gir i følge kilder kvalifisering til 3.divisjon, og det er ikke vi i Heggedal særlig lystne på, selv om det hadde vært hyggelig å møte Årvoll også neste sesong.

55 min: Gultrøyene slår en lang ball inn bak HIL-forsvaret. En gultrøye har sneket seg gjennom, og avslutningen er iskald. 4-4. Frem med kuleramma.

Nerven preger matchen nå. Hvem har mest ork? Det burde jo selvsagt være hjemmelaget, med tanke på at vi trener veldig lite. Og det stemmer. Lommedalen orker mest - til tross for at vi også skaper våre sjanser.

81 min: Lommedalen går opp i 5-4.

83 min: Vi svarer like etterpå - men linjemannen mener det er offside, og annullerer målet. En rask titt bort på Budstikkas monitor - gir oss fasiten. Grov bom fra linjemann.

86 min: Lommedalen øker til 6-4, og løpet er kjørt.

Slutt: En absurd, festlig og målrik kamp avslutter årets Stikkaliga.

Vi ender på fjerdeplass. Vi tror vi har sikret oss NM-kvalifisering neste sesong. Og da skal vi jammen med ha Vålerenga, Rosenborg eller Brann til Gjellum - om vi kommer oss gjennom kvalifiseringen.

Lommedalen-Heggedal 6-4 (3-4)

Lommedalen kunstgress: 60 tilskuere

Mål: Atli 2, Bendixen, Abbas.


Takk til alle støttespillere, publikum som trofast har vært med på å øke snittet på Gjellum betraktelig i år, followers, fans og alle med grønt hjerte - det har vært en gøyal sesong - og vi håper vi sees igjen i en ny utgave av #Stikkaligaen neste år.

Til da - god jul! 
 0 Kommentar

Takk for i år, Gjellum

Postet av Gui Sportsklubb den 2. Okt 2018

Det var duket for årets siste hjemmekamp for bygdas stolthet tirsdag kveld. På trofaste Gjellum - Heggedals egen storstue. Med helt ok flomlys - på en gammel og ærverdig arena.

Kulda har inntatt bygda nå - og kombinert med høstferie, var det et helt ok oppmøte i aften. 27 vante travere hadde tatt turen for å se a-lagets siste opptreden i år i Stikkaligaen. Nest siste serierunde. Kampen om NM-kvalifisering 2019.

Frigg 2 motstander.


Og vi er tidlig ute i dag. Det er noe spesielt med Gjellum. Atmosfæren. Folka. Kiosken. Alt. Praten rundt klubben. Stemninga rundt. Rammen.

Arenaen hvor kulda sitter i til mai - og gjør comeback tidlig i august.

Likevel kan vi se tilbake på et solid snitt på hjemmekampene i år. Trolig godt over 100. For det er lite som varmer mer enn å se folk strømme til match - annehver tirsdag gjennom hele sesongen. Slå av en prat på den kalde murtribunen. Høre hjemmefansen sukke, rope og klappe i takt etter solide prestasjoner fra hjemmelaget. Vi har kjent litt på det i år - og vi har likt det veldig godt.

Følgende elleve fikk æren av å starte årets siste hjemmekamp: Andresen, Engesvik, Bøe, Gundersen, Røisland, Abbas, Bendixen, Heimisson, Tømmernes, Rasch, Mosveen

På benken satt: Nielsen, Evans, Irgens, Lunde, benkedebutantene Bækkelund og femteåringen Schwabe Rosenholm og den skadeplagede Joel Berglund.

Avspark forsinket et par minutter - uvisst hvorfor.

Så er vi i gang. 

1 min: - Frigg 2 turte vel ikke noe annet enn å bruke overtrekker i dag, melder Paal Røisland, som slaktet Friggs drakter da vi møtte Oslo-laget tidligere i år. 

10 min: Frekk flikk av Zishan Abbas

11 min: - Jeg ser ikke forskjell på Jan og Zish, med det lyset her, meldes det fra benken.

15 min: En iskald regnbyge siger ned over Gjellum. - Nå snør det snart, meldes det fra benken.

18 min: Atli fyrer av et langskudd - men Friggs keeper er med på notene. 

24 min: Kaptein Bøe, i en noe uvant midstopperrolle, blir grisetaklet av en Frigg-gutt. Bøe, som er meget misfornøyd med taklingen, får en innføring i Fair Play av dagens kampleder, som er mest opptatt av å roe ned Bøe, ikke dele ut kort for taklingen. 

28 min: Et herlig innlegg fra silkefoten til Fantasykongen Espen Røisland finner Jan Tømmernes - og kunstneren er sterk i boksen, vender av, før han rapt setter ballen i kassa. 1-0. 

34 min: Gunde får et annullert mål. Kommer han til å score i år? 

40 min: Corner til gutta fra 1389. Nydelig slått. Kaptein Bøe rager høyest, nikker ballen ned til Atli som kontant dobler ledelsen. 2-0.

44 min: Klabb og babb i Friggs felt. Røisland får etterhvert sentret videre til Sindre Bendixen, som elegant setter inn vår tredje for kvelden. 3-0.

Pause: Og det er sensasjonelt webredaksjonen ved Dag M. Vegel som vinner "Nærmest Krysset" i år, men en virkelig suser med strak vrist - LIMT opp i vinkelen. 

Andre omgang i gang. En omgang det skjer relativt lite.

57 min: Den fyldige benken drøfter hvorvidt Heggedal IL og VUL bør slå seg sammen. Unisont nei, er benkens konklusjon.

59 min: Mosveen blir slått dobbelt luke på.

71 min: Nydelig HIL-angrep ender med avslutning fra skrått hold fra Stian Rasch, som for øvrig er nominert til årets spiller i Stikkaligaen. Rasch sender kula utenfor - til Joel Berglunds store begeistring - Va snygt, roper svensken, som reiser seg på benken og jubler for mål. Dessverre gikk ballen utenfor, noe alle fikk med seg, med unntak av den joviale svensken. 

76 min: Frigg, som trenger poeng for å unngå nedrykk, jager en scoring - og sender avgårde et prosjektil - men Håkon Andresen leverer en skikkelig David De Gea-redning.

78 min: Ny Frigg-sjanse. Ny vill redning av nevnte Andresen. 

81 min: Frigg 2 reduserer. 

88 min: Dags for å sette inn ungdommen og fremtiden til klubben. Tømmernes og Røisland takker for seg. Inn kommer syttenåringen Bækkelund og femten år gamle Schwabe Rosenholm. Og begge gutta får til gode involveringer i sluttminuttene. Bækkelund er faktisk nære å score, Schwabe Rosenholm viser at han har teknikken på plass når han trikser rundt med et par Frigg-gutter. 

Slutt!

Årets siste hjemmekamp ender med tre poeng og seier til gutta fra 1389. Vi beholder dermed andreplassen i avdelingen foran siste og avgjørende kamp neste tirsdag borte mot Lommedalen.

En ny sesong er over på Gjellum for a-lagets del. Vi takker alle heggedølinger som trofast har møtt opp i år - og vi lover å gi alt for at vi skal få NM-kvalik og muligens 1.runde i cupen neste sesong til Gjellum. For bygdas del. Klubben og alt. Tenk så skjønt det hadde vært!

Heggedal-Frigg 2 3-1 (3-0)

Gjellum Stadion: 27 tilskuere

Mål: Tømmernes, Heimisson, Bendixen

Vi gratulerer også Sindre Bendixen som dagens Quality Hotel Leangkollen-gutt.


Til neste gang! 


0 Kommentar

Seier på stålet

Postet av Gui Sportsklubb den 18. Sep 2018

A-laget kriget seg inn til en meget viktig trepoenger i kampen om NM-kvalik tirsdag kveld, da Kjelsås 2 gjestet Gjellum.

Grunnet tidsklemma - rakk ikke webredaksjonen frem til verken avspark, "Nærmest Krysset" eller avspark i andre omgang -  men etter timen spilt, var @heggedalfotball operativ igjen som vanlig.

Og timingen var god - for fra 65 minutter og ut var det høydramatisk på Gjellum.

Vi skrur tiden litt tilbake.

Skader, forfall, sykdom og ferieturer gjorde at benken var relativt tynnslitt denne tirsdagkvelden - hvor vinden ironisk nok varmet mer enn den har gjort hele sesongen så langt.

En deilig fønvind blåste over gutta fra 1389 - som i løpet av den første timen hadde nettet tre ganger, hvorav to ble godkjent, samt sluppet inn 2.

Stillingen var altså 2-2 da webredaksjonen suste inn på stadion.

73 min: Nydelig fremspill av Øyvind Gundersen finner Atli Heimisson. Hadde dette vært ishockey, hadde det trolig gått under kategorien "flippass med reker, majones OG dill".

Og Atli tok i mot godsakene som en notorisk målscorer skal gjøre. Drillet av et par forfjamsede Kjelsås-gutter, før han avsluttet kontant til 3-2.

Kjelsås 2, som sendte oss hjem fra Grefsen med 1-6-tap i våres, er ikke happy med kamputviklingen, og det klages over en lav sko på både taklinger, vind og vær. Sånn er det å komme til Heggedal. Svak luminverdi på arenaanlegget, knallharde taklinger, og et hjemmelag, noe tynnslitt i rekkene i dag, men en fightervilje som selv Frank Løke hadde blitt imponert over.

Vi rir av - men på overtid blir det høydramatisk!

94 min: Kjelsås-spilleren, som er en meter over streken, header tilbake til en rekkekamerat, som setter ballen i nettet. Blåtrøyene, med overtrekkvester for anledningen, jubler vilt, før vi protesterer like vilt, og kamplederen - annullerer korrekt scoringen etter mye om og men. Litt karma etter Heggedals håpløse annullering i første omgang. Men bildene fra livedekningen til Budstikka er klare i sin sak - det var ikke mål. Hadde vi bare hatt VAR i 4.divisjon.  

95 min: Kjelsås på siste visitt. Innlegg - det ofres alle kroppslige lemmer i Heggedal bakre rekker - og vi deker som et ekte hockeylag ofrer seg. Uten annen beskyttelse enn leggskinn.

SLUTT!

Tre deilige poeng. Et veldig kort referat. For første gang kun fra 60 minutter og ut. Neste tirsdag reiser vi til Nordre Åsen hvor Tom Nordlies rekrutter venter.

Vi er klare - og stiller forhåpentligvis med en litt bredere tropp. 


Heggedal-Kjelsås 2 3-2 (2-1)

Gjellum: 60 tilskuere

Mål: Tømmernes (2), Heimisson
Foto: Arild Haug Kaarmo


0 Kommentar

Vidunderlig derbyseier med ti mann

Postet av Gui Sportsklubb den 11. Sep 2018

I kategorien elleville avslutninger på fotballmatcher, troner kveldens lokaloppgjør i Stikkaligaen ganske høyt.

Høytflyvende heggedølinger på besøk hos Holmen - et hjemmelag med opprykksambisjoner, nå nærmere 5.divisjon enn tredje.

Et lag fra 1389 som i aften klatret opp på andreplass på tabellen. Vilje, tæl, trøkk og moral. Vi så alt i dag på Holmen kunstgress. Alt. Fra første spark på ballen til siste. Og vi reiste hjem med tre vidunderlige poeng. Fullt fortjent. 

Her kommer referatet: Webredaksjonen har ennå ikke landet, så her skriver vi med puls, svettelukt og adrenalin.

For etter den knallsterke bortekampen mot Christiania BK på Ekeberg sist tirsdag, som endte med 3-2-seier til gutta fra dalen, uten at webredaksjonen hadde anledning til å delta, var det et lag med selvtillit som møttes i garderoben, lengst innerst i Holmenhallen tirsdag kveld.

Lokaloppgjør. Budstikka-TV, godt med folk, godt med gamle helter ringside. Vi nevner i fleng: Anders Kvam, Ola Riise Bjørnebye, Thorbjørn Prestholdt, Andreas Woll - samt resten av de faste heggedølingene.

Rammen var satt.

Følgende elleve startet: Brualøkken, Kristoffersen, Gundersen, Berglund, Røisland, Engesvik, Hellman, Bøe, Mosveen, Lunde, Heimisson.

Benken: Abbas, Nielsen, Bendixen, Evans.

Kjør!

Like før kampstart lurer veterankeeper Simen Brualøkken på hvor nærmeste do er (den han hadde vært på hadde bare et hull i bakken, og Brua må nummer to).

- Får klemme det inn.

2 min: Atli danser samba med Holmen-forsvaret. Avslutter via en rødtrøye og over. 

3 min: Påfølgende corner. Hellman prikker. Foran mål står enten Røis eller Engesvik (vi er fortsatt ikke sikre på hvem som satte panna på den) - men 1-0 til gutta i grønt er i hvert fall faktum.

4 min: Holmen våkner. Holmen går rett i angrep. Brualøkken er parat. Ser ut om han klarte seg greit. 

10 min: Holmen kåler i forsvar. Bøe glir gjennom. Avslutningen like over. 

14 min: Heltente HIL-gutter spiller flott fotball. Tiki taka nedover kanten. Lunde avslutter på tidligere HIL-keeper Siggen. 

24 min: Nydelig innlegg fra Engesvik. Lunde setter panna på ballen, men Siggen er med på notene. 

27 min: Matris Paal lurer på hvorfor Holmen spiller med sørgebånd (Det er faktisk bare designet på draktene som er sånn)

- Trolig fordi de har innsett at drømmen om opprykk brast, smeller det fra benken - og vi ler. 

32 min: Frispark til Holmen. Fra 35 minutter får vi en slags reprise på Ronaldinhos scoring i 2002 mot David Seaman. Vanvittig treff. Det skal de ha. 

36 min: Vidunderlig angrep av gutta fra Heggedal. Flikk-flakk ut til Atli som serverer Hellman. Hellman måker kula i nota bak Siggen. 

43 min: Robin Hellman blir taklet - en skulle tro det var Vinny Jones. Heldigvis kommer Hellman seg opp igjen. 

Pause. 

For andre kamp på rad er det Daniel Øverbye som vinner "Nærmest Krysset". 

48 min: Holmen fyrer av en kanon fra tjuefem meter som smeller i tverra. Nære. 

Så blir kjelen satt på full kok på Holmen kunstgress. Ampert, trøkk, smell i annenhver duell. 

71 min: Dommeren stopper spillet og ber alle roe seg. 

76 min: Mosveen skjermer ballen. Blir låst fast av en Holmen-gutt. Mosveen flytter på seg. Holmen-gutten faller. DIREKTE RØDT (!) til Mosveen. Vi kan med sikkerhet si at vi ikke var enige i den avgjørelsen. 

82 min: Holmen utlikner. Forbanna irriterende. Ikke særlig fortjent. Erketypisk. Vi er en mann mindre. De får 2-2. Som på Gjellum. En kamp vi var fryktelig skuffet over at vi ikke vant. 

Gnisten. Moralen. Forbanna HIL-gutter. Tar fullstendig over de siste femten minuttene. Det kriges, løpes, takles, ropes, smelles, fyres, heades, moses, løpes og takles. Vi presser Holmen med ti mann på matta.

Så. 

Som en Disney-film som alltid ender godt. Vi jager. Vi vil ha alle tre poengene. Gutta fra 1389 jager topplasseringer. Da er det bare å flytte seg. For: I galskapen av en avslutning av en kamp i norsk 4.divisjonsfotball. Vi kriger i Holmens boks. Vi blir felt. Webredaksjonen er litt usikker på hvem som ble tatt i gjerningsøyeblikket, men dagens kampleder blåser straffe. Er det straffespark? Er det straffespark? Uret sier 93 minutter spilt. Og en av Holmen-spillerne er enige med dommeren. Sikkert Siggen (vi veit hjertet hans er grønt ennå). 

94 min: Straffespark. Espen Røisland. Vårt Marseille-øyeblikk er et faktum på Holmen kunstgress. Med Budstikka-TV til stede. En forventningsfull benk som har gått fra nerver til eufori. 

Espen Røisland - kald. Lun. Rolig. Har satt straffer før. Rolig tilløp. Kula triller inn. 3-2. 3-2 til gutta fra 1389. Det jubles. Det er fortjent. Det er riktig. Moralsk riktig. 

Minutt igjen. Vi klarerer som vi aldri før har klarert. Holmen-fuglen er skutt, skadet og nede. Vi er oppe. I føringen. 


Dommer blåser. Vi jubler på oss ribbeinsbrudd. Klemmer som bare svette menn kan klemme. High-fiver. Klemmer mer. Roper. Det er så deilig. Deilig. Deilig. Tre vidunderlig deilige poeng - mot et lag vi elsker å klå. 

Glem Vollen.

Glem Asker.

Glem Lommedalen. 

Rødtrøyene fra unnarennet i hoppbakken er laget vi har hatt mest lyst til å klå i år. 

Det merket man før kampen i garderoben, under oppvarmingen. Under kampen. Gutta løp. Taklet, kjempet og vant. 

Vi kom - vant og dro. 

Holmen-Heggedal 2-3 (1-2)

Holmenbanen: 50 tilskuere

Mål: Hellman, Engesvik/Røis(?), Røis - Gøy med fotball, var HIL-trener Terje Småhaugs kommentar etter kamp. 

- Smør skikkelig på, var en annen HIL-spillers kommentar til webredaksjonen etter match. 

Vi lander nå. I våre HIL-hjem. Best i Stikkaligaen av alle lokale lag per nå. Fire seriekamper igjen. Vi hilser Kjelsås 2 velkommen til Gjellum neste tirsdag. Vi skal til Skeid 2. Vi skal ha Frigg 2 på besøk. Og avslutte sesongen med Lommedalen borte.

Det er bare å møte opp, kjære sambygdinger! 

0 Kommentar

- To gutter og en mann

Postet av Gui Sportsklubb den 28. Aug 2018

A-laget jakter NM-kvalik 2019 - og tirsdag gjestet Hasle/Løren Gjellum til ny match i Stikkaligaen. 


Og rammen var perfekt. Flomlys, Budstikka-TV-sendt match, heltente HIL-gutter og en benk i storslag. Vi kan røpe såpass at det var årsbeste i første omgang fra benken. Rent spillemessig var det ikke det, men følg med, så vil du forstå hvorfor.

Det skal også legges til at Hasle/Løren er et lag vi har hatt lyst til å klå, etter en sur 3-3-match på deres hjemmebane i våres. Og endelig var dagen kommet. Men det virket ikke som om alle var klar over det.

En time før kampstart manglet flere sentrale skikkelser i troppen. Joel Berglund var ute med manglende barnevakt. Robin Hellman satt fast på jobb. Og forrige ukes seksmålsscorer har tydeligvis blitt G-13-trener på Strømmens guttelag. De var opptatt med lokaloppgjør mot Skedsmo, så Rasch var ikke på plass før i andre omgang. 

Ellers var alt som det vanlige. En ok oppvarming, en matris i Paal, som vanlig i shorts, kiosken solgte vafler som aldri før, og coach Småhaug trippende rundt som aldri før.

Følgende elleve fikk tillit fra start: Brualøkken, Kristoffersen, Arneberg, Gundersen, Røisland, Engesvik, Lunde, Bøe, Mosveen, Irgens, Heimisson.

På benken satt: Nielsen, Abbas, Evans.

Avspark. 

1 min: Det fremkommer tidlig at Hasles dyktige trener er godt kjent med motstanderene. Han vet nemlig hvilken HIL-stopper som er tregest, i dette tilfellet Gunde, og han ber sine rødtrøyer spille opp mot han.

2 min: Paal er i gang. Vi mimrer tilbake til tiden dommerlegenden Knut Stunner var sjefen med fløyta i kjeften. De fleste som har spilt guttefotball i distriktet kjenner til han. En skikkelig legende.

3 min: Webredaksjonen får flis i baken.

5 min: - Hasle/Løren er jo hockeylag, det, melder Paal.

10 min: - Gunde kler ikke hvite fotballsko, melder moteekspert Thomas Strand fra bakre benk.

12 min: Benken funderer på om sønnen til Geir Hamnes har lagt opp. 

14 min: Det som har skjedd av sportslige ting er følgende: Irgens med en farlig heading. Hasle-keeperen redder på mesterlig Gordon Banks-vis.

Mosveen avslutter fra skrått hold til innkast.

15 min: De neste fem minuttene går trolig inn i historien som de mest legendariske på Heggedals benk. For nå diskuteres Ex on the beach, et program som angivelig anbefales på det sterkeste. Praten flyttes så videre over til Tone Damli Aaberge, en rekke kjente norske idrettsprofilers seksualliv, hvorpå matris Paal forteller om en velkjent Eliteseriestjernes ville fester med flere personer involvert. - Det var i hvert fall to gutter og en mann involvert, melder Paal, og benken rister av latter.

Samtalen ender med de villeste historiene fra Hotel Bellevue-tiden. Vi sitter stumme og lattermilde igjen.

- Dere er den beste benken jeg noensinne har sittet på, melder Paal, som en avslutning på de ville historiene. 

Nok off topic.

22 min: Atli prøver en frekk lobb. Like over.

24 min: Bøe dundrer ned langs høyrekanten. Inn til Irgens, som avslutter like utenfor.

27 min: HIL-toget har våknet. Nydelig klikk-klakk, og ballen havner til slutt hos Røisland som avslutter like over.

30 min: Paal hyller dama til Ulrik. 

Så våkner bortelaget, og Hasle/Løren er farlig frempå ved et par anledninger. Både Simen Brualøkken, Ulrik og Lunde rydder etter hvert opp det som kommer av farligheter. 

42 min: Røis kommer i hundre langs venstrekanten. Blir tatt stygt, og dommeren blåser. Vi roper på rødt, noe ironisk, men kamplederen drar faktisk opp det røde kortet. Hasle protesterer, men den utviste, som er høflig nok til å takke alle HIL-gutta for kampen, innrømme at det var rødt, og i tillegg være ganske lik tidligere HIL-venstreback Thor Erik Christophersen, rusler lett avgårde mot garderoben.

Påfølgende frispark settes i metallet og ut. 

Pause: 0-0.

- Jeg elsker han dommeren her, han burde hatt egen tv-serie. Gjett hvem som melder dette.

I pausen er det meget jevnt i "Nærmest Krysset". Webredaksjonens siste spark på ballen havner også meget velplassert i vinkelen, men kongen av spillet, Michael Nielsen, rapper til og vinner som vanlig.

Andre omgang i gang i det Stian Rasch har kommet seg fra Romerike til Asker etter et surt tap med Strømmen-gutta i lokaloppgjøret mot Skedsmo. 

- Førtifem minutter igjen, gutter, roper dommeren, og vi sier oss enige i det.

55 min: Lunde måker til på volley fra tredve. Like over.

63 min: Corner til Heggedal. Via Lunde til Atli og BOOOOOOM! Endelig sitter den. Ikke ufortjent.

68 min: - Ufattelig at man kan ha nummer 69 på drakta, melder Strand, og refererer til Kristian Mosveens draktnummer.

75 min: Atli Heimisson danser jenka med Hasle-forsvaret. Slår ballen inn - rett i en rødtrøye, og selvmålet er et faktum. 2-0.

I sluttminuttene er det bare grønt. Atli er rapp. Serverer Rasch, som på Tore Andre Flo-vis måker ballen inn i nærmeste hage. 

92 min: Fantasykongen Røis slår inn, mye klabb, babb og rør, før ballen stupheades av Petter Lunde i kassa. 3-0. Fullt fortjent.

Slutt!

Tre viktige poeng blir i Heggedal på en dag hvor vi har relativt god kontroll på motstanderen. Flomlysene virket ut kampen, og kiosken var faktisk åpen da vi dro hjem fra Gjellum 22.30. Vel blåst.

Neste tirsdag venter en uhyre spennende match mot Christiania BK borte på Ekeberg. 20.15 er avspark. Vi forventer busslaster med grønnkledde heggedølinger på kamp.

Heggedal-Hasle/Løren 3-0 (0-0)

Gjellum stadion: 70 tilskuere

Mål: Atli, selvmål, Lunde

Foto: Arild Haug Kaarmo0 Kommentar

Raschs historiske aften

Postet av Gui Sportsklubb den 22. Aug 2018

A-laget vendte snuten mot fasjonable Røa tirsdag kveld for runde femten i den beintøffe StikkaLigaen. 

Revansjelystne etter 1-3-tap mot Asker 2 på Gjellum sist tirsdag. Småtrøtte etter krepselag, diverse bryllup og unger som ikke vil sove - var det en noe slapp energi i den gigantiske bortegarderoben på Røas flotte anlegg.

Matris Paal hadde svingt innom CC Vest for middag på vei til kamp. Pølse etterfulgt av bolle til dessert. Et par av gutta trodde vi hadde hjemmekamp, en uteble uten grunn, og alt var som det pleier i breddefotballens ypperste liga.

- Er vi egentlig på rett bane? undret mange da oppvarmingen begynte. Vi husker nemlig Røas unge lag som tok turen til Gjellum tidligere i år. Det viste seg at Røas gutter 12 varmet opp på samme bane. A-laget holdt på i et annet hjørne.

Fasjonable Oslo vest byr selvsagt på et av avdelingens beste anlegg. Flotte tribuner. VIP-avdeling og speaker. Imponerende, med tanke på at det møtte opp hele tolv tilskuere denne småkjølige sensommerkvelden.

Dagens utvalgte var: Brualøkken, Berglund, Arneberg, Gundersen, Mosveen, Irgens, Hellman, Bøe, Lunde, Rasch og Heimisson.

På benken satt: Nielsen, Evans, Kristoffersen, webredaksjonen, Paal og en stående Terje Småhaug. Sindre Bendixen kom også snikende etter hvert.

Avspark.

Røa-guttene tar et tradisjonelt: - Kom igjen, Røa-rop.

- Det tapte kampen allerede der, melder Michael Nielsen.

1 min: - Jeg har ikke troen på han dommeren der, melder Paal.

1 min: - Heter det Røen eller Røa? Paal.

4 min: Røa-vingen durer forbi Mosveen som soleklart klipper den langhårede spilleren. Dommeren blåser frispark, men intet mer. Røa-treneren er fly forbannet. Melder rødt. Snakkes.

8 min: Frispark fra tjue. Atli prikker. Røa-keeperen holder unna.

10 min: - Et under at det hvite huset (i hjørnet red.anm) står fortsatt, melder Paal, som mener det er det huset i fotball-Norge som er farligst utsatt for baller i hagen. Web.red påpeker at vi sendte to baller opp i hagen på Grefsen kunstgress tidligere i år, og får medhold.

12 min: Etter en noe treg start, har villdyret fra HIL våknet. Lunde slår en deilig pasning inn i boksen. Atli flikker videre til Rasch, som denne gangen setter kula over. 

14 min: Så er vi i gang. Servitør Heimisson har åpnet restauranten. Første gjest i boksen er Stian Rasch som prikker inn 1-0-ledelse. 

Vi trøkker på, og skaper flere halvsjanser. 

22 min: Ny bestilling - nytt flott forspill av Atli. Rasch avslutter. 2-0. 

24 min: Så våkner plutselig vertskapet. Spiller nummer #18 er en av Røas mest vasse, og han skaper flere ganger trøbbel på høyrekanten. I dette tilfellet kommer han i stor fart og treffer kaptein Bøe. Vingen tar telling, og igjen roper Røa-treneren på rødt kort. Stor forskjell i mentalitet når du kommer fra 1389 Heggedal og Oslo vest. Røa får i det minste et frispark, og etter hvert klarer de å rote ballen i mål. Litt lite konsentrasjon i egen boks. Kan det blant annet skyldes Ulrik Arnebergs nylig inngåtte samboerskap med landets beste volleyballspiller? 

Målet tenner vertene - og vi leverer kampens svakeste periode. 

27 min: - Nå kommer snøen snart, melder Paal, som selvsagt kledde seg utifra temperaturen midt på dagen - og ikke klokken 20.40, hvor gradestokken ligger jevnt på 15 grader.

36 min: Røa presser på. Gunde redder på strek. 

41 min: Så er Rasch på ferde igjen. Denne gangen i rollen som servitør. Bakerst står Robin Hellman med blankpolerte sko. Boom - kula fyker i nettet som et prosjektil. 3-1. 

46 min: Atli serverer foie gras like før pause. Trer ballen rundt Røa-forsvaret, og bakerst dukker Stian Rasch opp. Et par kjappe finter, og vips så leder vi 4-1. 

Pause: Og de tolv betalende publikummerne, inkludert speaker - blir vitne til sesongens beste "Nærmest Krysset". Selv webredaksjonen leverer ok bidrag i dag. Dagens vinner blir Andreas Kristoffersen. Vi gratulerer. 

Andre omgang i gang - og Michael Nielsen lover cola til Stian Rasch om han setter en til. 

50 min: Stian Rasch serverer Atli som fullt fortjent får bli med på scoringsfesten. Iskaldt - og 5-1 er et faktum. - Skulle hatt trippel cap på de gutta der i dag, melder Robin Evans fra bakre benk. 

57 min: Nytt HIL-angrep rulles opp. Røa har dratt hjem. Mosveen med et herlig raid. Ballen havner etterhvert hos Rasch som triller inn 6-1 og sin fjerde for kvelden. Cola-penger vippses direkte fra benken og til måljegeren. 

68 min: Mosveen smeller ballen i tverrliggeren. Atli snapper returen og serverer Rasch, som fortsatt ikke er mett. 7-1. Oleg Salenko kunne ikke gjort det bedre. 

73 min: Kaptein Bøe slår et hardt innlegg fra venstre. På bakre kommer Irgens stormende, og druser kula i gållen. 8-1.

En skadet Røa-spiller gjør at det blir stopp i spillet. Rasch melder at han aldri har gjort seks mål i en kamp før. Nytt delmål satt. 

Robin Evans blir byttet inn. Vi vil se Evans-gåll! 

83 min: Stian blir sakset ned av hjemmelagets keeper Ivar. Dommeren vinker spillet videre. Sympatisk gjort.

85 min: Evans får ballen feilvendt, snur seg rundt og måker til fra femten meter. Ivar i buret redder mesterlig. Men gjestene fra 1389 gjenvinner ekstremt høyt. Som på Kalvøya Cup 1994 da vi møtte Nesøya, så stod voksne Heggedal-gutter på rad og rekke for å få avsluttet. Vi håper selvsagt det er Evans som får ballen, men det er Lunde som får siste fot på kula. 9-1. Det ropes NEEEEEEEEEEEEEEEI! fra vår benk, samtidig som vi gir high fives. Evans skulle hatt den. - Vi gir ikke bort mål, melder Lunde i etterkant. 

87: Rasch til Irgens. Tosifret. 10-1.

På overtiden har også Gunde kommet opp for å få seg en scoring. Vi opererer med syv spisser - en taktikk som funker overraskende bra. 

91 min: Evans til Rasch. Rasch takker for maten, avslutter med å sette cocktailbæret på kaken. Sin sjette scoring for kvelden. Dommeren blåser av. Vi vinner 11-1. 

Rasch er historisk. En festlig andre omgang. Tre viktige poeng. 

Røa-Heggedal 1-11 (1-4)

Røa Kunstgress: 12 tilskuere + speaker

Heggedals mål: Rasch x 6, Irgens x 2, Hellman, Heimisson, Lunde

- Selvsagt stort å sette ny scoringsrekord i HIL-drakta, melder Rasch post match. 

Kommende tirsdag ønsker vi Hasle/Løren velkommen til Gjellum. Møt opp og se formsterke HIL-gutter danse jenka. 


0 Kommentar

- Vi prøver så godt vi kan

Postet av Gui Sportsklubb den 14. Aug 2018

Det ble en knalltøff tirsdagskveld på Gjellum for a-laget, som tok i mot Asker 2 til lokaloppgjør i StikkaLigaen. Det foregående møtet på Føyka endte med solide 7-0-seier til gutta i grønt, og det ble tidlig tydelig at sebrastripene stilte med et bedre lag i kveld. 

Følgende elleve fikk tillit for hjemmelaget: Brualøkken, Berglund, Gundersen, Arneberg, Gundersen, Røisland, Engesvik, Hellman, Bøe, Mosveen, Rasch, Tømmernes. 

Benken: Abbas, Nielsen, Fossum, Irgens, Evans. 

9 min: 0-1

22 min: Kaptein Fredrik Bøe med et herlig soloraid. Driller seg gjennom Asker-forsvaret, men bortelagets keeper redder mesterlig. 

24 min: 0-2. - Typisk at vi slipper inn like etter en stor sjanse, roper HIL-trener Terje Småhaug skuffet. 

37 min: Annullert Asker-scoring. 

43 min: Få lyspunkt så langt i kveld. - Himmelen over Bergsåsen er i hvert fall vakker, konkluderer Fossum og Nielsen på benken. 

Pause. 

Michael Nielsen vinner "Nærmest Krysset" som vanlig. 

54 min: Vi noterer at "Heggeknotten" er tilbake

55 min: Asker øker til 3-0. 

58 min: Hjemmelaget har våknet. På corner setter Stian Rasch inn 1-3-reduseringen, og de 110 oppmøtte tilskuerne øyner håp. 

66 min: Jan Tømmernes misser en pasning, og roper på et kvinnelig kjønnsorgan på Dovre. Den var ny. 

77 min: Thomas Irgens skal inn, men innser at drakta lukter som et vondt år. - Faen, nå har ikke Hege (hans bedre halvdel) vasket drakta mi, konkluderer han, og havner rett i webredaksjonens notatblokk. 

80 min: Jan Tømmernes blir byttet ut - og innser at det ble en tøff dag: - Vi gjør så godt vi kan, men i dag møtte vi bedre motstand, var konklusjonen. 

Flere mål ble det ikke - og et er Asker 2 som reiser hjem med full pott i kveld. 

Heggedal-Asker 2 1-3 (0-2)

Gjellum: 110 tilskuere

HIL-mål: Stian RaschAlle foto: Arild Haug Kaarmo0 Kommentar

- La oss vise dem at vi er fra Heggedal

Postet av Gui Sportsklubb den 8. Aug 2018

Tirsdag kveld rullet endelig StikkaLigaen i gang igjen for gutta fra 1389 - og det var en meget tøff bortekamp som stod på menyen for de grønnkledde herremennene fra Heggedal.

Årvoll borte. Et Årvoll som valset over oss på eget gress før sommeren. Et Årvoll-lag det stort sett alltid smeller godt mot. 

Tirsdagens kamp var intet unntak. 

Det knytter seg alltid stor spenning til første kamp etter sommerferien. Er sommerkroppen intakt? Hvor mange cervezas har blitt konsumert i løpet av den siste måneden? Dere skjønner tegninga. 

Heldigvis viste det seg at også Årvoll-gutta hadde tilbrakt store deler av sommeren på brygga i Tønsberg. 

Følgende elleve fikk tillit fra start i høstpremieren: Brualøkken (rett fra Sunny Beach 03.30 samme dag), Arneberg, Gundersen, Røisland, Engesvik, Hellman, Lunde, Mosveen, Irgens, Heimisson. 

På "benken" - Norges verste benk, i følge Nielsen, satt ogsåAbbas, Evans og Tømmernes. 

Planen for kampen var klar. Kynisk fotball. Ligge lavt. Og ikke minst: "Vise Årvoll at vi kommer fra Heggedal" (Definisjon: Rått, mye trøkk, solid, røft). 

Så gjaldt det bare for tanksen fra Kungsbacka å roe nervene. Joel Berglund hadde nemlig satt bort sin 11-måneder gamle sønn til sin svigerinne, og tekstmeldingene om at "får ikke sove", "gråter" osv tikket inn. Det hele endte med at webredaksjonen måtte ta over telefonen, før den videre havnet i sekken til Nielsen på benken og ble glemt i hele førsteomgang. 

Joel Berglund meldte også følgende før match: - Om Årvoll-gutta er like sterke som materialforvalteren sin, kan det bli tøft for oss. 

For bevertningen før kamp stod til terningskast seks. Egen kaffetrakter. Brus til støtteapparatet. Høy klasse der. 

Så over til kampen. 

Ingen forrykende innledning, men kampplanen fungerer de første ti. 

14 min: Engesvik rapper ballen og sender Atli avgårde nedover høyre kanten. Heimisson er kvikk som en panter, og driller av både en og to Årvoll-karer før han til slutt finner Mosveen på blank kasse. Mosveen er kald som skjæra på tunet, og vi tar ledelsen på Årvoll-banen. Flikk-flakk-feiring som Lasse Olsen i glansdagene hører med, og vi setter oss igjen på "benken" - som er en slags kunstinstallasjon inne i et gammelt femmermål. 

Et skybrudd over hovedstaden truer benken, som selvsagt ikke har tak. Vi finner noen gamle filler og trer over femmermålet. Det virker helt middels. 

På banen derimot er vi kompakte, solide defensivt, og lynraske i kontra. 

36 min: Atli er heltent, og avslutningen er lynrapp. Dessverre henger Årvolls keeper med på notene. 

37 min: Atli på ferde igjen. Denne gangen blir han nydelig spilt gjennom - dundrer gjennom forsvaret, blir soleklart revet ned, men til alles frustrasjon, vinker dommeren spillet videre. 

Før pause byr Årvolls kaptein opp til dans. Skubber Atli i bakken - og dommeren gir like greit begge to gult kort. Okei. 

46 min: Kamal Saaliti header like utenfor. 

Pause: En bunnsolid defensiv jobb gjør at vi går i garderoben med 1-0 på tavla. 

"Nærmest Krysset" i pausen vinnes av både Michael Nielsen og Jan Tømmernes. 

- Det er lite som kan måle seg med en seier i "Nærmest Krysset", konkluderer Jan Tømmernes etter sin første seier i spillet. 

52 min: Thomas Strand - med best oppmøte som tilskuer så langt i år, mener hjemmelagets nummer 15 ligner på tidligere HIL-helt Even Buen Halvorsen. - Har trolig slekt her på Årvoll, er konklusjonen. 

Andre omgang ligner på første. Hjemmelaget jager scoring, men blir møtt av en vegg med Heggedal-spillere. Anført av vår bunnsolide DJ og midstopper Ulrik Arneberg, blir det en frustrerende kveld for hjemmelaget, som kun avslutter med rødfis gjennom store deler av den andre omgangen. 

For i en andre omgang som nevnt bærer preg av et hjemmelag som jager mål, et bortelag som til slutt er nede på stålet med kramper, strekk og alskens symptomer av en lang sommer på stranda, klarer gutta fra 1389 å ri av hjemmelagets trøkk. 

Vi er faktisk nærmere 2-0 enn de er utlikning på slutten. Kristian Mosveen utnytter en kontring på overtid. Driller av noen svimle Årvoll-stoppere før han moser ballen i tverrliggeren og ut. 

PIP!

0-1. Tre poeng hjem til dalen. En deilig, deilig revansje etter 2-6 på eget gress. Vi takker Årvoll for god match. Mye trøkk. Mye passion. Det smakte ekstra godt i aften med kaptein Bøe ute med suspensjon og Danmark-ferie, samt Stian Rasch under en parasoll i Portugal. Duoen er tilbake neste tirsdag. 

- Utrolig deilig, alt gikk etter planen, var coach Småhaugs kommentar etter kamp. 

Årvoll-Heggedal 0-1 (0-1)

Årvollbanen: 50 tilskuere


Mål: Mosveen 

Tirsdag er det duket for lokaloppgjør når Asker 2 tar turen til Gjellum. Det er bare å kjenne sin besøkelsestid! 0 Kommentar

J13 til topps i Norway Cup

Postet av Gui Sportsklubb den 3. Aug 2018


Heggedal J-05 knuste all motstand i B-finalen på Ekebergsletta fredag ettermiddag, og sikret seg dermed finaleseieren i det som var jentenes debut i verdens største fotballturnering. 

05-kullet er en sammenslåing av Heggedal og Vollen - et samarbeid som har vist seg å være meget fruktbart både sportslig men ikke minst sosialt så langt. For jentene har levert strålende resultater både i seriespill, men også i Obos-Cup - hvor laget vant sin kvalifiseringsgruppe mot solid motstand før sommerferien. 

Men: Høydepunktet så langt denne sesongen ble en hærskare av foreldre vitne til i dag - da jentene banket Kolbu 5-1 i finalen. 

Trener Geir Andersen oppsummerer uka slik: 

- Jeg er utrolig imponert over måten de snudde nedturen med å gå glipp av a-sluttspillet på med knappest mulig margin. 

- De bestemte seg seg for å gi gass og ble bare bedre og bedre for hver kamp som gikk. Det er utrolig givende og inspirerende å se hvordan jentene backer og motiverer hverandre. Selve finalekampen styrte de fra første spark på ballen og de stoppet ikke før det stod 5-1. 

Andersen hyller også samholdet innad i gjengen etter sammenslåingen: 

- Det er en bra gjeng både på og utenfor banen blitt, og det er tydelig at jentene har blitt skikkelig sammensveiset, avslutter han. 

Fotballeder i HIL, fotballpappa og også trener for J13-jentene, Kjell Aksberg oppsummerer turneringen slik i en sms tilsendt webredaksjonen å ferie i Toscana: 

- Med ekte vinnervilje, godt spill og ekstremt god lagånd, så gikk vi hele veien i sluttspillet og vant finalen. Vi er stolte av HIL-jentene!

Webredaksjonen og samtlige innbyggere i Heggedal og omegn sender sine gratulasjoner til gulljentene - og vi gleder oss allerede til å følge med i kommende turneringer! 


Begge foto: Kjell Aksberg


0 Kommentar

Best i bygda - igjen

Postet av Gui Sportsklubb den 19. Jun 2018

A-laget rundet av en god vårsesong med en deilig, deilig, deilig seier over nabo Vollen tirsdag kveld. 

VM var glemt en stakket stund. Det var StikkaLigaen som gjaldt denne tirsdagskvelden. Et Vollen-lag på nedre halvdel, mot et hjemmelag i stigende form. - Hvis Heggedal taper dette, vil det være en nedtur for de, kommenterte VUL-trener Hansa Solberg i Budstikka i forkant av kampen. For Vollen manglet visstnok opptil flere spillere. 

Samme gjorde vi. 

Men vi brettet opp ermene og sendte gutta fra Arnestad hjem uten poeng. Slik som det skal være. 

Og rammen var perfekt. 231 tilskuere tok turen. Cheerleaders var på plass (!) og på tribunen hørte vi et entusiastisk hjemmepublikum heie bygdas helter frem til seier. 

Men som nevnt: Vi manglet et par karer vi og. Joel, Lunde, Atli, Røisland, Jan, Fossum, samt Bøe (som faktisk rakk 86 minutter likevel). 

Dagens elleve var følgende: Brualøkken, Kristoffersen, Gundersen, Arneberg, Haaland, Abbas, Rasch, Hellman, Mosveen, Irgens, Engesvik. 

Benken bestod av: Russ, Nielsen, Evans, Bøe

Så var det dags. Nerver - hundre toalettbesøk og en tirsdag som snegler seg avgårde. Endelig var klokken 20.15. Endelig var Askers El Classico i gang. Det måtte bare teipes noen mål først. 

Etter tolv gule, ett rødt og halloi i seriepremieren i mars på Arnestad, hadde lokalavisen Budstikka tro på en ny slosskamp på Gjellum. Deres innfallsvinkel på matchen - var i hvert fall slik. 

Men det ble ikke den "krigen" en hadde forventet. 

Heggedal tok tak fra start. Og Vollen virket ikke på det første kvarteret. 

4 min: Fredrik Bøe har fått lagt unga - varmet opp, og Zishan må vike plass for kapteinen. 

13 min: Martin Engesvik slår ballen inn foran Vollens mål. Der dukker Kristian Mosveen opp, og dunker inn 1-0. Det jubles på Gjellum! '

14 min: - Vi ligner på Senegal, mener matris Paal Røisland, og refererer primært til draktfargene. Rent spillemessig har vi nok et stykke opp til Løvene fra Dakar ennå. 

22 min: Zishan Abbas mener vi burde fått tildelt straffe. 

30 min: Gjestene er på en visitt - og vår førti år gamle keeper, varter opp med en nydelig redning. 

40 min: Det har blitt heitere taklinger og dueller utpå matta, og matris Røisland har fått nok av dagens dommer - som er noe inkonsekvent i dømmingen sin. - Nå er det nok, nå er det nok!

Pause: Vi er klart best - men noe unøyaktige i siste tredjedel. 

"Nærmest Krysset" blir vunnet av Robin Evans. 

Andre omgang er i gang, og det noteres at vi har flere tilskuere enn Asker Fotball Herrers siste hjemmekamp på Føyka. Ikke verst. Ikke verst. 

47 min: Fantasykongen Espen Røisland, som er suspendert, er frustrert over at kiosken er tomme for pølser. Trolig ny rekord i å bli tomme. 

52 min: Bøe bryter - sender kula til Rasch, og Rasch dobler ledelsen. 

- Nå kommer ketsjupeffekten, melder Paal Røisland, som iført piquet-trøye og shorts, er noe kold. 

65 min: Kaotiske tilstander i Vollens sekstenmeter. En VUL-spiller ligger nede med en smell. Dommeren blåser ikke av, og vi angriper. Ballen havner til slutt hos Irgens, som prikker inn kveldens tredje mål. Et snodig mål - og en litt rar dommeravgjørelse. Vi venter fortsatt på VAR i StikkaLigaen. 

Paal har for øvrig sett nok - han er kald, og skal tidlig opp i morra. God sommer, Paal!

Vi maler på et tamt Vollen-lag og Hellman får en annullert scoring like etter, når han driller av tre Vollen-spillere og setter ballen i nota. Hvorfor målet ikke ble godkjent, vites ikke, men igjen, VAR!

Med ti minutter igjen på uret våkner omsider Vollen fra dvalen - og en hvitkledd spiller går i bakken som en fyrstikk. Straffe. 

81 min: Vollen reduserer på straffe. 

Og nå har gjestene blod på tann. Et par store sjanser blir stoppet av eminente Simen Brualøkken - som står som en panter bakerst i kassa. 

87 min: Fansen roper på Michael Nielsen. 

91 min: Fansen får se Michael Nielsen. 

Vollen får en ny gigasjanse på overtid, men igjen er Brua der. 

Michael spiller så gjennom Stian Rasch, som har strake veien til buret. Men - kula vil ikke inn - og Nielsen er skuffet over at han ikke får assist. 

PIP!

SEIER! 

Fortjent, sådan. 

På tribunen roper et par (trolig heggedølinger): - Rykker ned, rykker ned, rykker ned. 

Vi håper Vollen blir i 4.divisjon. For StikkaLigaens skyld. Men: Det er fortsatt like deilig. To strake seire mot gutta fra Arnestad. 

Hovering frem til tidligst våren 2019. Nesa i været på butikk, cafe og i sosiale kretser. Det er det ingen som kan ta fra oss. Nå mangler det bare at vi tar skalpen på Holmen også, så har vi skutt ned alle de lokale skyteskivene i år. 

Nå skal vi suge på denne over sommeren - og lade opp til Årvoll første uka i august. 

Vi takker publikum (og Erik Hovdahl for flott ekstrapremie - en DAB-radio som Simen Brualøkken fikk med seg hjem - inkludert en middag for to). Det hører også med til historien at Mosveen dro med seg samme middag i dag. Vi er rause etter seier mot Vollen. Spesielt når det ble en slags dobbeltkåring av BB i dag. 

Sånn er det. 

Nyt sommeren i Heggedal - så er vi tilbake med mer fyldig dekning rundt a-laget i august. Og husk: Fortsett å støtte opp rundt a-laget. Det betyr mye. 

Heggedal-Vollen 3-1 (1-0)

Gjellum: 231 tilskuere 

Mål: Mosveen, Rasch, Irgens


Foto: Arild Haug Kaarmo


0 Kommentar

Idyll

Postet av Gui Sportsklubb den 12. Jun 2018

Glem VM i fotball. I hvert fall i kveld, natt, onsdag og frem til torsdag. 

Det var solnedgang, det var latter, det var sang. 

Det var Heggedal-Lommedalen i #StikkaLigaen. 

Topplaget Lommedalen mot et hjemmelag som har vært i noe ustabil form i det siste. Men, kurven er oppadgående etter forrige ukes sterke 2-0-seier over Frigg på Tørteberg, og det var et heltent hjemmelag som hilset 135 tilskuere (!) og Budstikka velkommen til storkamp på Fort Gjellum. 

Du vet du har et dedikert støtteapparat når materialforvalter og benkens nye favoritt, Paal Røisland, stikker innom kun for å få med seg oppvarminga. En rolig kaffe og noen gode historier i garderoben pre match. En løssluppen stemning innad i troppen - og en heltent trener i Terje Småhaug. Rammen var der. Nå var det bare opptil hjemmelaget å sørge for innholdet i rammen. 

Og for et innhold det skulle bli. 

Følgende elleve fikk Terje Småhaugs tillit fra start: Brualøkken, Kristoffersen, Arneberg, Gundersen, Røisland, Irgens, Bøe, Lunde, Mosveen, Rasch og Tømmernes. 

På benken satt: Heimisson, Hellman, Engesvik, Berglund, Haaland, Evans, Nielsen og etterhvert Strand, som er hyppigere på kamp nå som han har lagt opp. Sistnevnte nå i rollen som motivator/moteansvarlig og mentalcoach. 

Bestemannspremien til a-laget på hjemmekamper er en middag for to på Leangkollen Hotell - en av a-lagets hovedsamarbeidspartnere. I dag dukket jaggu Thomas Schoop, ølbrygger ved Gjellum Lokalbryggeri og General Manager på HIL-Old Boys opp med ekstra premie - fire nytappede varianter til dagens HIL-gutt. Det var lenge uenigheter om hvorvidt denne premien skulle gå til en spiller, eller en fra benken. Et herlig initiativ uansett. 

Avspark. 

5 min: Annullert mål til hjemmelaget. Offside, melder linjemann. Onside, melder hjemmelagets benk. 

7 min: Stian Rasch blir tatt stygt, men dommeren er av en annen oppfatning. 

7-11 min: Lommedalen får to gigamuligheter. Deres lynraske høyreback Lamin, er livsfarlig på kant, og Robin Hellman, som har spilt med backen tidligere, er overrasket over hvor god, gultrøyen er. 

17 min: Joel Berglund, svensken, levner moderlandet få sjanser i VM etter at Andreas Granqvist (som også spilte for Lommedalen i kveld) kvestet John Guidetti ut av VM. 

- De har spilt 470 minutter uten mål nå, så dette går nok til helvete. 

22 min: En ball havner langt ned i skogen, og Michael Nielsen, som er redd for å dra på seg borrelia, avstår fra å hente den kula. Yngstemann sendes. 

31 min: Coach Småhaug får et Sir Alex-øyeblikk når han blir sinna, måker til en vannflaske og sender den rett på leggen til webredaksjonen som tar telling, faker en skade, og det diskuteres på benken om vi skal melde fra til dommeren, slik at Småhaug blir sendt på tribunen. Vi avstår fra det, og ler godt. 

37 min: Irgens, som la ned mange meter på Gjellums slitte kunstgress i kveld, blir slått luke på. 

- Bytt han ut, ropes det fra benken. 

43 min: Lommedalens Andreas Granqvist får en ball hardt i magen på en avslutning. - Fortjent, roper Joel Berglund, som mener Granqvist kan takke seg selv for å ha skadet Sveriges eneste gode spiss. Nå står alt og faller på Ola Toivonen. 

Pause: Vi avslutter solid, med høyt gegenpress, før det er duket for "Nærmest Krysset". Seansen åpnes med at Robin Evans far, Trevor, med HIL-skjerf, og fryktelig skuffet over at Shrewsbury atter en gang ikke klarte opprykket, melder følgende: 

- You know what guys? No wonder you sit at the fucking bench, og baserer kommentaren på de første spede forsøkene på å sette kula i vinkelen. Det ender med at Michael Nielsen drar i land seieren etter årsbeste fra opptil flere. 

Andre omgang åpner med at Jan Tømmernes prøver seg på en chip fra 35 meter. Ikke verst forsøk, Jan. Og vi aner konturene av et sultent og heltent hjemmelag. 

52 min: Robin Hellman smeller ballen i tverra. 

64 min: - Det oser sjarm av han (dommeren) roper en Lommedalen-spiller, og ser ironisk bort på vår benk. For dommeren hadde en tendens til å hysje på både grønne og gule spillere der ute, noe som selvsagt ikke gikk upåaktet hen hos hjemmebenken, som hysjet tilbake ved første og beste anledning. 

70 min: Mosveen, friskusen med egendesignet drakt for anledningen, fyrer ballen over mål, nett og gjerde bak. - Tre i finishing, melder Petter Lunde. 

74 min: Atli blir dratt ned etter nydelig forspill, og dommeren blåser straffe - men må først snakke med linjemann, som har fått med seg Lommedalen-trenerens ville protester. Straffe til oss. Tribunen på Lommedalens trener. 

1-0 settes i vinkelen av Stian Rasch, og det jubles på hjemmebenken. Deilig, deilig, deilig! 


77 min: Fantasykongen Espen Røisland slår frispark. Joel Berglund på benken mener vi har null sjanse til å score. Ulrik Arneberg skaller kula inn. 2-0. Superjinx. Dobling. Deilig. Vakkert. Ellevilt. 

83 min: Jan Tømmernes byttes ut og lurer på hva stillinga er. 

89 min: Tanksen fra Kungsbäcka, Joel Berglund har kommet inn, og fått beskjed om å sette prikken over i-en. Og det gjør han. Med rette. 

Det skal også nevnes at det tikket inn følgende tekstmeldinger fra Berglund etter kampen. 

1: I kväll är jag über spänt inför fotbollsreferatet och alla superlativ omkring det tunga 3-0-målet (hjerteemoji). 

2: Glöm inte lägga vikt vid Martins fantastiska framspel. Sånna ser man sällan i de nordiska ligorna. 

3: Vi måsta lyfta fram Martin och Andreas. Våra bästa spelara, jo. 

For Berglund skjøt både Lommedalen-keeperen og ballen i nota og punktere kampen foran et hjemmepublikum som jublet. 3-0. 

Spikeren. 

93 min: Lommedalen får et trøstemål. 

PIP!

3-1-seier over topplaget Lommedalen på eget gress. Det gjør seg for Heggedals-gutter.  

En sol som farga himmelen rød, idyll. 

For det var idyll. I hvert fall andre omgang. En omgang hvor vi kjørte på med alt av krefter, energi og pågangsmot. Fredrik Bøe var millimetere unna å sette inn 4-0 med det som hadde blitt tidenes klikk-klakk-scoring på Gjellum. 

Andreas Kristoffersen ble mann på høyrebacken i aften - og fikk fortjent bestemannspremien(e) i garderoben etter kamp, til tross for at Kristian Mosveen mottok publikumsprisen over høyttaleranlegget. Det var det få som fikk med seg på benken, men du skal få den, Mos. 

Det er slike kvelder vi lever for i breddefotballen og StikkaLigaen. Tøffe, knalltøffe matcher, som ender med tre poeng til gutta fra 1389. Masse folk på tribunen og brannsår på knær og hofter. Gummigranulat i øra og high fives og dårlige historier på benk og tribune. 

Heggedal-Lommedalen 3-1 (0-0)

Gjellum Stadion: 135 tilskuere

Mål: Rasch, Arneberg, Berglund. 

Så: Vi minner bare om ÅRETS KAMP på Gjellum om akkurat en uke. Motstander er Vollen. Nå må bygda gå sammen. Lage faner, bannere og kamprop. Møte opp i fleng. Ekstra vaffelrøre i kiosken. Ekstra volum på høyttaleranlegget. Det blir en batalje uten sidestykke. Alle i 1389 Heggedal må stille på Gjellum 19.juni klokken 20.15. (20.00 om dere vil se oppvarminga). 


Idyll. Foto: Arild Haug Kaarmo Vi gratulerer igjen Andreas Kristoffersen med BB, to priser og stor stjerne i bygda den kommende uken. 

Vel blåst. Sees om en uke. Vi høyner innsatsen og håper på 500 heggedølinger på kamp. 

Spre ordet, sambygdinger! 0 Kommentar

Rumpeldunk

Postet av Gui Sportsklubb den 5. Jun 2018


Etter tre kamper uten seier, var det på tide å snu kjerringa for a-laget til Heggedal. For endelig var den her igjen. Tirsdagskvelden. Ukens høydepunkt for gutter og menn i alderen 18-70+. Kampdag i StikkaLigaen. Bortetur til Tørteberg Kunstgress. 

Vertskap: Frigg 2. 

Forventningene. Skulle den leie trenden snu i dag? Skulle den ene treningen forrige torsdag være nok til å snu den litt labre perioden vi har vært inne i? 

Klokken er 19.15 i det de fleste tusler inn i Friggs garderobe. Men det er ikke fotballkampen gutta er opptatt av. Det er nemlig det som skjer på gresset utenfor garderoben som fanger interessen. Det er nemlig trening for Friggs rumpeldunk-lag. Rumpeldunk. - Ikke greit, kommenterer Gunde i det vi forsvinner inn i garderoben. For hva er egentlig denne sære idretten hvor folk hopper og prøver å kaste en ball inn i et hull? 

Vi må google. Og det har ikke gått upåaktet hen hos noen av de noe forsinkede Heggedalsgutta som en etter en entre garderoben med samme kommentar: 

- Hva faen er det som skjer på utsiden her? 

- Har dere sett hva de driver med, eller? 

- Gåkke an. 

Etter et kjapt søk på Google.no, finner vi raskt ut av spillet grunnregler og terminologi. Latteren sitter løst. Kommentarene er verdt et kampreferat i seg selv. 

Til slutt får hovedtrener Terje Småhaug omsider rettet fokuset inn mot kamp. Småhaug tripper som vanlig rundt seg selv i minuttene før team talken - og planen er klar: Vi skal ha med oss alle poengene hjem fra Oslo. 

Laget som entrer den tørre matta på Tørteberg kunstgress: Brualøkken, Kristoffersen, Arneberg, Gundersen, Røisland, Irgens, Lunde, Bøe, Mosveen, Tømmernes og Rasch. 

Benken bestod av: Nielsen, Evans, Berglund og etterhvert også Hellman, Helseth, Strand og Bendixen (beklager om noen er glemt), som alle hadde tatt turen for å se gutta vinne, til tross for skader i de fleste kroppsdeler. 

Noe forsinket blåses kampen i gang grunnet overtid i Frigg G13 sin match mot Haslum. 

1 min: Espen Røisland blir tatt kraftig i en duell, men dommeren vinker spillet videre. Dommeren fra den forrige kampen, er den som roper høyest på frispark, men han er ferdig med dagens aktiviteter, og venter bare på første trikk hjem. 

Det skjer mye det første minuttet på Heggedals benk. 

- Sesongens beste benk, konkluderer Michael Nielsen. 

- Stian (Rasch red.anm) kommer til å blåse kula over Barcode Majorstua når han er sliten, forteller Paal "Matris" Røisland, som er i meget godt slag i aften. 

- Dommern er fra Frigg, fortsetter nevnte Paal. 

- De har landets mest usexy drakter. Også Paal. 

- Eldgammal klubb, og draktene er fæle. Paal gir seg ikke. 

3 min: Rasch vender visstnok frekt av en Frigg-gutt, før avslutningen går like over. Webredaksjonen og deler av høyre benk, var mest opptatt av å diskutere Nigerias VM-drakt. 

4 min: Corner til Heggedal. Ballen havner etter hvert hos Ulrik Arneberg, som prøver seg på en slags dragning. Det ser ikke særlig vakkert ut, men Ulrik roter ballen i mål - og jubler som bare forsvarsspillere kan. 1-0. God start. 

9 min: Paal er skeptisk til at vi klarer holde dette tempoet i nitti. 

10 min: Espen Røisland spiller i kveld uten nummer på drakta, da hans egen drakt hadde blitt liggende igjen i en bag de(n) siste uken(e) 

12 min: Paal drar gode historier fra tidligere i karrieren. 

21 min: Vertene har våknet, og er farlige på en corner. 

22 min: Frigg får annullert en scoring grunnet offside. 

Her innser samtidig Joel Berglund at "Ryskkylan" har entret Oslo. Det er visstnok alltid fra Russland at kulda kommer, hevder han. 

26 min: Jan ser kvikk ut for anledningen. - Det skyldes nok den ene treningen han har hatt siden sist, høres det fra benken. 

27 min: Paal mener at regelen om at det er lov å heade tilbake til keeper er utdatert. 

29 min: - Frigg-keeperen må være sunnmøring, meldes det fra benken. 

30 min: Gunde fyrer av fra førti meter. 

33 min: Mosveen avslutter fra skrått hold. Nærmere innkast enn mål. Minner mye om Nick Rios Haugens enorme soloraid på Lillehammer Cup i 2000, da han driblet av hele motstanderlaget, men avsluttet til innkast. 

37-42 min: Joel Berglund skal kjøpe seg ny barnevogn til den kommende Montenegro-ferien. Det diskuteres høylydt hvorvidt det skal investeres i en ny vogn, eller om en brukt holder til reisen. 

43 min: Michael Nielsen har fått nok av vognpratet, og ber benken fokusere på kampen. 

44 min: En tilskuer blir observert oppe på en container utenfor Chateau Nøff. - Ser ut som han har spist litt for mye chili ramen i dag, kommenterer småbarnspappaen Joel Berglund. 

Så er det pause - og "Nærmest Krysset" venter. Her vinner Michael Nielsen suverent, mens Joel Berglund får "Boti Goa-Award" etter å ha blåst ni-ti baller over mål, uten å ha truffet innafor ramma en eneste gang. 

Matris Paal tusler hjemover. - Må hente dattera. 

47 min: De tjue tilskuerne på Tørteberg har knapt satt seg når hjemmelaget er farlig nære. Heldigvis står det en førtiåring fra Dovre bakerst hos gjestene fra 1389, og som en silkemyk panter er han der, Simen Brualøkken. 

54 min: Sjansebonanza for gjestene. Først Røis, så Rasch, men ballen vil ikke inn. Robin Evans har reist seg fra bakre benk - og han kommenterer nå kampen live for Heggedals benk. 

55 min: Annullert HIL-mål. Offside. 

65 min: Thomas Strand, som la opp nylig, men som fortsatt sitter på Heggedals benk i sylfrekke lakksko og moderne skjorte, mener Stian Rasch ligner på Ray Donovan. 

66 min: Røis blir sakset ned av Friggs illsinte spiss, som allerede har gult kort. Det hele ender med at Røis får gult, mens Friggs spiss slipper unna. Dagens klareste kort, til feil mann. 

Det hører også med i dette referatet at Strand, som fortsatt har "lagt opp" får tilsnakk av linjemannen etter ville protester på nevnte ovennevnte takling. Tilskuer advart, der altså. 

67 min: Irgens slår et nydelig innlegg fra høyre, og Rasch er nære å doble ledelsen. 

76 min: Er det Kim Holmen som bekler Friggs venstreback? 

78 min: Heggedal skal bytte, men linjemannen hører ikke at vi roper. - Irriterende dårlig hørsel på han der, roper Joel Berglund, og dikterer at det skal med i referatet. 

83 min: Robin Hellman, som har vært sporty og syklet fra Grünerløkka med hip bysykkel, må bort og bytte sykkel, da han kun kan låne den i 45 minutter. Hellman finner seg raskt en ny, men innen det har skjedd, har Stian Rasch doblet med et herlig frekt langskudd som ingen så, da vi var mest opptatt av sykkelen til Hellman. 2-0, der altså. 

85 min: Mosveen brenner en megasjanse etter lekkert forspill av Jan. 

87 min: Røisland smeller den i metallet. 

91 min: Lunde lander forkjært på armen, og tar telling. - Det blir poppulært i heimen nå, kontrer Strand, som forble å HILs benk resten av kampen. 

Det gikk heldigvis bra med Lunde. 

94 min: "Skönt at vara på planen igjen, roper Joel Berglund" etter et strålende innhopp siste kvarteret. 

95 min: Andreas Kristoffersen tar et langt drag og setter inn kveldens takling på Frigg 2s kaptein, som protesterer vilt. Taklingen oste klasse, og Frigg-spilleren fikk skrubbsår på albuen. 

Slutt. Dommeren blåser av. Vi tar med oss en herlig seier hjem til Heggedal. 

- Nå får Terje arbeidsro, kommenterer Robin Hellman, med glimt i øyet, før han trolig satte seg på en ny bysykkel og syklet hjemover til Løkka. 

For det var en lettelse som trengte seg på i kveld. Stemningen, de dårlige vitsene etter kamp, og alt var bare godt. 2-0. Clean sheet. Brualøkken og resten strålte. Ulrik Arneberg brukte opp alt som var av plaster i medisinbagen i løpet av kampen, og kjøreturen hjem i Irgens flyvende Tesla fortonet seg på en meget god måte, med gode historier fra tidligere treningsleirer til Danmark (de egner seg ikke på trykk). Vi noterte oss også at Joel Berglunds blåe Tesla-bil automatisk svingte av ved Texburgeren på Skøyen. 

Deilig!

Frigg 2-Heggedal 0-2 (0-1)

Tørteberg kunstfilt: 20 tilskuere

Mål: Ulrik (!), Rasch

Da er det bare å stålsette seg for to deilige hjemmekamper før ferien. Lokaloppgjør. Forhåpentligvis utsolgt Gjellum - og god stemning. Lommedalen om en uke, før vi tar i mot Vollen på Gjellum før fotballferien slår inn. 

Vel møtt til begge kamper!

PS: Klokken er 23.53 - referatet måtte ut i kveld. Vi beklager eventuelle skrivefeil og svak grammatikk. 


Takk for at du leste dette referatet. Men: Hva var det Frigg tenkte med da de plasserte et Miss Universe-bånd på tvers av drakten? 
0 Kommentar

- Jeg trenger noe sterkere i flaska

Postet av Gui Sportsklubb den 29. Mai 2018

A-laget røk på et nytt stortap tirsdag kveld da Skeid 2 gjestet Gjellum. Rammen var fin, men det var stort sett det eneste positive vi kan trekke frem fra oppgjøret i sommervarmen. 

De elleve utvalgte var: Brualøkken, Gundersen, Arneberg, Berglund, Mosveen, Irgens, Rasch, Lunde, Kristoffersen, Bøe, Tømmernes. 

Benken: Nielsen, Haaland, Fossum, Evans, Abbas. 

Avspark. 

3 min: Benken liker ikke Skeids keeperdrakt

5 min: Halvsjanse Skeid

9 min: Benken diskuterer forskjellen på backchecking og forchecking, uten at noen ble nevneverdig klokere

11 min: Det klages på at ballene er for harde

12 min: Vår sisteskanse, som rundet førti forrige uke, haler ut tiden - Ikke så rart, han har stilongs under, kommenterer Stian Rasch til Skeids benk. 

13 min: Skeid 2 tar ledelsen

Og bortelaget suser rundt hjemmelagets elleve utvalgte, som har mer en nok med å få tilbake pusten. 

25 min: Skeid 2 dobler

38 min: Megasjanse til hjemmelaget. Stian Rasch avslutter et nydelig angrep - men ballen treffer innsiden av stolpen, før den spretter ut. 

40 min: Skeid øker til 3-0. 

Pause: Dagens definitive høydepunkt. "Nærmest Krysset" blir gjennomført med livekommentering av den eminente speakeren Joachim Karlsen. Robin Evans vinner med en perle - men vi deler likevel ut et diplom til en Skeid-funsjonær  (eller supporter) som sporty stilte opp. 

Andre omgang blåses i gang med 42-åringen Morten Berre på Skeids høyrekant. Berre hadde hatt godt av et besøk til Cut i Heggedal, med den manken der, en manke som var populær i Manglerud Ishall på tidlig åttitall. 

50 min: Kampen er kjørt - noe benken har innsett for lengst. Galgenhumoren regjerer, og vi kritiserer blant annet oppmann Daniel for at vannet på drikkeflaskene ikke er kaldt nok. 

Svenske Joel Berglund, som er henvist til benken grunnet en skade, starter heller en uoffisiell spyttekonkurranse med Michael Nielsen, eller "gøgging" som det kalles i Heggedal. 

Berglund får refs for svake forsøk, men tar det med litt svensk glimt i øyet, før vi like etterpå finner ut at stjernespiss fra Sveriges VM-lag i 1994, Kenneth Andersson spiller venstre flanke for Skeid-oksene. 

61 min: 0-4 

70 min: Ringreven Berre sniker seg inn på bakerste, og sklir inn 5-0 til gutta fra Nordre Åsen. 

72 min: Tom Nordlie er frisk i de verbale frasparkene, og lurer på om en av hans gutter har "fløtta inn i Heggedals sekstenmeter, etter å ha gått i offside ca tjue ganger i løpet av kampen. 

79 min: Keeper Brualøkken ber om sterkere saker enn vann i flaska si. 

Kamp slutt. 

1-11 på de siste to kampene. 

- Det har aldri skjedd meg før, kommenterer Ulrik Arneberg noe forundret. 

For det startet bra for gutta fra 1389 - men nå har vi falt sammen som leveren til en gammel sjømann. Vi orker ikke. Vi klarer ikke. Vi treffer ikke pasninger - vi ser mer ut som vi spiller i 7.divisjon akkurat nå. 

Det er tungt. Vi vet vi kan, men vi må trene oss i form. StikkaLigaen er ikke for pingler. Vi må blø for hooden, logoen, laget, gutta. Være sinnsyke. Smelle på. Løpe til vi spyr. Være kompiser på trening (først møte opp) og løfte hverandre opp. Gjøre som vi får beskjed om. Ha det gøy. Akkurat nå gjør vi svært lite av de nevnte ting. 

Det er tungt nå. Fryktelig tungt. 

Heggedal-Skeid 2 0-5 (0-3)

Gjellum: 89 tilskuere
Amen. 


Foto: Arild Haug Kaarmo


0 Kommentar

Uti vår hage

Postet av Gui Sportsklubb den 23. Mai 2018

Oslos tak, Grefsen, var arenaen for a-lagets åttende serierunde tirsdag kveld. 

Motstanderen var Kjelsås 2. 

Grefsen kunstgress. Et flott breddeanlegg plantet mitt i et nabolag med hekker, trær og terrasser et sleivspark unna. 

Tredjeplass mot fjerdeplass. I en meget jevn StikkaLiga, hvor alle slår alle. 

Stemningen var som vanlig god i den trange og lille bortegarderoben bli ble velsignet med. 

Vitser, 17.mai-historier, gamle historier vi har hørt før og mangel på enten strømper eller shorts i riktig farge. 

En helt vanlig tirsdag kveld i en helt vanlig 4.divisjonsgarderobe. 

Og coach Småhaug er som vanlig positiv i inngangen til kampen. - Flotte rammer, bra bane i dag, dette kan vi ta, til tross for manglende treninger i det siste. 

For vi har slitt de siste ukene med å få til nok treninger. Det er realiteten. 

Men vi var gode i troen på at vi skulle fortsette den relativt gode sesongstarten, med en ny trepoenger på Oslos tak, Grefsen kunstgress. 

Følgende elleve startet: Brualøkken, Engesvik, Arneberg, Strand, Mosveen, Lunde, Hellman, Bøe, Røisland, Tømmernes, Heimisson. 

På benken satt: Gundersen, Kristoffersen, Irgens, Nielsen, Bendixen og Rasch, sistnevnte i meget godt slag, med lynrappe kommentarer, gamle historier fra karrieren i Strømmen og Mjøndalen. 

Matris Paal var også tilbake i godt, gammelt slag, etter forrige ukes sykdom. Det gleder en webredaksjon. 

Alt var egentlig som det pleier - selv på oppvarmingen! 


Med visse unntak: For som dere skimter i bakgrunnen av bildet over: Husene lå tett opp mot banen - noe det brune huset til venstre i bildet skulle merke, da reservebenken tok en tidlig "Nærmest Krysset-øvelse". 

Først ut er Sindre Bendixen, som på første forsøk legger kula rett opp på altanen til naboen, via både vegger og vindu. 

Og ballen smeller flere ganger over "sikkerhetsnettet" på Grefsen kunstgress. 

Så er det dags for avspark. 

20 sekunder: - Typisk Kjelsås å slå langt, kommenterer matris Paal, som husker tilbake til nittitallet da Kjelsås 1 var i 1.divisjon, kun basert på lange baller, visstnok. 

40 sekunder: - Dette er så klassisk Kjelsås, kommenterer Paal igjen, etter to strake langballer som begge kom ned med snø før minuttet var spilt. 

6 min: Atli lader børsa, og fyrer avgårde en rakett, som dagens Kjelsås 2-målvakt slår til corner. 

7 min: Den påfølgende corneren blir ikke store greiene, før ballen etter hvert havner hos Strand, som skyver den videre til Lunde. Lunde fyrer av fra 15-16 meter, og ballen ligger i nota. God start. 1-0 til gutta fra 1389. 

9 min: Vi er friske i innledningen, og denne gangen er det Fantasykongen Espen Røisland som er nære å doble. Dessverre er Kjelsås-keeperen med på notene denne gangen. 

11 min: Hjemmelaget har våknet, og satt i gang midtbanemotoren sin. Selvsagt en førstelagsspiller (kilde: Stian Rasch) - og blåtrøyene utlikner etter elleve minutter. 

21 min: - Jeg burde hatt med sovepose i kveld, kommenterer Paal, som fortsetter med å fortelle at han skal i en begravelse i morra, og at han egentlig bare kunne overnattet et eller annet sted rundt banen. 

25 min: Engesvik viser Maicon-tendenser nedover høyreflanken, og runder både en og to Oslo-gutter før han omsider får slått kula inn foran mål. Der venter Jan, som sender ballen opp i nærmeste furu. 

33 min: Rasch hyller linjemannen som tar et frekt 40-metersløp for å påpeke at innkastet skal taes ti centimetere tilbake. 

34 min: Atli er kvikk, og får en ny stor sjanse, som dessverre går like utenfor. 

Resten av omgangen bølger frem og tilbake, men det ebber ut i 1-1 etter de første 45 minuttene. 

43 min: Paal har sett nok, og setter seg i bilen hjem for å stryke skjorta til i morgen. Det skal i ettertid vise seg at han burde ha blitt. 

I pausen er det som vanlig duket for "Nærmest Krysset", men det blir fort forstyrret av en Astana-syklist som har funnet veien opp bakken til Grefsen. Det viser seg å være juniortrener og Heggedal 2-kjempe Anders Helseth, som har syklet opp for å heie frem laget i sitt hjerte. Vi blir mer opptatt av å prate om livet, Heggedal 2 og diverse andre ting, før andre omgang blåses i gang igjen. (Det var trolig Sindre Bendixen som vant). 

52 min: Kjelsås 2 kontrer inn 2-1. - Vi er best når vi ligger under, meldes det fra benken. 

55 min: Snytt for soleklar straffe, da en Kjelsås-gutt handser innafor sekstenmeteren. Dagens noe slappe kampleder, gjør ingenting. Noe han gjorde sjeldent i denne kampen, for øvrig. 

63 min: Ny kontring fra hjemmelagets side. Ny scoring. 3-1. Vi henger i taua. Dette går på ræva. 

65 min: Brualøkken slår ballen ut kort. Ingen med grønne drakter plukker opp. Det gjør Kjelsås-guttene, og StikkaLigaens enkleste gåll er et faktum. 4-1. 

67 min: 5-1. 

68 min: Sindre Bendixen, som har kommet inn, blir grisetaklet av en Kjelsås-gutt, som for øvrig presterer å hånflire av situasjonen i ettertid. Ufint, #26. Bendixen avsluttet kvelden med ballongankel og ispose. Dommeren gir kun gult - og det protesteres greit fra bortebenken nå. 

80 min: Atli utvist. To gule. 

82 min: Kjelsås scorer. - Vi er ikke gode nok i det hele tatt, konkluderer Ulrik. 

Slutt. 

En flau andre omgang. Det er lite annet å si. 1-6-tap og en fryktelig lang tur hjem. 

I garderoben er stemningen ganske middels. 

Det er bare å glemme denne. Trene. Sale hesten og måke til mot Skeid 2 på Gjellum om under en uke. 

Punktum. Finale. 


Kjelsås 2-Heggedal 6-1 (1-1)

Grefsen kunstgress: 15 tilskuere

Mål: Lunde 


Hadde bare Paal blitt...


0 Kommentar

Perlefrispark og matchvinner bakerst

Postet av Gui Sportsklubb den 15. Mai 2018


A-laget bød opp til fest på Gjellum tirsdag kveld med fantastisk sommervær, Budstikka på plass med tidenes første liveoverføring fra stadion, og godt publikumsoppmøte. 

Motstander gutta fra Holmen. 

Scenen var satt - rammen var utsøkt, men festfotballen uteble denne nydelige sommerkvelden. 

Følgende elleve fikk tillit fra start: Brualøkken, Lunde, Arneberg, Strand, Mosveen, Abbas, Gundersen, Bøe, Røisland, Tømmernes, Heimisson. 

Benken var fylt opp med: Evans, Nielsen, Irgens, Engesvik, Kristoffersen. 

Et gledelig oppmøte fylte opp arenaen i minuttene før avspark. Til avspark hadde vi rundet 100, og folket strømmet på. Det gledes. 

7 min: Abbas blir klippet ned ved høyre cornerflagg. 

11 min: Frispark til Heggedal fra langt hold. Venstrefoten fra Sætre, Thomas Strand, dundrer til og legger kula vakkert over Holmens reservekeeper. 1-0. Drømmestart. Drømmegåll. Den skrives inn i kandidaturet til årets mål-kåring senere i år. 

13 min: Vi har rundet 130 tilskuere på Gjellum i dag, og Evans fra bakre benk har tro på gode tall i kiosken. - Blir grønne tall i dag. 

19 min: Joel Berglund melder at det er flere kalorier i en banan sammenliknet med drinken Gin & Tonic. 

32 min: Holmen har giret opp etter scoringen vår, og gjestene i rødt kvitterer etter en drøy halvtime. 

35 min: Røis klinker ned Holmen-keeperen som tar telling. Det blir et lengre stopp i spillet. I løpet av pausen, forteller den sindige svensken Joel Berglund, om sin fascinasjon for NRK-serien Heimebane. - Det er han med det røde hårets som er favoritten, sammen med coachen, meldes det. - Träkigt at han ble solgt til jævla Ålesund. 

Pause: Rekordstort antall deltakere i "Nærmest Krysset", som for første gang blir kommentert direkte av speaker Joachim Karlsen. Legender som Espen Antonsen og Ola Riise Bjørnebye ropes inn på matta, sammen med blant annet Rover og Atlantic Someone-bassist, Andreas Nedrelid, og Ida Njåtuns bror Anders, som virkelig hadde krutt i Converse-skoene. 

Men som vanlig er det suverene Michael Nielsen som dominerer, men like før pausen er over, har Thomas Irgens sikret seieren. Nielsen tar andreplass, og Njåtun sikret bronsen i en spennende duell. 

Det hører også med til dagens referat, at webredaksjonens kommende hustru ble et uheldig offer da en deltaker blåste ballen rett inn i ballbingen, hvor laglederen for J13 fikk ballen rett i ryggen. 

- Fy faen i helvete, iddiot, er kommentaren i stua, post kamp. 

48 min: Andre omgang er i gang, og coach Småhaug er misfornøyd med ståa. - Faen, det var akkurat dette ble enige om å ikke gjøre. 

Og det var stille på Twitter-kontoen i dag, kun avbrutt av et par nye følgere, og en sur fyr i Sogndal som trolig hadde satt hus og hjem på seier til gutta fra 1389 i kveld. 

- Legg ned hele bedriften

- Har dere noensinne vurdert en annen idrett der man ikke trenger å skape sjanser, dundret det inn i notifications til @heggedalfotball på Twittern. 

Dumt å spille bort huset sitt, sier vi. 

61 min: Holmen med gigasjanse, men kula mangler en siste fot. 

Og slik fortonet dette lokaloppgjøret seg. Klaging på dommeren som lot mye rart gå. 

85 min: Vi har vært best det siste kvarteret, og Jan Tømmernes får en deilig mulighet til å prikke inn 2-1-ledelsen, men spissen får ikke stokket beina. 

89 min: Holmen er farlig frempå, spiller seg helt inn i vår boks, men, mannen med vondt i alle kroppsdeler, den lunefulle Simen Brualøkken, varter opp med årets viktigste redning. En matchvinnerredning til tre ganger 20 i stil. 

PIP!

1-1. 

Vi inviterte til fest, men fikk aldri i gang diskokula. Og meningene er delte i garderoben. Enkelte synes uavgjort er greit. Andre er mer skuffet. 

Keeper Brualøkken er mest opptatt av hvordan Årvoll har gjort det, hvor moro og jevn ligaen er, hvor nære han var å redde Holmens scoring, og at han høyst sannsynlig ikke kommer til å trene noe før neste kamp som er borte mot Kjelsås 2 om en uke. 

Heggedal-Holmen 1-1 (1-1)

Gjellum stadion: 151 tilskuere

Mål: Thomas Strand

+ Godt oppmøte

+ Bra ramme rundt kampen

+ Herlig oppmøte på "Nærmest Krysset"

- 2/3 av stadion jublet da Holmen gjorde mål. Dvs. at 100 av 151 tilskuere trolig var fra Holmen-distriktet. Det er noget svakt når a-laget vartet opp til lokaloppgjør og fest. Vi håper på bedring, men takker samtlige trofaste travere for lojalt oppmøte og god backing. 


Men: Salutten er reddet. Det blir salutt på 17.mai i år også i Heggedal. DET er gledelig. Og idrettslagets fane ryktes å gjøre comeback i år igjen. DET er også gledelig. 

En riktig god nasjonaldag ønskes samtlige i denne vakre bygda. 

På gjenhør om en uke. 0 Kommentar

Blø for hooden!

Postet av Gui Sportsklubb den 8. Mai 2018


OPPDATERT:

Alle kamper har sin egen fortelling. Sitt eget liv. Sin egen dramaturgi og sitt eget manuskript. 

Kveldens match på Gjellum kunne vært manuset til en ok Hollywood-film. Hvor heltene er nede for telling, men reiser seg. Hvor en møter veggen, men står opp. Hvor sceneskiftene er dramatiske, og spenningen får publikum på den kalde murtribunen til å reise seg fra setene. 

Dagens kamp var slik. 

Det er synd ikke Budstikka var her med sitt filmcrew. Men de som var der: De fikk se et hjemmelag som aldri la seg. Som kjempet til blodsmaken stod ut av kjeften, krampa smalt som 17.mai-salutten i Heggedalsbakken. 

Vi skrur tiden tilbake til 19.15. Oppmøte i a-lagsgarderoben. Et jævla surt tap mot Årvoll sist uke, med like sure bein, skulle revansjeres. Motstander: Serielederen fra Oslo, Christiania Ballklubb. 

Ledet an av landets beste fotballmagasins redaktør (Josimar). En jovial type, denne Frode Lia, som allerede pre match gir kreditt til de vakre omgivelsene som omfavner vår elskede hjemmebane, Gjellum. 

Slike tilbakemeldinger varmer selvsagt en bygdekjær webredaksjon med solid fotfeste i 1389. 

Coach Småhaug er tydelig i garderoben i dag. Vi slurvet med forberedelsene sist. Vi skal ikke slurve i dag. God oppvarming. Gode forberedelser. På fra start. 

Følgende elleve fikk tillit fra start: Brualøkken, Lunde, Arneberg, Berglund, Strand, Røisland, Hellman, Heimisson, Rasch, Bøe, Tømmernes. 

Benken ble fylt opp av følgende gjeng: Abbas, Irgens, Kristoffersen, Mosveen, Nielsen, Gundersen. 

Avspark. 

1 min: Gunde kritiserer halve benken som har valgt solbriller i moderne stilarter på benken. To par Ray Bans og et par fra HM. - Gåkke an. 


8 min: Det diskuteres hvorvidt Mads Hansen hadde passet inn i Heggedal. Benken er delt. - Han hadde forsterket laget. - Hvor skulle han spilt? 

Vi lar den ligge. 

For det er to heltente lag som møtes på Gjellum denne vakre vårkvelden. Et hjemmelag på jakt etter revansje. Et bortelag med fotrappe spillere. Trolig noe av det mest fotrappe vi har møtt. Og det fremkommer tidlig hvorfor gutta fra Oslo leder serien. 

Men vertskapets iboende sug etter revansj, blir gjeldene snart. 

11 min: Bøe måker inn 1-0 etter noe rot i gjestenes felt. Glimrende start. Det jubles vilt. 

Men Christiania har flere gir i motoren, og blåtrøyene girer voldsomt opp etter vår scoring. Og de er fryktelig nære en utlikning minutter etter, men ballen leker seg bortover tverrliggeren. 

18 min: Så holder vi ikke ut trøkket fra Oslo-gutta mer. 1-1. 

Gjestene er nære ledelse like etter, men denne gangen varter Brualøkken opp med en strålende redning. 

33 min: Atli med et fantastisk raid på høyre kant. Leker ballen inn i feltet, men dessverre er avslutningen til Rasch av samme kvalitet. 

35 min: Det lukter god gammeldags sigg bak hjemmebenken. Matris Paal Røisland er den skyldige. - Hadde så jævlige nerver, var den blide matrisens unnskyldning, før han bestemt hevder dette dreier seg om snus. Busted!

37 min: Gjestene på ny visitt. Brualøkken fister over. 

43 min: Gjestenes trener, Josimar-redaktøren, blir sendt på tribunen av uvisse grunner. I ettertid fremkommer det fra Oslo-lagets Twitter-konto @cbkfotball at det dreier seg om unger som ikke vil legge seg, noe som har ført til trenerens vrede via mobiltelefon. Vi er litt usikre på om vi kjøper den. 
44 min: Mosveen, som har kommet inn for en skadet Joel Berglund,  tar et saltokast foran bortelagets engasjerte supportere. Mosveen høster stor begeistring, og vi er sikre på at Mosveen er skuffet over at Budstikka eller andre medier fikk med seg det. 

Pause: 1-1. I pausen er det Kristoffersen som er "Nærmest Krysset". Gunder vinner visstnok Gris. 

47 min: Sola har endelig lagt seg bak Vardåsen. Vi ønsker derimot myggen velkommen tilbake på Gjellum. Et gledelig gjensyn. 

48 min: Christiania lurer Mosveen med et par lekre finter i vår sekstenmeter. - Det er lite sennep igjen i flaska nå, meldes det fra Robin Evans på bakre benk. 


50 min: Ulrik dribler av to Christiania-gutter i forsvar. Det ser meget pent ut. 

55 min: Joel Berglund er tilbake på benken etter skaden, og den sindige svensken slapp legevakten i dag. - Jeg har jo direktelinje nå, melder han tørt. 
59 min: Etter en fantastisk start på omgangen, med to aggressive lag som vil spille ball, er Robin Hellman uheldig og drar på seg dagens andre. Et kort selv bortelaget mente var horribelt. Legg også til at blåtrøyene fikk straffe de satte inn, og vips så det fryktelig tungt ut for gutta fra 1389. 1-2. 

Herifra og ut er det ampert, vilt, vakkert og vått. Villdyret våkner. Med HIL-logoen på kassa, bretter samtlige ti HIL-gutter opp ermene og blør for drakta. Det løpes, takles, presses og smelles. Vi får et par halvsjanser, men ballen vil ikke i mål. 

70 min: Christiania får en mann utvist. (Dette fikk faktisk ikke webredaksjonen med seg før klokken var 23.53 og referatet allerede publisert). Vi beklager! 

Ti min igjen. Det justeres fra benk. 

Vi får en gigasjanse, men Christiania-keeperen, viser at han var verdig en plass i NRKs suksesserie "Nummer Èn" for et par år siden. Mentor Frode Grodås ville vært stolt av den dobbeltredningen som ender med corner til hjemmelaget. 

83 min: Strand slår corner som David Beckham i glansdagene. Atli ofrer liv og lemmer og stusser ballen bakover til Ulrik, gutten som av "eksperter" er vaksinert mot å score. Høyest. Lengst. Hardest. Et perfekt treff av Strand. På en panne som styrer kula i gållen. 2-2. Vi jubler. Hardt og lenge. Men innser at det forsatt er lenge igjen, og vi vet alle at vi har hentet opp og sluppet inn igjen tidligere. 

Men det skjer ikke. Sulten. Lysten. Alt. Etter en medioker uke forrige uke med ett poeng på to kamper er det et HIL-villdyr som regjerer der ute. 

Vi jager på. Alle ti.  

87 min: Atli Heimisson, servitøren og krigeren, banker inn 3-2 kontant. Vel fortjent etter herlig kriging i andre omgang. 

Vi har snudd det på Gjellum. Vi har snudd det på Gjellum. Atli Heimisson. Det er så vakkert. Det er så deilig. Stadion jubler. Benken tar fullstendig av. Men vi vet fortsatt at det er mye fotball igjen, med tre minutter på uret. 

Gjestene har resignert. De har ikke mer å komme med. Vi maler på. Maler over slitne Oslo-gutter. 

92 min: En deilig utløsning, et cocktailbær på kaka. Jan Tømmernes får etter mye om og men satt kula i nettet. En deilig gåll. Spikeren i en kiste vi for en halvtime siden trodde var lukket. Men vi åpnet den. Kom oss ut. Snudde det.  

(87 min-92 min: Det er mulig det er noen feil faktaopplysninger her, men det ble nesten for mye for webred på slutten der). 

Slutt: Dommeren blåser av en ellevill andre omgang. Dette var bedre enn 0-3 til 4-3-seier over Sagene i fjor på syv minutter. Laget stod opp. Gutta kriget til siste sekund. Viste hva som bor i dette laget. 

Martin Scorsese kunne ikke regissert dette bedre. Det jubles, omfavnes som vi har vunnet Eliteserien. Det gratuleres av motstanderne. Det kjeftes litt på dommeren fra begge lag. Dette er jo tross alt 4.divisjon. Vi har slått serielederen. Og vi får creds av motstanderne som mener vi er det beste de har møtt i år. 

Creds tilbake. Soleklart det beste laget vi har møtt i år. Hadde vi bare hatt litt mer enn 48 timer å komme oss på før Årvoll-kampen. 

Jaja, sånn er #Stikkaligaen. Jevnt. Tett. Og i dag var det tre velsmakende poeng som endte i hjemmegarderoben. 

Som Blakern ville gjort det: En liten pils post-match. Det er lov i aften. 

Allerede neste tirsdag er det duket for ny storkamp. Lokaloppgjør og tv-sendt match på Budstikka.no. 

Vi håper bygdas publikum kjenner sin besøkelsestid. Vi håper på 300 tilskuere og bra trøkk i kiosken. 

For vi blør for hooden - uke inn - uke ut. 

Heggedal-Christiania Ballklubb 4-2 (1-1)

Gjellum: 89 tilskuere

Mål: Bøe, Atli, Jan, Arneberg (!)

Takk til Christiania for matchen. Et morsomt lag som kommer til å være  med helt i toppen. 

Og takk for at du leste dette referatet. 

Punktum. 

Roen har senket seg i 1389. Poengene ble igjen på Gjellum. Alle hjerter gleder seg. 

PS: Vi gratulerer Ulrik Arneberg som dagens Quality Hotel Leangkollen-gutt. Middag for to som gevinst. 

Amen. 0 Kommentar

Realitetssjekk

Postet av Gui Sportsklubb den 3. Mai 2018Utsatt match. 

Torsdag. 

Avspark 19.30. 

Årvoll IL. 

En spillende pastor og PL-kommentator, en sleip TV2-ekspert og en aldrende spisshelt. Årvoll IL er et solid lag. Det visste alle. Vi har hatt mange knokkeloppgjør mot Årvoll-gutta de siste sesongene. Beinbrudd, et stygt lørdagstap, men vi har også slått de på eget gress. 

I dag gjestet de Gjellum. 

Og det var mye som ikke var som det pleide på vår hjemmebane denne torsdagskvelden. 

For det første: Gutta er vant med tirsdagskamper. De starter 20.15. En skulle tro hjemmepublikummet også var mentalt innstilt på dette, for da dommeren blåste i gang matchen, var vi oppe i åtte tilskuere. 

Men de møtte trofast opp etterhvert, og vi sier oss fornøyde med 67 tilskuere på Gjellum denne torsdagskvelden. 

Følgende elleve fikk tillit fra start: Hegsvold, Mosveen, Arneberg, Berglund, Strand, Hellman, Bøe, Røisland, Heimisson, Tømmernes. 

Benken: Nielsen, Abbas, Kristoffersen, Lunde og Irgens. 

Avspark - 48 timer etter den skuffende 3-3-kampen borte mot Hasle-Løren. Heggedal a-lags juleprogram kom tidlig. To kamper på 48 timer. Var vi klare for dette? 

Definitivt ikke. 

1 min: - Det var i hvert fall ikke noen fine drakter, roper matris Paal Røisland, som fortsetter den gode formen på benken fra Hasle-kampen. - De ser jo ut som feiere, hele gjengen! 

2 min: Røis vil legge om til 4-4-2. 

3 min: Benkens yngste, Kristoffersen, blir sendt opp i kiosken for å hente kaffe. 

7 min: Årvoll tar ledelsen i en fryktelig lei kveldssol. 

13 min: Flikk-flakk og sirkus Heggedal. Det går fort for Årvolls pastor og kaptein. Gutta fra hovedstaden henger ikke med, og Atli serverer Røis som på volley dundrer kula ned i hjørnet. - Stolt nå, roper onkel Paal fra benken til nevø og Fantasykonge Røisland. 

Så detter vi sammen som en sliten sjømann etter tre dagers landlov, hvor pengene er brukt opp og leveren skriker etter fri. 

17 min: Hønefoss-legende Kamal Saaliti lurer linjemann og sniker seg forbi forsvaret. 1-2. Det ropes på offside. Linjemann vinker spillet videre. Strand på benken rakner. 

19 min: Årvoll øker. Ny tvilsom offside. Denne gangen trolig enda mer tvilsom. Det protesteres. Årvolls Twitter-konto antyder selv at den var av det tvilsomme slaget. 

En sånn kveld, altså. En sånn kveld. 

25 min: 1-4. 

35 min: 1-5. Anders Kvam vurderer å snu i døra. 

Pause. 

Irgens er "Nærmest Krysset". 

Jahn Teigens "Optimist" spilles av på et lydanlegg som leverer langt bedre enn sist. 

Andre omgang i gang. 

51 min: HIL-benken liker ikke løpestilen til TV2-ekspert Simen Stamsø Møller. Møller var for øvrig solid der ute, sammen med blant annet Saaliti (Salati - som Zishan Abbas trodde han het). 

58 min: Atli banker inn 2-5 fra kort hold. Hellman nest sist. Et lite lyspunkt på en ellers kjølig aften. 

Vi stanger. Det stemmer ikke. Tidspunktet for kampen er feil. Gutta er mentalt et annet sted. Vi er vanedyr. Trives best kvart over åtte på tirsdager. For i andre omgang er vi litt bedre med. Til tross for at Løren kunstgress sitter godt igjen i utrente 4.divisjonsbein. 

Og gjestene skal ha kreditt for å være på fra start. Plage oss. Lage kvalm. 

71 min: En Årvoll-spiller takler seg selv. 

Det blir småampert mot slutten. Lunde gjør comeback etter skade. Bøe header i stanga. 

78 min: Spikeren i kista. 2-6. 

Lite stemmer. Vi får straffe i sluttminuttene. Tverra og ut. En sånn dag. Vi får en seriøs reality check. Årvoll reiser hjem med poenga. Vel fortjent i dag. 

Post kamp er stemningen bedre. Kamal Saaliti tar selfie med Stian Rasch. Forståelig. Han er toppscorer i avdelingen. 

Ellers er det bare å glemme denne. Se frem mot tirsdag. Ny hjemmekamp. Nytt storlag på besøk. Denne gangen Christiania Ballklubb. Josimar-redaktøren i Mourinho-rollen. Et annerledes lag, med kule verdier. Det blir garantert like tøft som i aften. Vi har dog fire dager på oss til å restituere. Det burde holde - akkurat. 


Vi høres. 

+ Lydanlegget fungerte bedre

+ Lunde gjør comeback. 

+ Strand på bakre benk on fire i kveld. 

- Sola

- Alt annet


Heggedal-Årvoll 2-6 (1-5)

Gjellum: 67 tilskuere

Mål: Røisland, Heimisson. 

Så: People of Heggedal. På tirsdag er vi tilbake til gamle rutiner. Tirsdagskamp. Avspark 20.15. Topplaget Christiania kommer på besøk. Fra hovedstaden. Hele veien ut til Heggedal. Bøgda. 

Vi håper på dobbelt så mange heggedølinger på kamp. Dette laget kan. Det har vi sett. Arbeidsuhell skjer alle. I dag var vi ikke der vi skulle ha vært. Tirsdag er det friske bein og motiverte HIL-gutter. 

Kjør!0 Kommentar

Festfotball i hjemmepremieren

Postet av Gui Sportsklubb den 24. Apr 2018


Etter en lang vinter, en utsatt hjemmekamp og mye snø som skulle tine, var det ENDELIG duket for hjemmepremiere for a-laget. 

Det er noe særegent over første hjemmekamp. De trygge omgivelsene, den slitte Gjellum-matta, kiosken, garderoben, den sure vinden fra Vollen (i dag var den ekstra kjølig) og det noe utfordrende lyset over Vardåsen i første omgang. 

Hjemme. 

Endelig. 

Og stemningen i garderoben pre match var som vanlig god. Så god at venstrevingen Espen "Fantasykongen" Røisland hadde ilt til Gjellum uten det nødvendige utstyret. Det ble en kjapp biltur hjem og plukke opp gullstøvlene for kjekkasen fra Vettre. Det var godt vi ikke møtte Fjellstrand borte. 

Ellers var stemningen som den pleier å være. Troppen ser større ut enn den gjorde for en måneds tid siden, og Terje Småhaug tripper rundt i garderoben som han alltid gjør før kamp. 

Følgende elleve fikk tillit i hjemmepremieren: Brualøkken, Mosveen, Arneberg, Berglund, Strand, Abbas, Rasch, Bøe, Røisland, Tømmernes, Heimisson. 

På den fyldige benken satt: Nielsen, Irgens, Fossum, Evans, Gundersen, Bendixen, Hellman. 

Speaker Joachim Karlsen var på plass, og "Min Hood" gjallet ut fra stadionanlegget. 

- Det er faen ikke mange 4.divisjonslag som har speaker på kampene, kommenterte nyansatt matriss Paal Røisland da dommeren blåste i fløyta. 

4 min: Jan brenner en gigasjanse. 

9 min: Jan brenner en ny mulighet. 

(Det skal legges til at Jan Tømmernes i disse dager har pappaperm, og gutten er angivelig i ammetåka, i følge sikre kilder på benkens venstre side i aften). 

11 min: Det fremkommer at Michael Nielsen har litauske og danske aner, og samtaleemnet på benken ender av en eller annen grunn da på hvor mange kjente latviske fotballspillere vi kan. Disse ble nevnt av webredaksjonen og Petter Lunde: Marian Pahars, Maris Verpakovskis, Kolinko, Stolcers. 

22 min: Røas laveste rager høyest og header ballen like utenfor Simen Brualøkkens gåll. 

25 min: Og DER våkner gutten fra ammedvalen. Servitør Heimisson ekspederer - Jan omsetter. 1-0. Alle gode ting er tre (eller fire). 

28 min: Vi ruller opp igjen og Jan er nære å øke ledelsen. - Ammetåka, kommenteres det igjen fra benken. 

38 min: Simen Brualøkken, målvakten vår, har fått seg en egen fanklubb bak mål som heier på pappa. 


41 min: - Hallo pappa, ropes det bak Brualøkkens gåll. Benken jubler. - Det er det tryggeste stedet å sitte på Gjellum i dag, smeller det fra Michael Nielsen. 

Pause: Vi kunne nok ledet med flere mål, men 1-0 er også en ledelse. I pausen er det rekordstor oppslutning rundt "Nærmest Krysset" og flere kjente heggedølinger deltar. Blant annet Espen Antonsen og Jarle Nilsen. To gamle HIL-helter. 

Men det er Robin Evans som vinner. Soleklart foran Irgens. Antonsen får en hederlig tredjeplass for deltakelsen. 

47 min: De ca 87 tilskuerne som hadde funnet seg en plass på Gjellum denne tirsdagskvelden har knapt rukket å sette vaffelen i vrangstupen før Jan Tømmernes serverer Atli på bakre. Atli er sikker som banken, og vi har doblet. 

49 min: Speaker har knapt rukket å annonsere scoringen, før Stian Rasch har vært på ferde med sine kvikke ben. Om Siam Sushi trenger ny servitør, kan de ringe Atli Heimisson - for målsniken serverer, og Rasch avslutter. 3-0. Det bannes på Røa-benken. 

- Akkurat som vi ble enige om i pausen, humrer Småhaug. 

61 min: Rasch vil ha mer. Rasch får tak i ballen på fjorten-femten meter og måker den i nota. 4-0. 

64 min: En Røa-guttunge får kjenne på smerten det er å treffe Joel Berglund i duell. Joel kommer i fart og dundrer gjennom gutten fra Røa som trolig kjenner det ennå. 

65 min: RØDT KORT til en Røa-gutt som meisler ned stakkars Sindre Bendixen som akkurat har kommet inn. Røa protesterer ellevilt, og drar på seg flere kort i samme slengen. Kortet var det lite å si på - og Vinny Jones ville trolig ikke klart å kopiere den. 

73 min: Kaptein Bøe har tatt på seg servitørhanskene. Foran mål står den hjemmeværende pappaen Jan, som denne gangen bruker pannebrasken. 5-0. 

84 min: Fossum vender opp en Røa-gutt som faller forkjært. Spillet går videre, og Hellman, tilbake fra en lei skade, plukker opp ballen og ruller inn kveldens sjette. 

85 min: Årets Fair Play-pris går til Atli som ryddig låner bort HIL-jakka si til den skadede Røa-spilleren. 

91 min: Ikke bare er han sterk på å selge hus. Alexander Fossum er en sleip snik foran kassa, og med en frekk hælflikk setter han inn 7-0 til gutta fra 1389 Heggedal. Assistert av Fredrik Bøe - og benken jubler som vi har gjort vår første gåll for kvelden. En deilig frekk scoring, fortjent, for Alex har vært nære flere ganger tidligere, endelig satt den. Vi gleder oss over den. En soleklar kandidat til årets mål, i følge flere "eksperter" på sidelinjen. 

93 min: Selve cocktailbæret på kaken er det Stian Rasch som får æren av å dandere. Mottar ballen feilvendt. Drar en Bergkamp-flikk og avslutter kontant i nota. 8-0. Hat-trick for andre match på rad. Gutten er brennheit. Dommer blåser av. 

8-0. 

Takk for kaffen. 

Heggedal-Røa 8-0 (1-0)

Gjellum Stadion: 87 tilskuere inkludert han ene som holdt på i hagen på oversiden

Mål: Stian Rasch (3), Jan Tømmernes (2), Hellman, Fossum, Atli

Vi gratulerer for øvrig Stian Rasch som dagens "Leangkollen-gutt". Tremålsscoreren stikker dermed av med en søndagsmiddag for to på Leangkollen i nær fremtid. 

Og som en liten kuriosa: I kveld tikket følgende melding inn fra en supporter som ønsket Stian Rasch drakt. G-Sport er stedet! 

Takk for at du leste dette referatet. Vi er tilbake allerede neste tirsdag med mer fyldig dekning fra a-laget. Neste match er borte mot Hasle/Løren tirsdag, før vi allerede TORSDAG 3.mai ønsker Årvoll velkommen til Gjellum. Da håper vi på minst like mange heggedølinger på kamp. Været var surt, men spillet varmet. Heggedal-Årvoll blir en rysare fra første spark på ballen. Vi håper hele Heggedal stiller på match. Det blir speaker, kiosk og vi garanterer flere mål. 0 Kommentar

Herjet med Askers rekrutter

Postet av Gui Sportsklubb den 17. Apr 2018Det ble en målrik og festlig kveld sett med grønne øyne tirsdag kveld da a-laget tok den korte turen til Føyka for årets andre seriekamp. 

Motstander: Asker 2. Rekruttlaget. Et ungt sådan - noe grunnet a-lagets cupkamp onsdag. 

Men unggutta var breiale nok de: - De (Heggedal) er ræva med ballen i beina, ble kommentert tidlig i første omgang. Ungt pågangsmot. Noe naivt meldt, kanskje. For gutta fra 1389 valset over sebrastripene gjennom store deler av den Budstikka.no-sendte matchen. 

Følgende elleve fikk tillit fra start: Follestad, Mosveen, Berglund, Arneberg, Strand, Abbas, Rasch, Bøe, Røisland, Tømmernes, Heimisson. 

Benken: Vegel, Irgens, Nielsen, Evans, Gundersen, Bendixen. 

Sterk ellever. Sterk benk. Og god kaffe i garderoben før match. Det takker vi for. 

Vi gleder oss samtidig over comebacket til Erik Follestad Johansen, som endelig er tilbake etter en lang hockeysesong og null treninger før dagens match. Det var lite som tilsa at hockeyeksperten hadde trent minimalt i vinter. 

2 min: Ulrik slår en utsøkt pasning på tvers. Var det på hel volley? Ballen treffer Røis, men linjemannen vinker med flagget. Fra benken meldes det om målpoeng for pasningen. 

4 min: HIL-gutta er kvikke i innledningen. Rasch er på farten. Tester keeper, men målet uteblir enn så lenge. 

9 min: Jan Tømmernes drar en vill finte på en Asker-junior som nesten havner inn i hjemmelagets garderobe. 

11 min: Asker 2 ruller opp. Kvikke til bens. Bakerst står Follestad. Follestad er på jobb - som han har vært i TV2s hockeystudio i hele vinter. Gjestenes benk jubler. 

15 min: Så smeller det endelig. Et deilig angrep. Atli med ball. Videre til Bøe (dette kommer dere til å lese ofte i år), før Rasch setter inn dagens første. 

18 min: Spektakulære mål i fleng - og denne gangen er det a-lagets mest pr-kåte som setter i gang med et saltoinnkast. Mosveen kaster fra egen banehalvdel. Hovmester Heimisson snapper opp og serverer Fantasykongen Espen Røisland som kommer på et dypt løp. Røisland hamrer kula i nettet og vi har doblet på Føyka. En deilig gåll. 

24 min: Juniortrener Anders Helseth rapporterer via sms til webredaksjonen at Budstikkas grafikk viser Vollen sin logo. Assisterende lagleder, Daniel Øverbye, iler opp til presserommet for å irettesette Budstikkas grafikkansvarlig. 

25 min: Klabb og babb før Jan Tømmernes dundrer inn 3-0. 

28 min: Er det heggedøling med stor H Espen Antonsen vi observerer på G-feltet iført blå shorts? Etter lengre diskusjon, meldes det at vedkommendes volum ikke tilsier at det kan ha vært en av bygdas store sønner. 

30 min: Hovmesteren fra sagaøya, Atli Heimisson, nikker ballen ned til Rasch som øker til 4-0. 

38 min: Innøvd frisparkvariant. Røisland slår kort. Rasch fullfører hat-tricket. 5-0. Det er mye som tyder på at dette skal gå veien for Heggedal i kveld. 

41 min: Det er en relativt stille dag for forsvarsfireren. Men når endelig Asker 2 kommer på en visitt, skal lagets svenske tanks, Joel Berglund vise frem grunnteknikken. Den sitter ikke helt, og Berglund forærer nesten Asker en god sjanse. Fra benken får han beskjed om å roe seg ned. 

43 min: Kaptein og nybakt far, Fredrik Bøes håndbevegelser, trekker paralleller til Ståle Salvatore Solbakkens finslepne teknikk tilbake i glansdagene. Dette meldes fra andre rad på benken. 

44 min: Det spekuleres i om HIL-legende og veteran Zishan Abbas kunne vært mer enn bare faren til et par av Askers ungkalver. 

Pause: "Nærmest Krysset" vinnes av Michael Nielsen. Nielsen tar også andreplassen i samme konkurranse. 

47 min: Coach Småhaug har mistet trenerjakka. 

52 min: Atli snapper opp kula på tjue meter og sender avgårde en ball som Asker-keeperen er litt uheldig med. 6-0. 

74 min: Askers unggutter er inne i en god treminuttersperiode. I løpet av denne perioden, tester de Folle en gang - men Folle er på vakt, til tross for at den tidligere backkjempen trolig har blitt kold i løpet av kampens første 74 minutter. 

77 min: Cocktailbæret i kampen anrettes av den hjemvendte sønn Sindre Bendixen som fra høyre kant slår et nydelig legg foran kassa. Der dukker målsnik Jan Tømmernes opp med en spektakulær stupheading og PANG så står det 7-0 i favør de grønnkledde. 

Flere mål blir det ikke, og vi reiser fra Føyka med tre poeng i bagasjen, clean sheet, en benk hvor samtlige fikk spille med unntak av femtekeeper og webredaksjon, samt Evans, som sparte seg til trening med Heggedal 2 i morgen. 

Vår blide svenske tanks oppsummerte kampen på følgende vis: - En slik kamp behövde jag. Bara det at kunna støtta meg på Ulrik i nitti minutter, gjorde godt. Jag trenger et par sånna kamper før formen kommer skikkelig, avsluttet Berglund, før han gikk i dusjen. 

Førstkommende tirsdag er det endelig duket for hjemmepremieren på Gjellum. Vi ønsker vestkanfiffen fra Røa velkommen til landlige Heggedal. Ta med truger, spade og sitteunderlag. Møt opp og se gutta fra 1389 valse over ny motstand. 

Asker 2-Heggedal 0-7 (0-5)

Føyka stadion: 75 tilskuere

Mål: Rasch (3), Tømmernes (2), Røisland (1), Heimisson (1)

Vi takker Asker 2 for kampen og ønsker førstelaget lykke til mot Follo i cupens første runde i morgen. 

Sees på Gjellum om en uke!0 Kommentar

- Deilig med revansje

Postet av Gui Sportsklubb den 3. Apr 2018Serieåpningen stod for døren. 3.april. Vollen borte. En kamp som for enkelte har pågått siden terminlista ble sluppet. Mentalt gjennom påskeuka. Lange netter med mange rare drømmer. Lagoppstillinger og scenarioer. 

Budstikka var der. Breddefotballsatsningens premiereshow. Foran et tilnærmet fullsatt Arnestad. LIVE på lokal-tv. 

Vollen-Heggedal. 

Hansa mot Heggedal. Vaaten mot Heggedal. Gamle HIL-gutter. Sultne VUL-gutter mot et Heggedal som har vært sterke på overgangsmarkedet i vinter. Vi har hentet fra øverste hylle. "De kommer til å gå ubeseiret gjennom ligaen". 

"Tosifra". 

"Opprykk 2018". 

Lett å melde det fra et breddefotballfaglig perspektiv. Men vi manglet et knippe gutter i dag vi også. Hellman, Lunde, Gundersen, Atli, Bendixen og Fossum (beklager om vi har glemt noen i farten). 

Tidlig på i dag. 18.45 presis. 18.47. Bøffen mangler. Abbas kjører. Nielsen plukkes opp. Ned til Vollen. Korteste borteturen i år. 

Sven venter. Arnestad uten Sven funker ikke. Sven er klar i VUL-jakka. Og Trond. Hansa lurer i bakgrunnen. Keen på å klå gamlelaget. 

Oppmøte i den velkjente garderoben. Døra er sparket inn. Musikken runger, men det er få som får med seg hva som spilles. 

Litt etter litt dukker de opp. Selvsagt ikke til angitt tid, men dette er 4.divisjon. Det er ingen lag som stiller hele troppen presis 19.15. 

Stillheten senker seg. Coach Småhaug annonserer årets første ellever: Brualøkken, Engesvik, Arneberg, Strand, Mosveen, Abbas, Bøe, Berglund, Røisland, Rasch, Tømmernes. 

Benken: Nielsen, Kristoffersen, Warland, Irgens, Evans. 

Så smeller det. 

6 min: Jan er nære på. Avslutter hardt fra skrått hold. VUL-keeperen redder. 

13 min: Bøe ruller opp. Jan header like utenfor. God start fra 1389-gutta. 

17 min: Straffe. Bøe blir felt. Straffen er klar. Røisland er kald. 1-0. 

27 min: Vollen bedre med. Deres tur til å få straffe. 1-1. 

Vertskapet kvikner til. 

Ut av intet skjer følgende. 

36 min: Freff Falch drar en Karel Poborsky-chip og smører kula vakkert i gållen. Vollen har snudd. Magen vrenger seg og følelsen av skuffelse brer seg. Hjemmebenken jubler. Forståelig nok. De leder. 

Pause: Robin Evans vinner "Nærmest Krysset" 

Nerver. 

Herifra og ut er det transetilstander. Vi får ikke helt tak på ting. Det smelles begge veier. Vollen er gjennom og blir snytt for et soleklart straffespark. Det skal de ha. De misset en der. 

73 min: Vollens franske import drar på seg sitt andre gule for dagen. Klønete - spesielt tatt i betraktning av det første gule var minst like dumt. Merde, tenkte de vel på VUL-benken. 

Kaos. Det meldes via Twitter som primærkilde av Vollens Christer har fått sitt andre gule. Intet annet skjer enn at denne Christer blir byttet ut ganske så rapido. 

Så våkner HIL-legende Zishan Abbas fra dvalen. Suser inn i Vollens boks. Blir dratt ned. Ny straffe. Uret sier 85.minutter. Er det straffespark? Er det straffespark? Ja, det er det. 

85 min: 2-2. Stian Rasch er kold som skjæra på tunet. Sender VUL-keeperen feil vei. Utlikning. Vi har blod på tann. Vi har VUL-gutta på felgen. HIL-toget har våknet og fått opp gassen. 

HIL-veteran Zishan Abbas er rappere enn på lenge. Vrikker seg forbi en Vollen-gutt og spiller Rasch på blank. Avslutningen er det Obos-klasse over. Minst. Vi har snudd på Arnestad. To kjappe og vekk me`n. 3-2. Det jubles. Danses. Klemmes og bannes. 

Bakerst har vi Ulrik. Kvalitet i alle ledd. Brualøkken. Rutinert. Mosveen klinker kula opp. Strand smeller til. Vi holder unna. Vi kontrollerer inn. 94.minutter er passert og dommeren blåser i fløyta. Det gjaller et unisont HIL-hyl over Arnestad. Tre poeng i seriepremieren. 

Tre poeng mot Vollen. En lang dag med nerver, toalettbesøk og tvangstanker ebber ut i tre poeng. De deiligste tre. På Arnestad. På tv. Direkte på Budstikka. Det er stort. Heggedølinger strømmer til matta. Vi klemmer og hilser på kjente og ukjente. VUL-gutta tusler oppgitt inn i sin gamle garderobedel. 

Litt tur har vi som ikke får en straffe i mot. Men sett under ett er seieren fortjent. Best med kula i beina. Best når vi får ballen til å gå raskt. Når Abbas leker seg rundt og serverer Rasch. Da blir det tre poeng. 

Vi er kanskje ikke best trent. Treningsgrunnlaget var kanskje så som så. Vollen dro til Danmark for å prikke form. Vi tok påskeferie med beina på bordet. 

Nå får vi en hel treningsuke uten match. Det skal løpes, sentres og drilles form inn mot neste match som er på Føyka mot Asker 2. Så får vi forhåpentligvis flyttet oss hjem til Heggis. Gjellum. Som helt sikkert kunne fått påspandert litt undervarme av kommunen. Det har vel aldri vært mer tydelig enn denne vinteren. Vollen-Heggedal 2-3 (2-1)

Arnestad Stadion: 100+ tilskuere

Mål: Røisland, Rasch (2)

Stillheten senker seg. Et nytt lag med hvitt pudder legger seg over bygda. Roen er tilbake i både sinn, sjel og kropp. Vi fikk det vi kom for. Tre poeng. 

- En deilig revansje, dette var moro, kommenterer årets Fantasy-konge så langt (selvutnevnt sågar), Zishan Abbas. 

- Nå fikk jeg motivasjonen tilbake, det er slike kamper som betyr noe, avslutter klubblegenden før vi takker for i dag og går hvert til vårt. 

Tre poeng. 

Bring on Asker 2!

Foto: Arild Haug Kaarmo
0 Kommentar

En lang vinter nærmer seg slutten

Postet av Gui Sportsklubb den 25. Mar 2018

Det nærmer seg seriestart i 4.divisjon avd.1 med stormskritt for Heggedal sitt a-lag. Etter èn sesong i 5.divisjon, er gutta fra 1389 tilbake i 4.divisjon - klare for saftige lokaloppgjør og tøff motstand fra resten av kretsen. 

Vinteren har vært lang. Vinteren har vært kold og snørik. Ikke siden 1994 har vi vært omkranset av mer snø. En kuldeperiode i slutten av februar og begynnelsen av mars tok fra oss to viktige treningsuker. Men vi har bevist at vi kan bite bra fra oss på banen for det. 

Resultatene fra årets treningskamper viser at vi stiller et slagkraftig lag offensivt. Og med en defensiv nøkkelsignering i tidligere Mjøndalen-helt Ulrik Arneberg, bør vi bite godt fra oss i år. Det er det ingen som helst tvil om. 

Vi åpnet årets treningskamper med 7-4-seier over Buskerud-laget Solberg IF. Deretter gav vi ROS real juling med 14-1-seier i et kraftig snøvær, før vi fortsatte med solid offensivt spill med 6-1-seier mot Drammen Ballklubb i Drammen. 

Et 2-3-tap mot Fagerborg gav oss en reality check inn mot seriestart, før vi nok en gang slo til med godt offensivt spill i generalprøven mot Slemmestad, som endte med 5-1-seier. 

Nå er det i skrivende stund ni dager til seriestart. Og vi åpner med et brak. Vollen borte på Arnestad. Askers El Classico. Tirsdag 3.april med avspark 20.15. 

Vi håper på solid oppmøte fra Heggedal - får vi 100 sambygdinger på Arnestad for å heie frem gutta fra 1389? Vi trenger all støtte vi kan få. 

Hva er så status i troppen nå som vi alle snart tar påskeferie? 

Når det kommer til skader så er Petter Lunde definitivt ikke aktuell for seriestart, da han dessverre dro på seg en strekkskade i treningskampen mot Fagerborg. Robin Hellman er også usikker, da han også slo opp en gammel skade i generalprøven mot Slemmestad. 

Ulrik Arneberg er klar for seriestart. Det blir trolig også Stian Rasch om NFF får godkjent overgangspapirene hans før 3.april. 

I tillegg har vi resignert Sindre Bendixen. Bendixen spilte sist i østerriksk fotball, og det er usikkert om han blir spilleklar til seriestart. 

Kaptein Fredrik Bøes samboer har termin 3.april - men vi håper at barnet enten kjenner sin besøkelsestid før seriestart, evt. venter til vi forhåpentligvis har hentet alle tre poengene i Vollen. 

Øyvind Gundersen og Atli Heimisson er suspendert i første seriekamp, så de får sin første match når vi ønsker Årvoll IL velkommen til Gjellum i hjemmepremieren. 

Da håper vi alle fotballinteresserte heggedølinger tar turen til Arnestad 3.april for å støtte bygdas stolthet. Vi skal gi alt for en god start på sesongen og vise Asker-publikummet at vi har skumle hensikter i år. 
Heia Heggis! 
0 Kommentar

- Halv dag på jobb

Postet av Gui Sportsklubb den 21. Mar 2018Det var duket for generalprøve for bygdas stolthet onsdag kveld på Slemmestad kunstgress mot naboen Slemmestad IF. SIF. 

En praktfull matte, en sliten men hyggelig bortegarderobe, og et hjemmelag med strøken servering i forkant av matchen. I hvert fall for de gutta som kom først til kamp. Kaffen stod klar. 

Lokalpressen Budstikka var også på plass med breddefotballekspert Simen Waagsether som hadde prioritert bort semifinale i sluttspillet i Askerhallen, mot Askers kuleste 4.divisjonslags generalprøve. Det varmer HILs egen mediaavdeling. 

Følgende elleve startet årets generalprøve: Brualøkken, Mosveen, Arneberg, Gundersen, Strand, Hellman, Bøe, Rasch, Røisland, Tømmernes, Heimisson. 

På benken satt: Warland, Kristoffersen, Nielsen (direkte fra New York). 

Avspark. 

3 min: Atli serverer Mosveen som fra sin høyreback har tatt turen oppover kanten. Mosveen fyrer av fra skrått hold og 1-0 er et faktum. Mosveen, mine damer og herrer. 

8 min: Servitøren Atli fortsetter å levere målgivende. Denne gangen er det Stian Rasch som får æren av å avslutte. 2-0. Scoring i debuten. 

15 min: Linjedommeren ber HIL-benken om å sette seg. Vi argumenterer med at vi ikke vil se noe grunnet høye brøytekanter. Vi blir derfor stående. 

20 min: Gunde er uenig med dommeren.

29 min: En Slemmestad-gutt ber lagkameratene om å kna det litt. 

Pause. 

Jone Warland drar i land årets første "Nærmest Krysset". 

Andre omgang i gang. 

HIL-legende Marino Kajic-Piplica har tatt turen til Slemmestad for å overvære andre omgang. Alltid hyggelig når legender stiller på linja. 

54 min: Fantasykongen Espen Røisland serverer i følge Twitter-kontoen til Heggedal Fotball (@heggedalfotball) et innlegg med reker, majones og dill (ishockeyterminologi). Stian Rasch forsyner seg grovt - og setter kula lekkert i nota til en fortvilet Slemmestad-keeper. 0-3. 

60 min: Servitør Atli serverer Mosveen som driller av Slemmestads forsvar før han setter inn sin andre (!) for dagen. Kristian Mosveen. Snakker vi årets toppscorer? 

67 min: Hovmesteren leverer igjen. Atli til Jan. Hørt det før. Jan setter den. Og utfordrer dermed Mosveen i kampen om toppscorertittelen. 

Cruisekontroll. 

76 min: 1-5. Webredaksjonen fikk ikke med seg hendelsesforløpet her. 

Slutt. 

Vi takker Slemmestad IF for kampen og lar en av deres veteraner oppsummere kampen: 

- Halv dag på jobb fra vår side. 

Samtidig ønsker vi hvitrøyene fra Slemmestad god tur til Hallingdal hvor de serieåpner samtidig med oss. Vi drar til Arnestad hvor Vollen venter. Old Firm. El Classico. Der Klassiker. 

Vollen vs. Heggedal. Det blir ikke større. Det blir ikke tyngre. Det blir ikke villere i Asker kommune. Budstikka kommer. Med fjernsynskamera. Dekningen blir solid. Både fra lokalpressen, men også HILs egen mediaavdeling. 

Kommer du? 3.april. På Arnestad. Med HIL-skjerf. Lokal støtte, forankring. Bygd mot bygd. 

Vi skal vise de. VUL. 

HIL-toget kommer. Se opp. Se opp. 

Slemmestad-Heggedal 1-5 (0-2)

Slemmestad kunstgress: 5 tilskuere

Heggedals mål: Mosveen (2!), Rasch (2), Tømmernes
0 Kommentar

Traktor og spader søkes

Postet av Gui Sportsklubb den 20. Mar 2018


Dette er status på Gjellum 20.mars 2018. Om tre uker skal a-laget i utgangspunktet spille første hjemmekamp for sesongen her. Det er MYE snø på banen som må fjernes innen den tid. Faktisk så mye at fotballgruppa i aften har hatt ekstraordinært "krisemøte" for å drøfte muligheter for å få fjernet snøen så fort som overhodet mulig. 

Kjenner du noen med traktor? Finnes det noen traktorsjåfører der ute som vil stille på dugnad og sikre bygdas kommende idrettshelter banedekke så fort som mulig? 

Har du en bekjent, nabo eller venn som vil hjelpe klubben med å få fjernet snøen så fort som mulig? 

Eventuelt: Hvor mange heggedølinger med spade kan vi stille samtidig på Gjellum for å få fjernet snøen? 

Ta kontakt med daglig leder i klubben Svein Roar Aandal: 93447017 eller leder i fotballgruppa Kjell Aksberg: 90519174

Det er også hyggelig om du deler dette innlegget! 

Takk for oppmerksomheten. 0 Kommentar

Stjerneduo signerte for Heggedal

Postet av Gui Sportsklubb den 15. Mar 2018
Etter flere måneder med spekulasjoner i sosiale medier, på butikken og i bygda generelt, kan vi ENDELIG presentere to nye signeringer til Heggedal Fotball. Vi ønsker Ulrik Arneberg og Stian Rasch velkommen inn dørene på Gjellum og til 1389. 

Ulrik Arneberg har de siste sesongene vært en viktig brikke i Mjøndalen-forsvaret, og stopperen figurerte også i TV2-serien Alle Gutta. 

Stian Rasch kommer fra Strømmen hvor han har gjort livet surt for landets Obos-backer de siste sesongene. Nå skal duoen endelig ikle seg den vakre grønne, og vi ser frem til å bli bedre kjent med gutta de kommende ukene. 

Dette betyr samtidig at webredaksjonen endelig kan trykke publiser, og samtidig sove litt bedre om natta. 

Velkommen til Heggedal, gutter! 

Vi kommer tilbake med flere redaksjoner snart.


0 Kommentar

Heggedal a-lag søker keeper

Postet av Gui Sportsklubb den 6. Mar 2018

Heggedal A-lag søker ny keeper etter at vår førstekeeper meldte overgang til Holmen på kort varsel. Seriestart er 3.april - og det begynner å haste med å skaffe vår nye sisteskanse. 

Vi spiller denne sesongen i 4.divisjon i Oslo Fotballkrets - og vi trener søndager og torsdager gjennom sesongen, inkludert kampdag som er på tirsdag.

Blir du en del av oss - blir du del av et godt fotballmiljø hvor det kreves at du stiller opp på treninger, samtidig som du bør ha med deg glimt i øyet og god humør inn i garderoben. 

Ta kontakt med hovedtrener Terje Småhaug om du vil bli en del av Oslo Fotballkrets fineste 4.divisjonsgjeng: 90090798

0 Kommentar

Saksdokumenter til årsmøtet onsdag 7. mars kl 19 på Gjellum Grendehus

Postet av Gui Sportsklubb den 28. Feb 2018

Her finner du saksdokumentene til årsmøtet: http://www.heggedalil.no/stora...

 1. Sakslista vil være som følger:
 2. Godkjenning av fremmøtte representanter ift stemmerett
 3. Godkjenning av innkalling og saksliste
 4. Valg av møtedirigent, referent og 2 medlemmer til å underskrive protokoll
 5. Hovedstyrets årsberetning, herunder gruppenes årsberetninger.
 6. Behandle idrettslagets regnskap for 2017 i revidert stand
 7. Behandle forslag og saker
  1. Opprettelse av sykkelgruppe
  2. Drift av Gjellum – orientering fra kommunen om ny driftsmodell for grendehus, utomhusarealer og kunstgressflater. Vedta føringer til nytt styre.
  3. Nye Gjellum, gjennomføringsplan inkludert finansieringsplan. Vedta føringer til nytt styre. 
 8. Fastsettelse av medlemskontingent 2019
 9. Vedtak av idrettslagets budsjett 2018
 10. Behandle idrettslagets organisasjonsplan
 11. Valg av styre, revisor og valgkomité
  1. Valg av leder
  2. Valg av 2 styremedlem og 2 revisorer samt 3 til valgkomiteen

Vel møtt, hilsen styret


0 Kommentar

Siggen ferdig i HIL

Postet av Gui Sportsklubb den 22. Feb 2018Med litt over en måned til seriestart, er det nå klart at stjernekeeper Sigurd Torgersen ikke blir med oss inn i den spennende 4.divisjonssesongen som står for døren. "Siggen" var en viktig bidragsyter til a-lages retur til 4.divisjon forrige sesong, med sitt lune vesen og sine fantastiske tigersprang. 

Vi takker Siggen for innsatsen og håper vi ser deg tilbake i grønt om ikke lenge. Det er her du hører hjemme. 

Dette betyr samtidig at a-laget jakter ny keeper frem mot seriestart som er 4.april (så hvis noen agenter leser dette, er det bare å ringe). 

Vi sees, Siggen! 0 Kommentar

Femogtjue touch!

Postet av Gui Sportsklubb den 4. Feb 2018

For mens Eid Skianlegg trolig var fylt til randen med skiløpere i alle aldere med sekkene fulle av kakao, Blå Swix og Kvikk Lunsj denne herlige søndagen, tok a-laget den korte turen ned til Arnestad for årets aller første treningskamp. Etterlengtet sådan. Mørketiden er lang. Mørketiden er kjedelig. Mørketiden er kald. Treningene er glatte, harde og som regel kjølige. Kjølig var også denne strøkne søndagen i februar. Uken før OL kicker i gang i Korea. Det var tid for årets første treningskamp. Motstander: Solberg Fotball fra bandybygda Solberg like ved Solbergelva ovenfor Drammen et sted i Buskerud. Gradestokken stod på lune -10 hjemme hos webredaksjonen i Heggedalsbakken i timene før avspark – så i dag ble både stilongs og ullgenser dratt ut av det rotete skapet. På Esso var det selvsagt -12. Det er alltid kaldest i Guibekken. Ned til Vollen. -9. Overkommelig. 


En skulle tro flere hadde sett på gradestokken timene i forveien, for et kollektivt influensautbrudd rammet nemlig flere av a-lagsgutta kun timer før match. På ett punkt var vi kun 11 mann – men etter å ha tatt noen telefoner var vi etter hvert oppe i tretten, kanskje fjorten også. Heldigvis var Siggen der. Keeperen som kunne hatt statistrolle i Game of Thrones med det lange og kastanjefargede skjegget. Siggen er alltid pålitelig. Resten av elleveren så slik ut: Småhaug, Prøvespiller, Mosveen, Nielsen, Abbas, Hellman, Bøe, Røisland, Lunde og Tømmernes. - Beste elleveren i kommunen, tvitret tidligere Holmen-trener Bård Heggseth da startelleveren ble offentligjort på HILs Twitter-profil @heggedalfotball (følg oss) Og så var vi i gang. 

2 min: Fredrik Bøe har ikke ligget på latsiden i jula og kapteinen fortsetter der han slapp i fjor. Klikk-klakk og 1-0. 

8 min: Røisland header like utenfor etter en god serv fra Hellman.

9 min: Gjestene er på visitt, men vi rydder opp og kontrer. Rohlan Småhaug og Tømmernes er kvikke – og vi er nære å øke. Avslutningen går til corner som Bøe header like utenfor.

16 min: Rohlan Småhaug drar en FIFA-finte på en Solberg-ving som må rett ut i pølseboden med to med sennep.

22-28 min: Etter at Michael Nielsen må ut med en strekk etter 22.min og benken begynner å fylles opp med spillere, mister webredaksjonen litt mer oversikt over det sportslige. Samtalene er i gang igjen – som de alltid har vært, og det eneste vi kan melde fra de siste minuttene er en fly forbanna kaptein som hevder seg snytt for et straffespark etter et herlig raid. – Jeg må nesten be om en forklaring, roper Bøe til dommeren, som ikke er sen med å melde tilbake under topplua.

33 min: Joga bonita. Barcelona. Manchester City. Take a bow. Ballen går i nettet etter imponerende 25 entouch-pass internt. Atter en gang er det kaptein Bøe som avslutter. – Femogtjue entouchpass, melder Robin Evans fra benken. Evans er god med tall, og vi velger å tro på waliserens påstand. – Du må selge inn alt mulig nå i pre-season, melder Evans videre.

44 min: Solberg reduserer like før pause.

Pause: Nytt HMS-tiltak er gjennomført. Fire plastkanner med varm drikke til lagets dyktige spillere. I dag: Solbærtoddy (Solberg-toddy).

46 min: Andre omgang i gang i det Solberg gjør 2-2. Tror webredaksjonen. For webredaksjonen har ikke fått med seg at Heggedal gikk opp til 3-1. For første gang i historien. 3-1-målet gjenfortelles av Michael Nielsen: - Prøvespiller slår nydelig gjennom fra midstopperplass til Jan som tupper ballen mellom beina til keeperen. Webredaksjonen får selvsagt masse tyn for at et mål har blitt forbigått, men det viser seg også at nyansatt oppmann Daniel Øverbye heller ikke hadde fått med seg målet.

47 min: Robin Hellman settes opp av Petter Lunde. Hellman gjør 4-2 før han må på jobb.

59 min: Fantasykongen Espen Røisland har våknet fra vinterdvalen. Fra atten-nitten meter tar han rennafart og dunker ballen i vinkelen. – Du bare vet at de går inn, kommenterer han i ettertid. Fantasykongen fortsetter med spektakulære mål i 2018.

65 min: Junior-Michael med det eksotiske spillernummeret 231 på ryggen dundrer nedover venstre flanke før han setter opp Lunde som detter inn 6-2 i Chicharito-stil. Tennis-siffer på Arnestad nå. Heisann.

67 min: For selv om vi var sterke offensivt, slo vi nok av den defensive bryteren til tider. Solberg reduserer i hvert fall til 6-3 minutter etter vårt sjette, og Siggen er forbanna i kassa.

67 min: Jan Tømmernes finner plutselig ut at han må på jobb. Tømmernes blir derfor byttet ut. – Jeg trodde jeg skulle rekke å spille hele kampen, kommenterer han tørt før han rusler av.

74 min: Solberg dytter inn sin fjerde denne formiddagen. 6-4, der altså.

79 min: Fredrik Bøe viser en gang for alle at han ikke bare er velsignet med en teknikk på nivå med Lionel Messi og Maradona. Gutten har en skuddbørse på nivå med både Roberto Carlos og Tom «Bukken Guldbransen». Bøe fyrer av fra tjue meter. Ballen treffer hardt i tverrliggeren – og det rister trolig i tverrliggeren ennå, ca. en time etter langskuddet.

83 min: Michael Nielsen lurer på hva forskjellen mellom å dedisere og dedikere er.

87 min: Corner til HIL. Zishan får stå på blank og gutten med den røde lua nikker ballen så hardt i bakken fra en meters hold at kula faktisk spretter over. Abbas rister på hodet – og benken får seg en god latter. – Han har like mye trøkk i børsa som i hodet, kommenteres det. Pip-pip. Kamp slutt. 6-4-seier over laget fra bandybygda. Bandysiffer. Tidvis bra offensivt. Ikke like bra defensivt – noe Thomas Strand påpeker i en melding fra hytta i Valdres. – Fader, ass, litt damage control bør man jo ha, lød meldingen fra Vællers.

 
Det er heldigvis lenge igjen til seriestart for både lag og webredaksjon. Og godt er det. Vi høres! Heggedal-Solberg 6-4 (3-1)

Arnestad Stadion: 15 tilskuere

Mål: Bøe 2, Røisland, Tømmernes, Hellman, Lunde

Stay tuned


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline