- Jula kom tidlig i år

Postet av Gui Sportsklubb den 5. Des 2017

Det har vært to lange år uten lokaloppgjør. Tirsdag la Oslo Fotballkrets ut avdelingsoppsett for fotballsesongen 2018 - og jula kom tidlig til Gjellum i år. 

5.desember - klokken er 11.30 og det tikker inn SMS fra coach Terje Småhaug til webredaksjonen. 

"Asker 2, Vollen og Holmen" står det. Jobb blir satt til side et par minutter. Om det ble danset, vites ikke, men gleden var stor. Endelig lokaloppgjør med svung. Endelig. 

Like etter ringer Budstikkas Tor Bjørnar Holmlund. Stemningen er god - og saken kan leses her: https://www.budstikka.no/sport...

For - neste sesong kommer: 

Vollen
Holmen
Asker 2
Lommedalen
Frigg 2
Gøy-Nor
Hasle-Løren
Kjelsås 2
Skeid 2
Røa
Årvoll

Fire lokaloppgjør, der altså. Servert av Oslo Fotballkrets. Vi takker. Vi bukker. Vi snur oss omkring og vi neier. 

- Jula kom tidlig i år, heter det i en pressemelding fra a-laget som om få dager tar fatt på 2018-sesongen. Vel vitende om at vi har noen saftige lokaloppgjør i vente. På Gjellum. Gamle Gjellum. Med solid trøkk fra våre trofaste fans. 

I mellomtiden: Nyt førjulstiden. Tenk deg at du skal på samtlige a-lagskamper neste sesong. Støtt gutta i grønt. 0 Kommentar

Hovedtrener og hjelpetrenere ungdomsjenter VUL & HIL fotball søkes

Postet av Gui Sportsklubb den 1. Des 2017

Hovedtrener og hjelpetrenere ungdomsjenter Vollen UL & Heggedal IL fotball søkes

Heggedal IL (HIL) og Vollen UL (VUL) planlegger i sesongen 2018 å ha en felles treningsgruppe for jenter født i 2004 og 2003. Det planlegges også tett samarbeid med 2005-årgangen. Klubbene vil gjennom dette vise at vi tar jentene på alvor og vil tilby kvalitativt gode og trygge treninger.

Til dette ønsker vi nå å ansette en hovedtrener. Treningsgruppen vil bestå av cirka 30 spillere på J04/03 og 25 spillere på J05 og vi vil legge til rette for kamparena for alle. Gode foreldregrupper er ivrige bidragsytere til både lagledelse og som hjelpetrenere.

Stillingsbeskrivelse:

- Hovedtrener jenter ungdomsfotball i VUL og HIL J03/J04

- Hovedansvar for planlegging og gjennomføring av trening (2-4/uke) og kamp.

- Planlegging og gjennomføring av samarbeid i trening og kamp

- Evt. delta på treningssamlinger/cuper

Kompetanse

- UEFA C-lisens (grasrottrener)

- ønskelig med B-lisens/en som har ambisjoner om å gjennomføre B-lisens

- Relevant erfaring vil vektlegges

- Relevant idrettsfaglig utdanning er positivt

- Gode kommunikasjonsegenskaper og god på informasjon

Klubben tilbyr

- Muligheter til videreutdanning og kurs i trenerrollen, etter avtale

- Faglig oppfølging fra trenerkoordinatorer og sportslig utvalg

- Arbeidssted vil være på klubbenes baner Gjellum og Arnestad

(Arnestad på vinterstid (pga undervarme)

- Lønn etter avtale

- Oppfordrer kvinner til å søke på stillingen

For nærmere opplysninger om innhold i stillingen kontakt:

- Daglig leder i HIL Svein Roar Aandal                             post@heggedalil.no                       934 47 017

- Leder fotballgruppa i HIL Torolf Bjerkem                        tbjerkem@gmail.com                     456 08 049 
                                                                                                                                                 etter kl. 20.30

- Leder sportslig utvalg VUL fotball, Jørgen Ingebrigtsen jorgeningebrigtsen@hotmail.com   930 38 217                                                                                                                                                          etter kl. 20:30

Søknad med relevant CV sendes til post@heggedalil.no Søknadsfrist snares og senest 20. desember.


0 Kommentar

Langlesing: Alt om a-lagets strålende 2017-sesong

Postet av Gui Sportsklubb den 2. Nov 2017


Skuffelsen var stor etter fjorårets degradering fra 4.divisjon til nivå fem i divisjonssystemet. En divisjon bygdas a-lag ikke har spilt i på mange år. En divisjon hvor 90 minutter elleverfotball ledes av èn kampleder –  som oftest tilpasset divisjonens nivå. Hva ventet oss egentlig denne sesongen? Skulle vi klare opprykk igjen på første forsøk? Eller skulle gutta fra 1389 bli en evig middelhavsfarer midt i divisjonssystemet til NFF og Oslo Fotballkrets. Neida. For det ble jobbet godt i kulissene foran årets sesong. Den islandske storscoreren Atli Heimisson ble hentet inn for å skyte HIL tilbake til fjerdedivisjon, sammen med blant annet den levende veggen Sigurd Torgersen og ikke minst Kristian Mosveen som var så fornuftig å ta turen fra nabo Vollen. Etablerte spillere ble værende, samtidig som vi så veteran Terje Vaaten melde overgang til Arnestad som spillende assistent. En bauta forsvant – mens resten tok fatt på «Operasjon Opprykk 2017».

Noe av gleden av å bedrive breddefotball er lokaloppgjørene. Vi hadde ingen i fjor – og det ble dårlig med lokaloppgjør i år også. Da oppsettet omsider ble klart - leste vi Veitvet, Teisen IF og Fjellstrand. Fjellstrand? I siste serierunde borte? – Håper vi har avgjort serien før det, så vi kan sende junior-gutta, var Michael Nielsens kommentar før vi sparket i gang.

 

Seriestart
Det er noe spesielt med seriestarten. Lukten av kald grunn som er i ferd med å tine, våren som er i anmarsj og sommerfuglene en har hatt i magen siden november-måned, når abstinensene etter mer fotball inntreffer. Bortekamp i premieren. Bortekamp i siste serierunde. Kretsen har virkelig ikke gitt oss mye å juble for i år.  Men vi takker for det nærmeste vi kan kalle «lokaloppgjør» i år. Borte. På ærverdige Nadderud kunstgress. Motstander: Stabæk 3. Nyopprykkede Stabæk 3 fra 6.divisjon. Nordicbet melder oss som favoritter. Til både seriepremieren og ikke minst hele sulamitten.

 

Stabæk 3-Heggedal 2-3
Vertskapets trener stiller selvsagt i dress. Håndball-stjerne Erlend Mamelund observeres i støtteapparatet til de blå, og HIL-legende Zishan Abbas glemmer drakta si i garderoben like før avspark. Sesongen 2017 åpner likevel bra. Nysignering Kristian Mosveen kjører saltoinnkast.

– Attraksjon, meldes det fra en av benkens sitatkonger, Michael Nielsen. Kaptein Fredrik Bøe sender gutta i grønt i ledelsen etter corner midtveis i første omgang. Men, hjemmelaget snur og tar tidlig ledelsen 2-1 i starten av andre omgang, i det juniorlagets trener og a-lagsspiller Anders Helseth endelig finner det for godt å beære oss med sitt nærvær, etter å angivelig har kjørt opptil flere runder i en rundkjøring på Bekkestua. Det ble en skikkelig knokkelkamp på Nadderud-gresset denne småkjølige torsdagen i april. Men, bortelagets spill varmet utover matchen, og anført av en alltid solid kaptein, en alltid leken Røisland (kallenavnet hadde ikke oppstått ennå) og en scoringskåt islending, snudde vi til 3-2-seier like før slutt, før Espen Røisland ble knocket i bakken av en Stabæk-spiller, mottar en verbal utskjelling av en idiotisk Stabæk 3-supporter – før han til slutt ender kvelden og natten på Bærum sykehus til observasjon. Tre poeng blir med hjem i bagasjen, og etter nitti knallharde minutter, var det like greit med påskeferie og to ukers spillefri. Eller? 

Heggedal-Grüner 2-2
Det er lite som slår hjemmepremierer. Eget gress. Den trygge garderoben, det nedslitte kunstgresset som trolig genererer flest knèskader per kvadrameter i løpet av en sesong, kiosken, omgivelsene og alt som har med bygda, arenaen og stemninga å gjøre. Landlige Gjellum ønsket velkommen til hjemmepremieren – spørsmålet var bare om påskeferien hadde gjort troppen godt. Innbytter Fredrik Korslund kommer tuslende ned mot benken i bedagelig ganglag, forsinket: - Tipper han har snudd kjerringa, før han kom hit, meldes det fra venstre benk ved Robin Evans. Videre blir vi vitne til sesongens beste mottak i fart, en helfrekk assist av veteran og klubblegende Zishan Abbas, i nylakkerte sko for anledningen, og vipps 1-0 signert kaptein Bøe. Grüner kvitterer like etter pause.

 – Det er no jævlig påskeferiete over dette, meldes det på benken, før Grüner snur kampen med et flott frispark. Legenden redder kvelden. Abbas bidrar med både assist og mål i sin attende strake sesong. 2-2. Uavgjort. En noe skuffende åpning på Fort Gjellum foran drøyt femti tilskuere. 

Sjokksigneringen!
23.april står vi for en av tidenes overganger i breddefotballen. Tidligere Iskriger og landslagsback i ishockey, Erik Follestad Johansen signerer for HIL som andrekeeper. Nettsiden til klubben kneler, nesten, og det koker i sosiale medier. - En elendig signering, kommenterte Folles kollega i VGTV, Jon Martin Henriksen. - Hvor fokusert er han egentlig på det sportslige? var TV2-anker Davy Wathnes spørsmål over en rolig Twitter-chat samme dag som Follestads signatur ble offentliggjort. Wathne trakk også frem viktige poenger som at Heggedal er synonymt med «Den Glade Baker» og ikke minst Morten Harket, før han videre kunne fortelle at han en gang hadde besøkt naboen til faren til nevnte Harket i Heggedal. Wathne ønsket uansett både Folle og HIL lykke til med karrieren. – Han er jo i hvert fall en fin gutt, avsluttet David Frank Huey Wathne.

KFUM 3-Heggedal 2-6 
Nordicbets to favoritter til opprykk barket sammen allerede i tredje serierunde på KFUM Arena. Utvilsomt det flotteste anlegget i femtedivisjon avdeling 3. Skulle vi få en indikasjon på nivået allerede her? Ja. Var Kåffa 3 gode? Ja. Var Heggedal bedre? Ja. Var Siggen en vegg? Ja. Atli ankom noe forsinket og Korslund var fraværende da han ifølge sikre kilder var standby som deltaker i Paradise Hotel. Kallenavnet «Fantasykongen» oppstår hos en spillesugen Espen Røisland. Røisland herjer. Gåller. Serverer. Siggen redder. Bøe scorer. Atli scorer. Vi setter seks i kassa til Kåffa 3. De putter to. Vi reiser hjem fra Oslo med en deilig følelse i kroppen.     

Heggedal-Langhus 8-1
Årets andre hjemmekamp. Bonden har gjødslet godt rundt stadion. Langhus stiller i ligaens styggeste drakter, men med Joshua King-lookalike i midtforsvaret. Det diskuteres på benken om Dirk Kuyt eller Andrej Voronin er på listen over verdens beste fotballspillere. Om draktene til Langhus er burgunder eller bordeaux. Webredaksjonen vinner sensasjonelt pauseunderholdningen som i HIL-ånd er «Nærmest Krysset». Jan Banan Tømmernes gjør som i fjor og netter fire mot samme lag. Lunde (2), Hellman og Røisland netter også – og vi vinner dermed 8-1 for andre året på lag mot rødvinstrøyene. Kjør da, Langhus. Kjør den lange veien tilbake til Langhus.

Sagene-Heggedal 3-4
Mirakelet i Istanbul er glemt. Det er nå Mirakelet på Sagene som er gjeldende etter at gutta fra Heggedal stod for sesongens opphenting på Bjølsen kunstgress foran Oslolosen, Søstrene Sigvaldsen og med fans og spillere som hadde kakaosnerk, poliogange og tub – skal en tro derøffe kommentarene og antall ganger hjemmelaget lå, mer enn de stod i løpet av de nitti minuttene med fotball vi ble vitne til denne mai-kvelden. For hjemmelaget ledet 3-0 til det gjenstod tre minutter på kampuret. Det ville seg liksom ikke for gutta fra 1389 denne kvelden. Marginene var ikke der. Gnisten var ikke der. Men en junior-kjekkas fra Øvre Hallenskog var med på å sette fart på det som trolig er tidenes snuoperasjon i HILs lange historie. Og det på meget kort tid. 87 minutter spilt når Atli setter inn 1-3. På overtid setter Atli inn 2-3. Aner vi konturene av en opphenting? Nei, så syk er ikke fotballverden. Eller? 91 minutter spilt. Atli gjør hat trick. Vi er likt. Det er stille i Sagene-svingen. Dyret er temmet. 94 minutter spilt. Corner til Heggedal. Vakker bue. Et matrix-moment. Espen Røisland, Fantasykongen, på bakre. Matrix-moment. I sakte film. Med springskallen. 4-3. På fem minutter har vi snudd det. Vi har temmet, slaktet og stoppet ut Sagene-fansen som gikk fra verdens mest kjepphøye til statister på eget gress. En vill kveld, en vill kveld. Det klemmes, ropes og klemmes igjen. Unison grønn forbrødring på Bjølsen kunstgress. Vi er best i verden i aften. Ingen kan stoppe oss. HIL-toget ruller videre med høy selvtillit og god moral. Vi tuter oss ut av Bjølsen på vei hjem til verdens beste bygd.

 

Heggedal-Luka 7-0
En regntung dagen efter dagen. 18.mai. Tåka ligger som et tungt teppe over bygda dagen etter en flott 17.mai-feiring i bygda over alle bygder. Bortelaget mønstrer en «sliten ellever» - hvorav èn angivelig skak ha gått rett av Thai Airways Bangkok-flight før han tok turen ut til Heggedal. I regn. Respekt til han. Det gikk som det måtte gå. HIL-toget rullet over fortapte Luka FK-spillere. Follestad får sin etterlengtede debut, filmet selvsagt (videoen gikk viralt på VGTVs Spårtsklubben i ukene etter), førstekeeper Siggen feirer seieren med litt klining med en kvinne post match. Alt er som det skal være på Gjellum. Hjemmelaget vinner – kjører hockeysifre og befester sin plass på toppen av tabellen.

Heggedal-Teisen IF 8-1 Ny hjemmekamp. Ny motstander. Teisen IF – et lag hvor ramadan preget moralen. Minimal oppvarming, varierte farger på strømpene, korte lunter og en dommer som hadde sin strie tørn med å roe ned gjestene – som var mer opptatt med intern krangling enn ballspill på Gjellums nedslitte biljardfilt. På hjemmelagets benk var stemningen god. Folle serverte kaffe og gode historier i fleng.  Vi leder 4-0 etter 22.minutter spilt, og ser tidlig hvor dette skal ende. Kveldens dommerobservatør skrev så blekket sprutet, kaptein Fredrik Bøe vurderte å legge opp i pausen grunnet bortelagets oppførsel, i en absurd kamp vi til slutt vinner 8-1. Kuleramme er bestilt til neste hjemmekamp.

Veitvet-Heggedal 0-4 Toppoppgjør på et topp anlegg. Tredjeplass Veitvet går hardt ut mot serielederen fra Heggedal. Men bakerst står Siggen, Thomas Strand og Steinar Hansen. Kaptein for anledningen, Thomas Strand, maner gutta til innsats, og etter noen taktiske disposisjoner midtveis i første omgang, våkner dyret fra Heggedal. Et heldig frispark til gjestene er forskjellen på lagene til pause. Atli krediteres scoringen via tre-fire Veitvet-karer. Fantasy-kongen Espen Røisland serverer tidlig i andre omgang en soleklar kandidat til årets mål med sin frekke chip fra minst femti meter. Vi leder 2-0 og kontrollerer kampen greit mot stadig mer hissige Veitvet-spillere og fans som har tatt turen i duskregnet. Stemningen på benken er god, og gamle Vassbund-historier trekkes etter hvert frem i det vi gjør både 3 og 4-0 som også blir sluttresultatet. Høydepunktet fra Veitvet er likevel hjemmelagets materialforvalter, som sporty stiller opp i Heggedals garderobe etter kampen og takker samtlige involverte for en fin kamp. Det inkluderer også to kliss nakne helter i dusjen. Fair play.

Heggedal-Fjellstrand 7-2 «Folle-kampen»
Årets kamp vil mange si. Follestad skal endelig starte. VGTVs Spårtsklubben vil stille med kamera-crew, programleder og Mads Hansen. Mjøndalen-stjernen, som i flere fjernsynsprogram er kjent for sine sprell, fanterier og vittige humor. Hansen samlet folket. Lagde hemmelig Facebook-event. Og endelig stilte hjembygda opp på kamp. Telleansvarlig mistet til slutt tellingen. Men det anslås vi var godt over 350 tilskuere på 5.divisjonskamp i solskinnet på Gjellum. Speaker var innleid. For første gang på mange år dundret musikk ut av høyttaleranlegget på stadion. Fjellstrand holder på å score direkte fra avspark. Mads Hansen plager Folle i to ganger førtifem. Vi slipper inn først – men valser til slutt over gutta fra Nesodden, til tross for at de blåkledde stilte med journalisttalentet Arilas Ould-Saada på topp. Det endte med 7-2-seier. Rammen var fantastisk. Stemningen var upåklagelig. Det bør gjentas. Ofte neste sesong. Med eller uten VGTV og Mads Hansen. Hele bygda på kamp.

Heggedal-Stabæk 3 2-3 Årets eneste tap i seriespill. Tett opp mot sommerferien. Mange er allerede ute i ferie, inkludert webredaksjonen, som følger kampen LIVE på Twitter (@heggedalfotball) fra Gambia. Det ender med tap. Men vi tar ferie på tabelltopp uansett.

Grüner-Heggedal 1-5 Sommerferien er over. Gutta er tilbake og vi starter jakten på nye trepoengere på Dælenenga kunstgress. Atli har ikke ligget på latsiden i ferien, og skorpionsparker inn 1-0-ledelsen tidlig. Ellers huskes kampen for et politihelikopter som lenge sirklet over matta til enkelte på benkens store bekymring. Vi vinner til slutt 5-1 etter to Atli-scoringer, Røisland, Bøe og Gunde.

Heggedal-KFUM 3 4-1
Kun målforskjellen skilte lagene på toppen av tabellen. Det var duket for tidlig seriefinale på Fort Gjellum. Med telefonvakt til fru Tømmernes på hjemmebane som venter barn. Atli har reparert bilen og kommer elleve minutter for sent til match. Hovedstaden i Marokko diskuteres flittig på benken, og vi leder 3-0 til pause over speiderne fra Ekeberg. Kampen ender til slutt 4-1 etter hat trick av Jan Tømmernes foran småpene 95 tilskuere i sensommersola. Tre poeng skiller lagene – men tro ikke KFUM 3 hadde tenkt å gi opp.

Langhus-Heggedal 1-2 En av sesongens lengste og tyngste borteturer. Mange frafall tvinger keeperveteran Simen Brualøkken (39) ut av pensjon. For andre året på rad. For andre året til Langhus. Mot rødvinstrøyene. Webredaksjonen overvar ikke matchen – men det rapporteres fra sikre kilder om at spesielt juniorgutta viste vei – og gutta fra 1389 drar i land en seig, tung og viktig 2-1-seier med redusert mannskap.  

Heggedal-Sagene 3-3
Gjestene fra Sagene får sin «revansje» etter den sinnsyke opphenting vi stod for i samme oppgjør i Oslo tidligere i sesongen. Vi leder 3-0 etter en halvtime, men Oslo-gutta viser både stag og vilje til å spille fin fotball – og det er ikke ufortjent at kampen ender 3-3 på Deadline Day. KFUM 3 knepper innpå, men vi forblir på toppen av tabellen.

Luka FK-Heggedal 3-14 Rammebetingelsene var klare. Med fire gjenstående kamper, ville opprykket være sikret med to seire. Første ventet Luka FK på Linderud kunstgress i striregn og to grader. Omberammet kamp. Tidlig avspark. Brualøkken hentet ut av pensjon igjen – ankommer Linderud i taxi, og stiller kritiske spørsmålstegn til hvorfor ikke webredaksjonen ikke kunne stått. Garderobene var fæle, innbytterbenken ødelagt, regnet pisset ned og alt var generelt ganske vått. Hjemmelaget stiller så vidt elleve mann. Bortelaget stiller mannsterke i regnet. Fire tilskuere, inkludert Torill og Monica, ser gjestene fra Heggedal leke seg med hjemmelaget. Kampen ender med det smått absurde resultatet 14-3, og vi haster hjem til varme dusjer.

Teisen IF-Heggedal 2-13 Den mye omtalte kampen mot Teisen IF borte. Et lag som gjorde alt annet enn å spille fotball da de kom til Gjellum. I et skogholt på Bøler. Omberammet igjen. Hjemmelaget stiller med elleve mann. To kjører dunjakke under drakten. Vi stiller med elleve mann selv. Men blir tolv til pause. I en kamp som vil bli husket for voldsomt mye mygg, to vanvittige langskudd fra Robin Hellman og nok en scoringsbonanza. Vi vinner. Hilser 4.divisjon velkommen neste sesong. Det er ikke noe tvil. Opprykket er klart. Nå gjenstår bare seriemesterskapet.

Heggedal-Veitvet 6-1
Bortelaget stiller i feil draktfarge og må spille med gule overtrekksvester, benken er fylt opp av både reserver og skadeplagede HIL-helter denne siste hjemmekampen for sesongen. Humornivået når nye høyder – og sitatene kommer på samlebånd. Vi jager seriemesterskapet, men innser at alt blir avgjort i siste serierunde da seige KFUM 3 vinner sin kamp på teknisk spit out. 6-1 blir siste hjemmeresultat på tavla i år. En av våre mest trofaste supporterne, Erik Hovdahl, kjører rakettshow på Gjellum til ære for bygdas helter når sluttsignalet går. Vi takker hjemmepublikummet av for i år og forbereder oss til siste serierunde på Nesodd-landet.

Fjellstrand-Heggedal 1-3 Det ble ikke avgjort før siste serierunde. Alt falt ned på siste seriekamp. Den lengste reisen i år. Ytterst på Nesodd-tuppen. En jævla lang biltur. Mannefall i siste match. Timene før kamp bærer preg av angst, desperasjon og: Klarer vi stille lag i det hele tatt? For når webredaksjonen må tvinges ut av comeback som innbytter, i tillegg til Simen Brualøkken, som for tredje gang i år må tørke støv av både sko, hansker og dårlige knær, da vet man at det er tynnslitt. Heldigvis slet hjemmelaget med samme problem. Og gjestene fra Heggedal får en tidlig ledelse – før vi blir redusert til ti mann. Ti mann. I to tredjedeler av kampen. Mange vil nok si det var coaching i verdensklasse. Mange vil nok hevde Fjellstrand var vel passive i sitt spill. Men vi bryr oss ikke om det. Før på stillingen 0-0 fikk hjemmelaget straffe. Hvem andre enn Simen Brualøkken, Dovres store sønn, ligger i full strekk og fister ballen ut til corner? Skriptet til en Hollywood kunne ikke blitt skrevet eller laget mer dramatisk. Atlis utvisning. KFUM 3s tidlige seier, som gjorde at faktisk de på et tidspunkt ledet serien. I siste serierunde. Skulle det virkelig rakne på Nesodden? Det har trolig aldri blitt urinert så mye under en fotballkamp før som det ble denne kjølige høstkvelden på Berger stadion. Nervene var i høyspenn. Vi holdt unna og holdt unna. Til det gjenstod drøyt ni minutter. Da scorer Fjellstrand. 1-1. Ned på andreplass på tabellen. KFUM 3 serieleder. Etter å ha ligget bak i samtlige runder. Moral. Sult. Lyst. Fandenivoldskhet. Gutta fra 1389 gir seg aldri. Kriger inn 2-1 på corner med få minutter igjen. Kristian Mosveen vil ha mer. Tar ansvar i Roberto Carlos-stil. På overtid. Ikke snakk om å drøye. Få den kula i mål. 3-1. Game, set, match. Dommeren blåser i fløyta og vi er seriemestere 2017. På mest mulig dramatisk vis. Det poppes billig spansk cava. Det jubles. Klemmes og high fives. Det er klart det betyr noe. Atten ganger nitti minutter fotball eskalerer i tidenes nervedrama på Nesodden. På toppen av tabellen. Klare for 4.divisjon igjen etter en smertefull degradering i fjor. Det kjennes godt. Veldig godt.

 

Kretsmesterskapet
Som seriemester – var vi også kvalifisert til kretsmesterskapet. Her skulle vi møte Rustad IL og Furuset IF til kamper på Ekeberg for å avgjøre hvem som er det beste laget fra 5.divisjon i år. Først ut var Rustad IL. Et trivelig lag, med et trivelig støtteapparat. Vi merker tidlig at vi møter et solid lag – og Rustad IL er helt klart best i starten av kampen. Ledelsen de får er heller ikke ufortjent. Men det bor mye fotball i gutta fra Heggedal også. Etter nitti minutter har vi satt fire kasser bak Rustad Ils målvakt. Vi vinner 4-1 og er en kamp unna kretsmesterskapet. Furuset IF venter i siste kamp. Og det starter bra. 3-0-ledelse i striregn. Ola Bjørnebye Riise, klubblegenden, og selveste Tom Hermansen med bikkje har tatt turen. Det ser komfortabelt ut. Men Furuset-gutta spiller ikke bare fotball. Det er mye annet ikke-sportslig som preget kampen. Teisen IF blir blåbær mot dette. Det takles, albues, krangles og diskuteres. I en smått absurd fotballkamp blir vi vitne til et smått absurd fotballags metode. En trener som byr oss opp til dans. Vi står igjen sjokkskadet etter kamp. Skjedde virkelig dette? Vi ble advart av Rustad IL, men trodde ikke det skulle bli så ille. Vi lar oss rive med. Blir preget av albuer, trusler og lite hyggelige rammer. Furuset vinner til slutt 6-5 og vi konkluderer med at det viktigste i år er opprykket, den flotte fotballen vi har spilt og ikke minst det faktum at vi har hamret inn over 100 scoringer på en meget kort sesong. Furuset vant for øvrig siste kamp mot Rustad IL og ble kretsmestere 2017 i 5.divisjon. Vi gratulerer – håper kampen fortonet seg på bra vis og minner om at Furuset-legenden Botta Skaare trolig hadde vært flau over oppførselen vi ble vitne til oppe på Ekeberg. Nok om det.

 

På tide å sette sluttstrek.

Slik oppsummerer trener Terje Småhaug sesongen i siste utgave av Heggedalsposten: A-laget har gjennomført en strålende sesong i 2017.

Vi vant serien og gikk opp i neste års 4 divisjon!

Det har vært en utrolig morsom sesong, hvor vi har spilt attraktiv fotball med mange scorede må.l 101 i serien til sammen. Snittscore på over 5,5. Samtidig har vi sluppet inn få mål.

Vi har 15 seire 2 uavgjort og ett tap.

Jeg synes det er meget fortjent og sterkt det vi har gjort i år.

Målet vårt var å ligge i toppen av divisjonen så det har vi absolutt klart. Dessuten var et annet mål å ha det gøy på trening og kamp noe jeg føler vi og har klart.

Stallen har bestått av 18 utespillere og to keepere.  Vi har i år benyttet 6 juniorspillere i løpet av sesongen som absolutt har vært med å bidra til opprykket.

Vi har som sagt tidligere jobbet mye med spillestil som innebærer det å tørre å holde ballen i laget med tempo på ball samt være gode på gjenvinning gjerne høyt i banen. Samtidig har vi forbedret forsvarsspillet vårt.

Jeg føler at vi har fått til dette spesielt utover i kampene når motstander har blitt slitne og vi har malt på.

I serien var det store forskjeller på lagene vi møtte. KFUM 3, Sagene, Stabæk 3 og Veitvet var gode lag mens de andre lagene varierte mer i prestasjonene.

A-laget er opptatt av å være forbilder for de yngre og da må vi ha gode holdninger. Der har vi forbedret oss stort i år med få gule og røde kort. Det skal vi fortsette å jobbe videre med.

Neste år skal vi spille i 4 divisjon og det gleder vi oss til. Divisjonen er mer spisset enn tidligere så neste år blir det enda bedre lag vi møter men det blir gøy med en bedre ramme rundt kampene-ikke minst med linjemenn.

Nå er vel ikke motstanderlagene klare men det hadde vært moro med en serie bestående av lokale lag.

Heggedal, Holmen Vollen og Asker 2 i samme divisjon hadde vært litt ekstra motiverende synes jeg.

De siste årene har vi ikke vært heldig med oppsettet til OFK når det gjelder avstander til kampene- Langhus, Teisen og Fjellstrand er ikke akkurat lokaloppgjør for oss.

Jeg er stolt av alle spillere som har bidratt i år og vil takke alle sammen for innsatsen og gløden i løpet av året.

Dessuten vil jeg benytte anledning her til å takke støtteapparatet rundt laget: Fredrik, Monica, Torill , Zishan, Dag Magne og Toffe. Uten disse hadde ikke dette opprykket vært mulig.

Banemann Otto har og lagt forholdene så godt som mulig til rette med den gamle og slitte banen vi har i Heggedal.

Nå er det på tide at våre lokale politikere våkner opp og sørger for at banen vår blir oppgradert.

Vi starter sesongen igjen på nyåret på oppvarmet bane på Vollen hvor vi leier bane da Gjellum heller ikke har undervarme.

 

Vi legger bak oss en flott sesong. Med mange mål, godt med publikum på Gjellum (det er plass til mange flere) og et opprykk til 4.divisjon neste år – som garantert vil gi bedre rammer for både spillere og kampledere.

Til kretsen: Neste år kan vi potensielt møte Vollen, Asker 2, Holmen, Øvrevoll/Hosle, Bærum 2 og Lommedalen fra Asker og Bærum. Tenk så fint det hadde blitt med lokal profil, lokaloppgjør i fleng, mer pressedekning rundt kampene (Budstikka kan og vil) og stor ståhei i breddefotballens ånd. Det er lokaloppgjørene som er morsomme. Det er lokaloppgjørene som trekker folk. Som skaper ramme rundt kampene. Det er de som vi gleder oss til gjennom hele vinteren. Med all respekt for både Fjellstrand, Veitvet og Rustad IL. Flotte lag. Flotte klubber. Men dere vil sikkert spille mot naboklubbene dere også. Ikke draaaaaaaaaaaaas ut til Heggedal hvis dere ikke må. Fordi det finnes plenty av lag på vår side av fjorden vi kan møte. Lokale avdelinger. Tenk så gøy det hadde vært. 

Til Asker kommune: Sesongen nærmer seg slutten på Gjellum. Snart legger vi et kaldt, glatt og frossent lokk på den allerede eldgamle kunstgressmatten vår. Vi drar til Vollen, betaler VUL baneleie for at ungene i bygda skal få trene gjennom vinteren. Ned til Vollen. Ekstra kjøring. Ekstra mye logistikk. På naboens hjemmebane og territorium. Vi er selvsagt glade for at VUL gir oss muligheten til å trene på halv bane gjennom vinteren, men tenk så moro det hadde vært for alle i Heggedal om anlegget vårt fikk en fortjent oppgradering – dere merker jo selv trøkket på veiene i disse dager. Kanskje dere i samme sleng skulle bygd en tryggere overgang i lyskrysset opp til Gjellum? Det haster. Slitasjen på Gjellums kunstgress er betydelig. Køen gjennom bygda er betydelig. I verdens vakreste bygd – bør det også være rammer for ungdommen å vokse opp. Med sunne idrettsaktiviteter – og en trygg vei.   Snøen kommer. Men neste år er vi tilbake. På den samme gamle filten. I 4.divisjon. Tre-fire år for gammel. Med de samme sleivete kommentarene, ropene og kampreferatene. Klarer vi 400-500 heggedølinger på seriestarten neste år? Kanskje kommer Vollen, Holmen eller Furuset?

Slutt. 

 

Følg oss gjerne på Twitter og Instagram @heggedalfotball for eksklusivt innhold i off-season. 


Takk for i år!


0 Kommentar

One down....

Postet av Gui Sportsklubb den 11. Okt 2017

Ekeberg kunstgress: Det var duket for første oppgjør i det uhyre spennende kretsmesterskapet 5.divisjon 2017. Rustad, Furuset og Heggedal kniver om mesterskapet, og i aften gikk første kamp av stabelen på en regntung kunstgressmatte på toppen av Oslos tak. Avspark var satt til 18.30 - og for å gjøre ting ekstra stressende for gutta fra 1389 (vi tar utgangspunkt i at snittet på endt arbeidstid i dag var 16.00) måtte de fleste hente i barnehagen, lage middag, så stresse avgårde de 22.km fra Heggedal i tett trafikk opp mot Ekeberg for å rekke første match. 

Vi rakk det. Alle rakk det. Med unntak av Robin Evans som hadde sett feil tid og bommet noe på kollektivtrafikken fra Oslo og til hjemstedet for Norway Cup. 

- Vi slapp i hvert fall den lange turen, kommenterte en hyggelig mann fra Rustad ILs støtteapparat i forkant av kampen. 

For vi var alle skjønt enige om at kampen gjerne kunne vært spilt litt senere. Nok om det. Dagens motstander var altså Rustad IL fra Rustadsaga. Vinner av sin avdeling. Vi forventet tøft motstand - og det fikk vi også delvis. 

Dagens elleve: Torgersen, Småhaug, Strand, Panzer-Berglund, Nielsen, Mosveen, Gundersen, Bøe, Røisland, Lunde og Tømmernes. 

Dagens benk: Øverbye, Warland, Evans (etter hvert). 

Avspark. Det pisser ned. Ekeberg kunstgress er selvsagt ikke utstyrt med innbytterbenker. Rustad IL stiller i fete grønne og hvite paraplyer på sidelinjen (noe for markedsavdelingen i klubben). 

Og det er gutta fra Rustad som kommer best i gang. 

3 min: 0-1. Rustad går ut i hundre og får betalt tidlig. Vi virker ikke på og aner konturene av en lang og tung kveld på Ekeberg. (I hvert fall på sidelinjen). 

For det er bygutta som er best i innledningen. Har de hatt en bedre oppladning til kamp enn oss? Utvilsomt, ja. 

10 min: En scout (speider) fra Furuset IL har tatt turen opp i striregnet på Ekeberg. - Må jo sjekke ut de andre laga, kommenterer han i det han labber forbi oss i diskret Furuset IL-jakke. 

11 min: Rustad med en gigasjanse. Vi har tur. Marginer. 

17 min: Rustad presser på. Vi sliter. Stor sjanse når Siggen må ut i full strekk for å forhindre 0-2. En mesterlig redning av en mesterlig keeper og type. For i en periode vi slet med å få tak i kula eller å få til noe som helst, så vartet Sigurd Torgersen opp med flere sterke redninger. Keeper med stor K. 

Vi kommer gradvis mer inn i det i første omgang. Er det sjokket over at vi endelig har linjemenn igjen som har gjort oss nervøse? Neppe. 

33 min: Endelig likner det på tiki takaen vi har vist flere ganger i år. Frekke kombinasjoner kulminerer i en stor sjanse for Petter Lunde som setter kula like over Rustad-gållen. 

Klokken bikker 45 minutter spilt når kaptein Bøe finner Fantasy-kongen Espen Røisland ute på venstrekanten. Den som har fulgt Heggedal i år, vet at Røisland er kapabel til mye. Det skal være spektakulært. Røisland scorer ikke stygge eller kjedelige mål. Og i kveld er intet unntak. Rennafart. Skal vi si fra tredve meter? Ballen havner i nota og det står 1-1. Kanskje ikke veldig fortjent, men mål er mål og vi jubler over å ha scoret i kretsmesterskapet. 

Pause: Grunnet kretskamper, regn og mye å snakke om i pausen, utgår "Nærmest Krysset" for denne gang. 

Andre omgang starter med trøkk fra Heggedals side. En god lagprat i pausen, en taktisk plan og ny giv og motivasjon bringer frem et nytt lag de siste førtifem. For mens fysisk sterke Jan Koller og Jostein Flo-typer på Rustad preget første omgang, er det kvikke føtter, slepne teknikere og dødelige avsluttere som preger den andre. Mye vil ha mer - og vi har ikke reist, stresset og tatt oss dit vi er nå for å reise hjem tomhendt. Som en sulten løve tar vi grep om den andre omgangen. Regnet pisser ned. Vi trøkker på. 

55 min: Frekk corner ender hos Strand som får to sjanser til å score. Denne gangen ville det seg ikke for Heggedals Beckham. 

58 min: Vi ruller opp et nytt angrep og får alle sjansers mor når ballen faller ned hos Jan "Rocky Balboa" Tømmernes som med to nytrukne fortenner ikke får stokket beina i tide og ballen ender opp utenfor nota. 

73 min: Frispark på venstrekanten av sekstenmeteren til Rustad IL. (Se foto over). Øyvind Gundersen prikker ballen inn og over de fleste. Høyest rager alle Fantasyspillere i femtedivisjons favorittspiller i år. Høyest hengern, den Røisland, og 2-1 skalles inn! 

77 min: Jan slipper ballen videre til kaptein Bøe like utenfor sekstenmeteren. Bøe har for vane å legge inn en finte eller tre, men denne gangen curler han like gjerne kula rett opp i vinkelen. En drømmescoring. Vi jubler igjen. En scoring for evigheten, tipper vi Ernst A.Lersveen hadde sagt. Som Reka på Wembley. Ikke like skrått hold. Kanskje ikke like hardt, men minst like vakkert. 3-1. Vi har tatt grep nå. Rustadsagas menn virker tomme. Gutta fra 1389 dunker på. 

81 min: Frispark til Rustad like utenfor sekstemeteren. Jone Warland har stilt seg opp i muren. Fra den stående benken melder Michael Nielsen følgende: - Se på Jone nå, tipper han får kula rett i skallen før det svartner. Følgende skjer: Ballen går rett i fleisen på nevnte Jone. Som tar telling. Det svartnet nok ikke, men dagens soleklare betting-ekspert blir Michael Nielsen. (Det gikk bra med Jone). 

92 min: Cocktailbæret på kaken serverer Røisland til kaptein Bøe som chipper inn 4-1. 

Vi vinner. Vi hever oss meget i andre omgang og tar første seier i kampen om kretsmesterskapet. 


Etter kampen takker vi av et usedvanlig hyggelig støtteapparat hos motstanderlaget, før vi også får noen tjuvtriks med på veien og inn mot Furuset-kampen førstkommende tirsdag på samme sted - men med et litt bedre starttidspunkt. 

Kaptein Bøe hadde også følgende kommentar etter kampen: - Dette var en skikkelig fotballkamp. 

Og med det mente han følgende: Vi møtte et solid lag. Det ble en god batalje og match og dermed smakte også denne seieren ekstra godt. 

One to go........................

Heggedal-Rustad IL 4-1 (1-1)

Ekeberg kunstgress: 5 tilskuere

Mål: Røisland (2), Kaptein Bøe (2). 

Da gjenstår det bare å nedsable Furuset førstkommende tirsdag før vi kan titulere oss med kretsmesterskapet som en slags krone på det berømte verket. 

Stay tuned! 


0 Kommentar

Kapteinen har talt

Postet av Gui Sportsklubb den 10. Okt 2017

Mål, bortekamper, motstanderlag og opprykk.

Når seiersrusen etter kampen mot Fjellstrand hadde lagt seg fikk jeg en melding av Dag (webredaksjonen), han ba meg oppsummere sesongen sett gjennom mine øyne. Det er med ærefrykt jeg skriver noe som skal legges ut på samme nettside som de berykta kampreferatene til nevnte webredaksjon. Jeg tenkte derfor å lage enkel oppsummering, der jeg subjektivt belyser høydepunktene fra 2017 sesongen.

Mål
Dette er noe som har fulgt oss hele sesongen føler jeg, fra treningskampene i vinter frem til kampene i høst der vi putta 13 og 14 mål. Vi ender opp med småpene 101-29 i målforskjell, det syns jeg vi kan være veldig stolte av. Det ble spurt rundt på nettet i etterkant av siste kamp: “kan noen andre 5 div lag matche dette?” Sist jeg sjekket hadde ingen meldt seg..

Stor honnør til Michael Nielsen som på en eller annen måte har klart å føre alle mål og assister inn i et Excel-dokument. Mulig noen av gutta tok på seg en assist eller to for mye når siste versjon av dokumentet skulle oppdateres for et par uker siden.
Forslag til neste sesong: Følg eksempelet til Get-ligaen, videogjennomgang av samtlige mål.

Bortekamper
Med unntak av et par bortekamper helt på starten av sesongen så har dette vært vår største utfordring i år. Er nok ikke mange av gutta som kan skryte på seg 100% oppmøte her, men i motsetning til tidligere sesonger så blir ikke dette avgjørende i år. Undertegnede har kjørt med Atli en del bortekamper i år, dette har gjort at tiden på enkelte bortekamper har blitt minimal, muligens noen vi kan kjøre som felles praksis neste sesong?

Kan jo minne om at tre av bortekampene neste sesong sannsynligvis blir spilt i kommunen og det hjelper også.

Motstandere
Først og fremst kan jeg trekke frem at det er 3-4 lag som har vært utrolig hyggelig å møte i år. Stabæk og Kfum er vel de jeg husker best, her har det vært god stemning mellom spillere og tøffe kamper på banen. Men det inntrykket jeg sitter igjen med av 5 div. er dessverre noe litt annet. Etter den ene kampen på Gjellum i vår vurderte jeg faktisk i etterkant av kampen å legge opp. Heldigvis var det 11 nye spillere når vi møtte dem på bortebane i høst, og da gikk det greit. I tillegg har vi fått en del trusler og “mora di”-kommentarer slengt etter oss i løpet av sesongen (dette begynner vi å bli alt for gamle for nå)...

Kan godt være temperatur på banen, men har vært litt over grensa fra enkelte lag i år. Ser derfor frem til tøffe og rettferdige lokaloppgjør med tre dommere til stede neste sesong.

Opprykk
Etter å kun ha gitt bort 2 poeng halvveis i sesongen begynte det allerede i juni å se ut til at dette kunne gå veien. Så fikk vi oss en smell mot Stabæk i siste kamp før ferien, noe som gjorde at vi fortsatt måtte være skjerpa etter ferien. Vi brukte første del av høsten godt og bortsett fra en liten glipp hjemme mot Sagene feier vi all annen motstand av banen. KFUM fulgte oss helt til døren og det virket som det var litt usikkerhet i gruppa om vi faktisk ville vinne serien, i og med at dette betyr to ekstra bortekamper, men vi dro det i land, de siste 5 minuttene av den siste kampen, og jeg må innrømme at den seieren var utrolig deilig!!!

Så da får jeg avslutningsvis oppfordre det vi har av tilgjengelige spillere til å bli med på et par ekstra turer til inn til byen, for det er nok en god stund siden Heggedal a-lag har blitt kronet med tittelen: KRETSMESTERE.

Skrevet av Fredrik Bøe - kaptein Heggedal a-lag. 

PS. Lagfesten ble bevisst ikke nevnt da dette kan oppleves som en forstyrrende faktor for enkelte spillere. Vi kommer tilbake med mer info om dette i etterkant av kretsmesterskapet.

NB: 

A-laget spiller første kamp om kretsmesterskapet i morgen onsdag på Ekeberg kunstgress. Motstander er Rustad. Deretter møter vi Furuset neste tirsdag. Alle nevnte lag møtes, før en vinner kåres etter disse tre kampene. Følg med på nettsiden og i sosiale medier. Vi håper å ta juleferie som kretsmestere 2017!

0 Kommentar

Nervedrama på Nesoddtangen

Postet av Gui Sportsklubb den 29. Sep 2017

Det ble høydramatisk på Nesoddtangen torsdag kveld da a-laget jaktet seriemesterskapet i 5,divisjon. 

Opprykket har vært klart i flere uker. Seriemesterskapet har vi dog ikke klart å avgjøre tidligere - og tabellkollega KFUM 3 har vist seg seige som rakkern. Alt skulle avgjøres i siste serierunde. Motstander: Fjellstrand. Destinasjon: Nesoddtangen. Årets lengste bortetur. Årets siste serierunde. Kun seier var godt nok for bygdas helter. KFUM 3 hadde allerede vunnet sin kamp tidligere på kvelden. 

Men så: Terje Småhaugs utfordring. Skader, fødsler, overtid, og generelt fravær. I sesongens viktigste kamp. Førstekeeper borte. Andrekeeper for øyeblikket dansende. Tredjekeeper Simen Brualøkken (39) usikker grunnet strekk og generell aldring. Fjerdekeeper og webredaksjon Dag M. Vegel var lenge aktuell. 

Vi ender med Brualøkken fra start. 

Følgende elleve startet kveldens thriller: Simen Brualøkken, Daniel Øverbye, Thomas Strand, Øyvind Gundersen, Michael Nielsen, Thomas Småhaug, Fredrik Bøe, Kristian Mosveen, Zishan Abbas, Fredrik Korslund, Atli Heimisson. 

Benken var tynn: Robin Evans (tilbake etter to års leggbrudd), Dag M Vegel (web og Twitter og i utgangspunktet over middagshøyden). Monica Øverbye, Torill Småhaug og juniortrener og for øyeblikket skadede Anders Helseth. De tre siste stod ikke oppført på dommerkortet. 

Vi skrur tiden tilbake til lunsjtider. Nerver. Tanker. Scenarioer. Toalettbesøk. Tekstmeldinger med Terje Småhaug. Hvem kommer? Hvem kommer ikke? Status? 

17.30: Ti mann, skriver Småhaug i sms. Mannefallet er et faktum. Skal vi tape alt nå? Skal det rakne på oppløpet? Skal vi virkelig tape seriemesterskapet nå? Mot Fjellstrand? Et lag vi kjørte over i Follestad-kampen før ferien. Vant 7-2. Et lag med noen sterke enkeltprofiler. Men på papiret er vi bedre. På papiret skal vi slå blåtrøyene. 

Hvem kjører? Logistikk. Nye tekstmeldinger. Bøe er klar. Atli er klar. Vi er 12 mann. Eller er det 11? Avreise utsettes. 

Blåkiosken 18.54. Gundes nye Tesla stanser ved restene av det som var en elsket nærbutikk. Blåern. Kim Dagligvare. De som har vokst opp på 90 og tidlig 2000-tall i bygda, har trolig lagt igjen noen kroner på toppen av Heggedalsbakken. Nå er det borte. Vi har ikke tid til å dvele over det. Gunde må jekke ut noen "jævla" barneseter for å få plass til kvartetten ombord i luftskipet som skal ta oss til Nesoddtangen. Vi peiler inn adressen. Estimert kjøretid: 54 minutter. What? 54 minutter? - Null problem, bare å gasse på, kommenterer Gunde med et glimt i øyet, før vi har take off på Røykenveien og vi nærmest flyr avgårde. Stemningen er god. Troppen analyseres. Hvem er borte? Hvem er med? 

Nerver. Sitring. Vi er gjennom Oslofjordtunnelen. Første avkjøring til venstre. Nerver byttes ut med kvalme. Det er jaggu kupert på Nesoddlandet. Opp og ned. Gunde gasser på. Vi nærmer oss. Min Hood runger. Sangen "Nesoddtangen" av Oral Bee går over i hip hop av en artist webredaksjonen ikke husker navnet på akkurat nå. 

Så er vi der. Garderoben er ganske gjennomsnittlig. Oppmøtet er ganske tynt. Stemningen er dog god. Latteren sitter løst. Galgenhumoren når web må låne trener Småhaugs shorts. Robin Evans er tilbake og duoen utgjør dagens benk. Velkommen til siste serierunde. Alt skal avgjøres her. Vi må vinne. Brualøkken i hjørnet drøfter gamle skader og nåværende skadesituasjon. Strekk på baksiden av låret. Men han varmer opp og starter. Vi krysser fingre og blir enige om å gjøre det beste ut av situasjonen. Gi faen, kjøre på. 

Avspark: Det viser seg at vertskapet mangler sin dødelige spiss Arilas Ould Saada. VG-playboyen som gjorde mål på Gjellum. Som leverte sterkt i Viasats CL-studio onsdag. En sleip spiss med minst femten i finishing på Football Manager. En fotballekspert det er verdt å følge på Twitter. 

Og det starter traurig på Berger Kunstgress. 

6 min: Fjellstrand er gjennom. Brualøkken på vei ut. Hjemmelagets blåtrøye blir felt. Straffespark. Faen. Skal det virkelig begynne så jævla trist? Neida. 39-åringen fra Dovre. Som har blitt hentet ut av comeback for andre året på rad. Med strekk på baksiden av låret. Det så ikke slik ut der han lå. I full strekk. Med armene. Straffen var god. Men redningen: Enda bedre. Mignolet kunne ikke gjort det bedre. Buffon kunne ikke gjort det bedre. 0-0. Håpet og gnisten. 

11 min: Atli Heimisson er varm. Danser islandsk jenka med Fjellstrand-forsvaret og redder en ball som i utgangspunktet så håpløs ut. Sender ballen videre til Kristian Mosveen som dundrer inn 1-0-ledelse. Vi er i gang. Vi er på gang. Glimrende start. 

23 min: Brualøkken tar telling. Må fjerdevalget inn? Neida. Brualøkken har bare føling med "en gammal skade" - og ikke nevnte strekk i låret. No harm done. Vi spiller videre og issprayen forblir ubrukt. 

26 min: Atli får rødt kort. 

Vi legger om. Vi leder 1-0. Må vinne. Taktisk omskolering. Fjellstrands gnist blir slukket av ekte lagarbeid. Vi går til pause med 1-0-ledelse. 45 minutter igjen. 45 minutter igjen til seriemesterskapet er vårt. 

Planen legges. Andre omgang sparkes i gang. 

50 min: Fjellstrand får tidenes mulighet når en blåkledd spiss står på blank med ca. 40 cm. til Brualøkkens gåll. Ballen knotes utrolig nok i metallet. Vi takker fotballguden for at vi fortsatt er i føringen. 

- Dette blir nervøst for en trener, kommenterer Småhaug, som kikker på klokken annethvert minutt. Andre klarer kunststykket å pisse fem ganger på nitti minutter bak gjestenes benk. Det er nervøst. Men gutta fra 1389 spiller taktisk klokt. Planen funker. Vi holder på ballen. Fjellstrand har lite å by på. 

Og vi holder unna. Ti minutter igjen. Strand maner troppene til en siste innsats. 

- Er det ti minutter vi skal løpe, så er det faen meg nå! 

Gutta løper. Gutta har føling med både det ene og det andre. Daniel Øverbye er på felgen. Michael Nielsen kjenner det. Korslund på topp kjenner det. Benken kjenner det. Twitter-kontoen kjenner det. KFUM 3 vil ha resultatservice. 

Og så: 

85 min: Fjellstrand scorer. 1-1. Som en enorm bølge velter over oss. En fjellvegg som raser sammen. Vi spiller undertall. En mann mindre. 3/4 av kampen. 

Gutta fra 1389 legger seg aldri. 

89 min: Corner Heggedal. Vi jager nå. Må score. Og scorer. Thomas Strand. Silkefoten. Det er noe usikkerhet rundt denne scoringen, men ballen går i mål og Strand krediteres foreløpig målet. 2-1-ledelse. 

Dommeren legger til fem minutter. Fem lange. Fem seige. Fem jævlige minutter. Men vi har roen. Spiller lurt. Skjermer ball. Holder på ball. Fjellstrand henger ikke med. 10 mot 11. 10 spartanske heggedølinger. Vi gir oss aldri. Tross strekk, mangel på oksygen og slitne bein. 

Kristian Mosveen. I sin nye rolle som midtbanekriger. Vi skriver 94 minutter spilt. Mos har fått nok. Tar kula. Kriger seg gjennom. Får ballen på skrått hold og dundrer inn 3-1. Vi jubler som vi har vunnet VM. CL-finalen. Europamesterskapet. NM-finalen. Det er avgjort. Mosveen banker inn mål nummer 101 i år. 101 kuler i nettet. Det er vilt. Det er fortjent. Dommeren blåser. Vi er seriemestere 2017! 

Klemmer, high fives og en billig musserende poppes av kaptein Fredrik Bøe. En gigant. Sammen med Brualøkken. Strand. Småhaug jr. Abbas. Mosveen. Gunde. Øverbye. Korslund. Nielsen. Evans. Heimisson. Alle bidro. Alle gikk i krigen. Og vi vant. Etter en sesong med mange mål. Fullt fyr i teltet. Lange borteturer. Så er vi seriemestere i 5.divisjon avd. 3. 

Nå venter kretsfinaler. Så frosten. Den lange ventetiden på 4.divisjon. Nye oppgjør. Nye referater. Nye mål. Baklengs. Kommentarer. Replikker. Taklinger. Dommer-tilsnakk. Osv. 

Slutt. 

Seriemesterne 2017. Heggedal a-lag. Vi er stolte nå. Gutta fra 1389. 

The best is yet to come1 Kommentar

Siste dans på lokalet

Postet av Gui Sportsklubb den 21. Sep 2017

Så var den her igjen. Sesongens siste hjemmekamp. På et duggfriskt Gjellum stadion. Den kalde vinden fra Vollen. Den varme kaffen og de nydelige vaflene som ikke akkurat bidrar til bedre BMI. De trofaste supporterne, alltid ivrige foreldre, besteforeldre, damer og bikkjer som stiller opp. Uansett vær. Uansett vind. Flomlysene som ikke akkurat holder Champions League-nivå til tross for at keeper Sigurd Torgersen hevdet at stemningen bar preg av det i aften. Det er alltid høytid å gå ut på den nedslitte kunstgressmatten (håper du leser dette, Heggedal-fan, Lene Conradi). For et det noe Gjellum fortjener nå, så er det en oppgradering. En facelift. Modernisering. Heggedal og klubben fortjener det. Ikke bare sentrumstomta som aldri blir ferdig. Bygda vokser og gror. Unga er på banen hver dag. Idrettsglede. 

Holder matta en sesong til? A-laget skal opp i 4.divisjon. Vi får linjedommere igjen neste år (heldigvis). Vi skal opp og frem. Men da trenger vi faktisk mer watt i de lyspærene og kanskje en matte som holder unna G12, J13, Old Girls og a-lagskamper og treninger. 

Opprykket er som kjent allerede i boks for grønntrøyene fra 1389. Men vi jakter fortsatt seriemesterskapet. Før kveldens kamp ledet vi serien med ett poeng på KFUM 3. (KFUM 3 vant sin kamp på teknisk spit out etter at en Grüner-spiller skal ha spyttet ned dommeren oppå Ekeberg.) Dermed måtte vi slå kveldens gjester fra Veitvet. 

Et Veitvet-lag som stilte i grønt da de trodde vi spilte i hvitt. (Vi spilte i hvitt på deres hjemmebane tidligere i år). Teknisk svikt. Dermed stilte dagens gjester i røde overtrekker. Ikke særlig gunstig når du skal løpe, sparke og sentre, men sånn måtte det bli. 

Følgende elleve fikk tillit fra start i sesongens siste hjemmekamp: Torgersen, Småhaug, Berglund, Strand, Mosveen, Abbas, Hellman, Bøe, Røisland, Gundersen og Heimisson. 

På benken satt: Vegel ("spillende" web og 2.keeper for kvelden), Engelsvik, Fossum, Warland, Nielsen, Evans (endelig Evans - tilbake etter to års leggbeinsbrudd på Fossum kunstgress) samt at HILs juniortrener og a-lagsspiller Anders Helseth hadde tatt turen. Benken var i praksis komplett med skøyergutta Helseth og Evans tilbake. Nivået på kommentarene hevet seg. Det var mye å ta igjen etter en sesong hvor det muligens har vært noe lengre mellom de ypperste av sitater en kan forvente fra en vanlig norsk 5.divisjonsbenk. 

Stemningen var som vanlig god under kveldens oppvarming. Varme tanker gikk til Moods of Norway som dessverre har blitt slått konkurs. I sympati stiller nemlig Robin Evans opp i moteriktig grå hettegrenser fra nevnte merke. Fantasykonge Espen Røisland (som forhåpentligvis husket å kjøpe bleier på vei hjem) lar ikke det gå upåaktet hen, og diskusjonen om Stryn, LA og hva som faktisk gikk galt, går unna på sidelinjen. Michael Nielsen har faktisk vært i leiligheten til en av Moods-gründerne. 

Avspark. 

6 min: Innkast Heggedal. Ballen havner hos Atli Heimisson som gjør som han som oftest gjør med ballen i beina. Setter den i nota. 

8 min: Dramatikk da lyser går. - Jeg tar all skyld, kommenterer Terje Småhaug på sidelinjen. 

Men lyset kommer heldigvis raskt tilbake. 

13 min: Robin Hellman, mannen med langskuddene, blir taklet hardt, går i bakken, dommer melder "på ballen". Det var han ikke. 

14 min: Abbas blir felt i seksten. Var det straffe? Trolig ikke. 

21 min: Kaptein og spielführer Fredrik Bøe stormer gjennom og fra samtlige av Veitvet-gutta, men avslutningen går dessverre utenfor. 

23 min: Tidligere Spurs-helt Joe Jordan spiller tydeligvis på Veitvet. 

30 min: Gjestene fra Oslo er farlig frempå. Siggen i buret er på jobb. 

32 min: Corner til hjemmelaget. Atli server. Bøe skaller inn 2-0. 

44 min: Vi er sterke på langskudd i år. I samme oppgjør før ferien serverte Røisland en solid kandidat til årets mål med en herlig frekk lobb fra 40 meter. Vi er vitne til noe av det samme i dag, men skuddet har mer kraft denne gangen. Følgende skjer: Veitvets keeper slår et middels utspill. Havner hos nevnte Røisland aka "Fantasykongen" og Moods-kritiker. Røisland, som venter barn nummer to, og som med 1% batteri på Iphonen - og ba om telefonvakt på benken, drar til med all sin kraft. Kula suser i gållen. 3-0. 

Pause. I pausen er det som vanlig Michael Nielsen som er "Nærmest Krysset" og vi gratulerer med det tidligere HIL-helt Ola Bjørnebye med sesongkort 2018 da han gjetter riktig under kveldens Twitter-konkurranse. 

61 min: Siggen er på jobb igjen når en lynrask Veitvet-gutt kommer stormende gjennom. Vi kontrer, og får en stor sjanse, men ballen vil ikke inn. - Det er skikkelig end to end-spill, kommenterer Robin Evans, tilbake med kjappe og frekke replikker, før han fortsetter: - Har trolig spist ananas på pizzaen i dag. Ok. 

70 min: Nybakt far, tanksen fra Kungsbacka, Joel Berglund gjør en fin inngrepen i den bakre rekka. Duoen Helseth/Evans konkluderer med følgende: - Han kunne nok spilt i Superettan, han der. 

73 min: Veitvet skyter ballen i metallet. 

74 min: Røisland slår inn fra venstre. Foran mål viser Gunde brystmuskler og bryster inn 4-0. 

76 min: Gunde viser storhet når han igjen demper ballen nydelig ned, tar seg inn i gjestenes boks, før han rutinert blir lagt ned. Straffe. Thomas Strand er sikker. 5-0. 

78 min: Veitvet får et trøstemål. 

90 min: Verdøling Martin Engesvik har kommet inn, og gutten viser Barca-takter når han med et frekt helspark serverer Atli som rolig setter inn kveldens sjette. 6-1. 

Slutt: Årets siste hjemmekamp er ferdig. Vi avslutter med stil. Publikum hyller bygdas helter med fyrverkeri (!). En flott gest. En verdig avslutning. Takk for det. Og takk for oppmøtet i år. Nå reiser vi til Nesodden neste torsdag hvor Fjellstrand venter. Med seier blir vi seriemestere. 

I 2018 er vi tilbake. Sultne. Klare for 4.divisjon. Forhåpentligvis med motstandere som Holmen, Vollen og Asker 2. Det blir tøffere. Men vi er beredt. For det sikreste vårtegnet på Gjellum er nå bonden har gjødslet, den sure vinden fra Vollen ligger kaldt over stadion. Gutta i grønt er tilbake. Klare for å krige i neste års fjerde divisjon. Med linjemenn. Med de faste og trofaste supporterne. Kanskje vi klarer enda flere sambygdinger på kamp neste år? Med fullt trøkk, feite vafler og grønne skjerf. 

På en sliten stadion. I en liten, men stor bygd. Hvor de fleste kjenner hverandre. Hilser på hverandre hos Thomas Hvesser på Extra. Hos Egil på Siam Sushi. Eller hos Cut-jentene over en hårklipp. 

Nitti minutter fotball annenhver uke mellom mai og oktober. Det kan du sette av neste sesong. Ta med naboen, katta og stikk på kamp. Vi er kanskje ikke verdens beste - men vi er ganske gode. Neste torsdag kan vi runde 100 scoringer i år. Det MÅ være mest i landets 5.divisjon. 

Så forhåpentligvis sees vi. Vi skal knuse Holmen, sette Asker 2 på plass og sende Vollen ned forbi Yggeseth om de ikke rykker ned. Og om kretsen faktisk vil ha lokaloppgjør. 

1389. 

Heggedal-Veitvet 6-1 (3-0)

Gjellum stadion: 40 tilskuere

Mål: Atli 2, Røisland, Gunde, Strand, Bøe. 


0 Kommentar

Rakett Robins aften

Postet av Gui Sportsklubb den 15. Sep 2017

Tredje siste serierunde stod for døren torsdag kveld for a-laget. I et skogholt på Bøler. Velkommen til Haraløkka kunstgress. Et fantastisk flott anlegg - langt uten for allfarvei. Det var i hvert fall slikt det føltes da vi tok den lange turen fra Heggedal torsdag ettermiddag. 

For mens enkelte av gutta på laget hadde valgt en tidlig tur til Bøler-distriktet med sightseeing på både Bølersenteret og Lambertseter, inkludert middag på Peppes Pizza - hadde andre feilberegnet tiden og avstanden til Bøler, Oslos utpost, ganske kraftig. 

19.50 er samtlige elleve HIL-spillere endelig fremme. Elleve. Null på benk i første omgang. Men vi fikk heldigvis forsterkning i form av Jan Banan Tømmernes til pause. 

Motstander: Teisen IF. 

Og hjemmelaget hadde som bortelaget en noe redusert tropp denne torsdagskvelden som vil bli husket for mygg, langskudd og hettejakker under slitne fotballtrøyer. 

Følgende elleve fikk tillit fra start: Torgersen, Småhaug, Berglund, Strand, Mosveen, Abbas, Hellman, Bøe, Gundersen, Warland, Engesvik. 

Benken: Foreløpig null. 

10 sek: Hjemmelagets baller mangler luft. 

11 min: Teisen tar noe overraskende ledelsen. 1-0 til de gulblå. 

11 min: Heggedal tar avspark. Martin Engesvik triller ballen til Robin Hellman som tar rennafart og druser ballen i mål. 1-1. Utlikning ti sekunder etter baklengs. Fra midtbanen. Smått absurd. Vi er i gang. 

14 min: Gunde spiller gjennom Thomas Småhaug som fyker gjennom Teisen-forsvaret og setter inn 2-1-ledelse. Vi har snudd på Haraløkka kunstgress! 

33 min: Ringreven Zishan Abbas spiller gjennom junior-Jone som øker til 3-1. Scoringen innebærer at Michael Nielsen nå skylder junior-Jone en cola. 

35 min: Vi noterer at to Teisen-spillere stiller med hettegenser og dunjakke under drakten. #sundayleague 

44 min: Corner til oss. Strand ekspederer. Ballen treffer kaptein Fredrik Bøe i skulderbladet. 4-1. - Det var nok egentlig hands, kommenterer Bøe i pausen. 

Pause: Til tross for sterk innsats fra mor og sønn Øverbye, er det igjen Michael Nielsen som vinner "Nærmest Krysset". Jan Tømmernes har også ankommet arenaen. 

Andre omgang i gang. Teisen velger å benke en av sine elleve spillere - og starter derfor andre omgang med ti mann. 

47 min: Tømmernes, nybakt pappa og målkåt som alltid er på ferde. Blir spilt gjennom av Zishan. Det lukter offside lang vei, men dommeren, med fløyta i kjeften, lar spillet gå, og Jan øker til 5-1. 

48 min: Teisen setter inn treneren. 

49 min: Bøe snapper ballen på Heggedals halvdel. Ballen havner hos Robin Hellman. Hellman ser at keeper igjen er langt ute. Fra seksti meter (seksti meter!) fyrer heggedølingen av en ny kanon. Ballen går i en vakker bue over Teisen-keeperen. Det er vakkert. Absurd og fantastisk på samme tid. - Jeg så at keeperen stod langt ute, så det var jo bare å skyte, var Hellmans kommentar post match. 

Årets mål 1: Robin Hellman
Årets mål 2: Robin Hellman. 

Det er bare å dele ut prisen nå. 

Herifra og ut blir det noe ampert, spytting, roping og gestikulering fra hjemmelaget som virker rimelig sluttkjørt. 

1-6 blir til 1-7 ved Jan. På et tidspunkt glemmer vi klokka. 

1-8 signeres Robin "Long shot" Hellman. 

Teisen reduserer. 2-8. 

2-9. Jan til Gunde står det i notatene. 

2-10 Zishan Abbas. 

2-11 Tømmernes - Abbas og endelig Gunde som verker etter en scoring. 

Og så går det i surr for webredaksjonen som melder 13-2 når Mosveen setter inn neste. Det viste seg i ettertid å være 12-2-scoringen. Kampen ser i hvert fall ut til å være avgjort. 

90 min: Junior-Jone leverer atter en assist. Og nok en gang er det Robin Hellman som får æren. Fra skuffende kort hold. 13-2. Selv om vi melder 14-2 på Twitter. 

Så er det slutt. 13-2-seier. 27-5 i målforskjell siste to kampene. Vi har blitt en målgarantist. Opprykket er i boks. Men med to kamper igjen og et KFUM 3 som nekter å gi opp - trenger vi fortsatt full pott siste to kamper av sesongen. 

Torsdag 21.september kan vi bli seriemestere på eget gress når Veitvet kommer på besøk til Gjellum. Det er siste hjemmekamp for sesongen. Vinner vi - samt at KFUM taper mot Grüner - er vi seriemestere en runde før slutt. Vi trenger publikums støtte. Vi trenger hele bygdas støtte til denne viktige kampen. Kommer du? 
0 Kommentar

A-laget rykket opp til 4.divisjon

Postet av Gui Sportsklubb den 8. Sep 2017

A-laget er tilbake i 4.divisjon 2018 etter at serietreer Stabæk 3 overraskende tapte sin match mot Grüner torsdag kveld. Gutta fra 1389 kickstartet serierunden onsdag med en meget overbevisende 14-3-seier over Luka FK på bortebane. 

Og torsdag kveld kunne klubblegende Michael Nielsen meddele at Stabæk 3 hadde tapt sin kamp til stor jubel på a-lagets interne Facebookgruppe. 

Med tre kamper igjen å spille har bygdas stolte sønner seriemesterskapet i sine egne hender. For med et KFUM 3-lag ett poeng bak, sikrer vi seriemesterskapet om vi vinner de gjenstående kampene. 

- Utrolig morsomt, fortjent og sterkt av oss, kommenterer HIL-coach Terje Småhaug. 

- Vi har spilt attraktiv fotball og scoret mange mål i år, samtidig som vi har sluppet inn få. 

- Jeg er stolt av alle spillere og støtteapparatet rundt laget, sier Småhaug som nå retter fokus inn mot gjenstående kamper. 

A-lagets gjenstående kamper: 

Teisen IF-Heggedal 14.7 

Heggedal-Veitvet 21.7 

Fjellstrand-Heggedal 28.7 

Så en oppfordring til alle heggedølinger: Møt opp på siste hjemmekamp. Tross vær og vind. Lag fakkeltog. Ta med lommelykt. Vis engasjement og støtte til bygdas a-lag som neste år får tøffere og en forhåpentligvis mer spennende avdeling. Kanskje møter vi Holmen som muligens rykker ned fra 3.divisjon? Kanskje møter vi også Vollen om de ikke rykker ned til 5.divisjon? Vi setter uansett stor pris på at folk møter opp på Gjellum og lager liv. 

En ting trener Terje Småhaug og resten av a-laget gleder seg til med 4.divisjon neste år: LINJEMENN!

- Det blir bedre ramme rundt kampene neste år, bare det at vi får linjemenn igjen vil nok gjøre ting enklere. Vi gleder oss masse og håper på masse folk på Gjellum også neste år, avslutter Småhaug. 


0 Kommentar

Målorgie i pissregn

Postet av Gui Sportsklubb den 6. Sep 2017

Rammebetingelsene er klare. Med fire kamper igjen, trenger bygdas stolthet to seire for å sikre seg opprykk til 4.divisjon neste sesong. Vinner vi alle fire er vi også seriemestere. 

Onsdag kveld reiste gutta fra 1389 til Linderud kunstgress hvor Luka FK ventet. Onsdagskamp er vi ikke vant med. Grunnet utbygging av Bryn kunstgress (Lukas hjemmebane - som ikke var ferdig) flyttet like greit kretsen kampen til i dag, onsdag. Tidlig kick off. 18.30. Var det egentlig noen som kunne spille i dag? 

Basert på Lukas oppmøte: Nei. 

Men gutta fra landet stilte, med få unntak, med full tropp. 

Følgende elleve fikk tillit fra start: Brualøkken, Småhaug, Berglund, Gundersen, Nielsen, Abbas, Hellman, Bøe, Heimisson, Tømmernes 

På benken: Fossum, Jone, Kristoffersen, Engesvik. 

Kaos før start. Det mangler strømper, shortser og generelt spillelyst. Ni grader og pissregn. Sliten garderobe. Tredjekeeper Simen Brualøkken vil helst dra hjem. Tanken på nitti minutter i regnet på Linderud frister ikke. Forståelig nok. 

Hjemmelaget slet selv. Åtte man til oppvarming. Dommeren forsinket. Men begge lag stiller med elleve menn fra start. Noe forsinket. Våte. Kalde. 

Atli Heimisson noe forsinket grunnet trøbbel med å finne frem og etter hvert også parkering. Dermed skyves verdøling Martin Engesvik inn fra start. Så er vi i gang. 

8 min: Verdøling Martin Engesvik takker for tilliten og setter inn 1-0 til Heggedal etter flott forarbeid fra Fredrik Bøe. 

20 min: Kort corner fra Thomas Småhaug til Atli som har kommet inn. Atli dribler et par Luka-gutter og finner et ledig hjørne. 2-0 til gutta fra dalen. 

26 min: Småhaug på ferde igjen. Nydelig legg inn til Jan Tømmernes som enkelt setter inn 3-0. 

31 min: En Luka-spiller drar nærmest av Atlis trøye, men den sindige islendingen lar beina tale. Kommer seg løs og har strake veien til gållen. Avslutningen sitter som vanlig og tre blir til fire. 

34 min: Corner slått av fantasykongen Røisland. På bakre setter Robin Hellman pannebrasken frem. 5-0. 

36 min: Fantasy-Røis måker til. Keeper gir retur. Der dukker HIL-legende Zishan Abbas opp. 6-0. 

43 min: Zishan blir felt. Vi får straffe. Espen Røisland er ikke nådig. 7-0. 

Pause: Komfortabelt sådan. "Nærmest krysset" utgår grunnet vær. Vi er alle enige om at pausen kuttes og at vi kjører på med nye førtifem. 

49 min: Bøe trer ballen gjennom noen stakkars Luka-forsvarere. Ballen havner til slutt hos Røisland som dundrer inn kveldens åttende. 

50 min: Atli serverer veteran og klubblegende Zishan Abbas som setter inn 9-0. - Skriv at det var hel volley, roper Abbas, til tross for at det ikke var det. 

57 min: Atli til Jan. 10-0. 

61 min: Klikk klakk. Hellman slår inn til Jan som på blank får en enkel jobb. 11-0. 

Det renner inn og nå er vi på grensen til det absurde. 

64 min: Røisland setter kula i mål. 12-0. 

70 min: Luka har startet opphentingen. 1-12. 

77 min: Junior Kristoffersen på hel volley fra corner. 13-1. 

75 min: Luka gir seg ikke. 2-13

83 min: Så er det dags for målkåte Øyvind Gundersen som assistert av Robin Hellman setter inn kveldens fjortende scoring (!)

86 min: Vi er mentalt i garderoben. Det er kaldt. Vått og Luka setter inn 3-14. 

Slutt: En noe spesiell fotballkamp blåses av. Tre poeng havner i Heggedal. 1/4 i boks. Vi trenger en seier til for opprykk. Vinner vi resten blir vi seriemester. 

Neste torsdag venter Teisen IF borte. Puuuuh!

Luka FK-Heggedal 3-14 (0-7) 

Linderud kunstgress: 4 tilskuere (Monica, Torill og to lokale helter). 

Heggedals mål: Se over 0 Kommentar

Thrillermatch på Gjellum

Postet av Gui Sportsklubb den 31. Aug 2017

Etter en meget sterk seier borte mot Langhus med redusert mannskap sist torsdag ventet Sagene på Gjellum torsdag kveld. Et lag vi leverte tidenes opphenting mot da vi møtte de på Bjølsen før ferien. 

Og det var tydelig at gutta fra Oslo var lystne på revansje. 

Følgende elleve fikk tillit fra start: Torgersen, Småhaug, Berglund, Strand, Øverbye, Abbas, Hellman, Bøe, Røisland, Gundersen og Tømmernes. 

På benken satt: Fossum, Nielsen, Kristoffersen, Engesvik. 

Som nevnt: Gjestene fra Oslo var revansjelystne denne småkjølige høstkvelden under Gjellums flomlys. For sebrastripene gikk rett i angrep - og kunne like godt ledet før minuttet var spilt. Heldigvis har Heggedal Siggen i kassa. Og Siggen er alltid på jobb. 

Etter en noe kaotisk start finner vi rytmen - og etter ti minutter spiller Robin Hellman gjennom kaptein Fredrik Bøe som banker ballen i kassa. 1-0. Drømmestart. 

Scoringen tenner hjemmelaget som tar over kampen nå. Sytten minutter er spilt når Røis slår en lang ball som havner over på høyresiden. Ballen havner til slutt hos Hellman som er nære å doble. 

22 min: Vi bryter på midten, Gunde ser at keeper står ute og prøver en frekk lobb som dessverre går like utenfor. 

28 min: Midstopper Thomas Strand trer herfører og kaptein Fredrik Bøe gjennom. Bøe stormer over banen med kula mellom beina. Messi kunne ikke gjort det vakrere, og Bøe setter inn 2-0 til ellevill jubel blant de 40 fremmøtte. 

29 min: Publikum har knapt satt seg når Gunde chipper inn 3-0. 

- Dette har vi sett før, kommenterer en Sagene-gutt og tenner noe i bortelaget. For vi husker alle Heggedals opphenting fra 0-3 til 4-3-seier i foregående match. 

33 min: Sagene reduserer. Det snakkes lavt om opphenting fra gjestene på benken. 

44 min: Joel klarerer en ball ned i bekken bak stadion. Lang tur for en av juniorgutta. 

Pause: Alex Fossum er heitest på grøten i pausen og tar både første og andreplassen i "Nærmest Krysset". 

47 min: Sagene går ut i et forrykende tempo i andre omgang. To minutter er spilt av omgangen og gjestene reduserer igjen. 2-3. Sebraene lukter opphenting ala Heggedal nå. 

For vi må gi kred til gjestene i kveld. Et seigt lag å spille mot. Rappe spillere som aldri gav seg. 

70 min: Kaptein, maestro og herfører på hjemmelaget, Fredrik Bøe er farlig frempå. Få stopper Bøe i den formen han var i kveld. Dessverre går avslutningen via en Sagene-spiller og til corner. 

Det blir kanskje mye Bøe nå, men det er vel fortjent. Kapteinen løp, taklet og ofret seg i nitti minutter i dag. Kvarteret før slutt er han nære på igjen, men dessverre står Sagene-keeperen i veien. 

78 min: Sagene trer gjennom. Det ropes på offside. Det var nok også offside, men en kampleder som egentlig hadde en ganske god kveld på jobb, lar spillet gå. Sagene kommer alene med Siggen og setter 3-3. Vi var alle enige om at det var offside, og en linjemann hadde nok heist flagget der. 

80 min: En Sagene-spiller feller Jan på vei gjennom. Ikke siste mann. Direkte rødt. Også en avgjørelse det går an å stusse på. 

De siste ti minuttene blir kaotisk. Daniel Øverbye blir taklet stygt. Tar telling og blir liggende. Tendenser til småampert nå. Vi får corner på overtid og det er tilløp til kalabalikk. Corneren blir tatt og vi jager seier som vi gjorde sist. Men, så blåser dommeren av kampen til begge lags store forundring. Han kunne lagt til 2-3 minutter til. Minst. Men, kampen er ferdig og vi deler poengene i kveld med et Sagene-lag som skal ha honnør for innsatsen. 

Heggedal-Sagene 3-3 (3-1)

Gjellum stadion: 40 tilskuere (med lommelykt) 

Heggedals mål: Bøe (2), Gunde

Vi er fortsatt på topp. KFUM 3 kneppet innpå. Neste uke reiser vi til Oslo hvor Luka venter. Nå satser vi alt på en god avslutning på sesongen og full pott. 

NB: Det ble observert en mann i frakk på Gjellum i aften. Vi vet alle at det i dag er Deadline Day. Vi kan bekrefte at ingen spillere forlater HIL i dette vinduet, selv om Erik Follestad Johansen har blitt leid ut til "Skal vi danse". 
Foto: Arild Haug Kaarmo0 Kommentar

Trippel Tømmernes og telefonvakt på benken

Postet av Gui Sportsklubb den 17. Aug 2017

Var det lørdagens fest som gjorde susen? Var det en scoringskåt spiss med samboer to dager på overtid som gjorde susen? 

Faktum var i hvert fall følgende: Heggedal og KFUM 3 lå likt på toppen av tabellen før kveldens kamp. Hjemmelaget ledet på målforskjell. Det var duket for toppoppgjør og tidlig seriefinale i 5.divisjon denne augustkvelden på Gjellum. Og sambygdingene kjente virkelig sin besøkelsestid. 95 tilskuere møtte trofast opp til tross for en noe skummel værmelding. Det varmer. 

Og det gjorde spillet også. I hvert fall i første omgang. 

Følgende elleve fikk æren av å starte: Torgersen, Småhaug, Berglund, Strand, Hansen, Abbas, Hellman, Bøe, Røisland, Lunde, Tømmernes. 

På benken satt: Engesvik, Kristoffersen, Øverbye, Nielsen og etterhvert Atli Heimisson som var noe forsinket grunnet en vrang bil. 

På benken var det også satt opp direktelinje hjem til fru Tømmernes som er to dager på overtid med en ny fotballgutt. Riktignok via fantasykongen Espen Røislands telefon, da kommende far var tom for batteri. 

3 min: Gjestene er først frempå. Vi kløner det litt til, men Kåffa-gutten setter ballen til side for Siggens mål. 

5 min: Vi noterer at en Fredrik Nordkvelle-lookalike representerer byguttene i aften. 

9 min: Joel "Tanksen" Berglund viser muskler. Entrer gjestenes sekstenmeter med ballen i beina og en rød-hvit speider tett i kroppen. Berglund blir dratt ned. Dommeren piper i fløyta. Er det straffespark? Ja, det er det. Kaptein Fredrik Bøe tripper frem. Måker ballen høyt opp i garnet. 1-0. En glitrende start. 

22 min: Nydelig legg fra Røisland treffer Tømmernes blanke isse. Tømmernes, nyklipt for anledningen, header ballen via keeper og til corner. - For kort manke på gutten, høres det fra benken. 

25 min: Speidertroppen er nære på corner. 

31 min: Atli (som ankom etter 11.minutter etter suksessfull reparasjon på kjerra) trer gjennom Tømmernes som avslutter på keeper. 

33 min: Atli danser seg gjennom Kåffa-forsvaret og serverer en ferdigscoret ball til spisskollega Tømmernes. 2-0. En deilig scoring. 


35 min: Det diskuteres hvorvidt Casablanca, Marrakech eller Rabat er hovedstaden i Marokko. Michael Nielsen melder Rabat fra sin venstre posisjon på benken. Nielsen har som oftest rett. 

43 min: Denne gangen er det kjekkas Robin Hellman som setter opp en meget scoringskåt Tømmernes. 3-0 er et faktum like før pause. 

I pausen er det som vanlig Michael Nielsen som vinner "Nærmest Krysset" (Web er 99% sikker på dette). 

49 min: Kåffa reduserer. Siggen er forbanna. 

52 min: Hjemmelaget svarer umiddelbart. Nok en gang er det Hellman som tar rollen som servitør. Fra kloss hold måker Jan Tømmernes inn kveldens tredje scoring. 


59 min: Zishan Abbas, nå fra benken, krangler om gamle offsideepisoder fra tidligere kamper. Benken ber Abbas holde kjeft. 


79 min: Det skjer ikke så mye i kampen nå. Hellman melder om "Hawaii-tilstander" og spillet har falt i estetisk verdi. På benken mimres det om den legendariske Blåkiosken som snart er historie. #reddblåkiosken. #lablåkioskenleve

87 min: En av kampens giganter, både spillemessig og fysisk, Joel Berglund, tester gjestenes målvakt som ser ut som en kanadisk tømmerhugger der han dessverre står i veien for Berglunds gode skuddforsøk. 

SLUTT!

Tre meget viktige poeng blir igjen i 1389. Vi tar et stort steg nærmere 4.divisjon med dagens seier. Publikum viser seg på Gjellum og støtter opp. Vi takker for støtten og håper vi sees igjen om to uker. Da kommer Sagene på besøk. Et lag vi hentet opp tre mål på syv minutter mot og slo i vårsesongen. Det er duket for en ny batalje på gamle Gjellum. Håper vi sees! 


Heggedal-KFUM 3 4-1 (3-0)

Gjellum stadion: 95 tilskuere

Mål: Tømmernes (3), Bøe

Nå følger noen flotte bilder fra den eminente fotografen Arild Haug Kaarmo:

0 Kommentar

Høstsesongen i gang for a-laget

Postet av Gui Sportsklubb den 11. Aug 2017


Fotballferien var endelig over torsdag kveld da serieleder Heggedal tok turen til Oslos hippeste strøk, Grünerløkka, hvor Grüner IL var vertskap på ærverdige Dælenenga Idrettsanlegg. 

I kjent stil manet coach Terje Småhaug troppen til innsats - da vi basert på tidligere erfaring har erfart at første kamp etter ferien kan være noe tøff. 

Følgende elleve fikk tillit fra start: Torgersen, Småhaug, Berglund, Strand, Mosveen, Abbas, Hellman, Bøe, Røisland, Gundersen og Heimisson. 

På benken satt: Nielsen, Hansen, Øverbye, Fossum, Engesvik og Tømmernes. 

Etter noen draktforviklinger (enkelte hadde glemt drakta hjemme) var vi klare til avspark på biljardfilten på Dælenenga. 

En trøtt daddy to be, Joel Berglund, bekreftet allerede etter tredve sekunder at den berømte ammetåken hadde gjort sitt inntog da han serverte Grüner en megasjanse. Heldigvis var Siggen i buret våken, og høstsesongen var dermed i gang for fullt. 

9 min: Corner til Heggedal fra høyre. Strand serverer. Atli står for kveldens store estetiske høydepunkt når han med et skorpionspark flikker ballen i kasse. 0-1. Vi er i gang. 

16 min: Reprise av første scoring. Lekker corner fra Heggedals venstreslegge og David Beckham variant, Thomas Strand. Foran kassa får Atli til en skikkelig styring og vi har doblet. Det ser greit ut. Grüner har tydeligvis ikke trent like godt i ferien som forventet. 

20 min: Jan Tømmernes innser at det er morsommere å sitte på benken enn å spille når Michael Nielsen drar frem gode og lune bemerkninger fra sin venstre posisjon på benken. 

34 min: Røisland trer gjennom Gunde som treffer keeper. 
35 min: Gunde bommer. 
36 min: Gunde bommer. 

Pause. Komfortabelt sådan. Og Martin Engesvik tar hjem seieren i "Nærmest Krysset" til tross for at Steinar Hansen var veldig nærme. 

Andre omgang sparkes i gang med et politihelikopter hengende lavt over Grünerløkka. Spenning i seg selv for enkle bondegutter fra bygda. 

52 min: Gunde treffer. Assistert av Zishan får Gunde tak i ballen fra kort hold. Endelig sitter den. Vel fortjent. Sesongens første pinne for veteranen. 

- Deilig å få satt den, kommenterer Gunde som like etter blir byttet ut. 

56 min: Fantasykongen Espen Røisland sleiver inn ballen på nydelig vis. Ikke det peneste og reneste treffet, men kula ligger i nota og vårsesongens hotteste spiller, (fotballmessig - sammen med Atli red.anm), er i gang igjen. 0-4. 

58 min:  Grüner på en sjelden visitt, og det er vertskapets Fredrich Falch-lookalike som reduserer. - Endelig spenning igjen, høres det fra gjestenes benk. 

65 min: Antydning til kalabalikk i det en Grüner-spiller tar Atli for femtende gang i kampen. Zishan kaller en motspiller for bror, noe Grüner-spilleren ikke liker. - Du er ikke broren min, ass, roper han, og fremkaller latter på benken. Situasjonen roer seg og kampen fortsetter. 

79 min: Den søtlige lukten fra benken viser seg å være Thomas Småhaugs nye skoparfyme (!)

85 min: Tømmernes nikker. Keeper redder. Kaptein Fredrik Bøe kriger inn dagens femte. 

90 min: Bøe herjer med slitne Grüner-gutter. Krangler seg gjennom tre-fire lillakledde, og fortsetter sin ferd over banen i det dommeren blåser frispark på det som er tidenes klareste fordelsparagraf. - La meg kose meg litt da, roper kapteinen, som selvsagt har gode poenger her. 

Slutt. 

Grüner-Heggedal 1-5 (0-2) 

Dælenenga Idrettspark: 40 tilskuere

Mål: Atli 2, Røisland, Gunde, Bøe. 

Vel møtt førstkommende torsdag på Gjellum. Da kommer serietoer KFUM 3 på besøk til det som blir en tidlig seriefinale i 5.divisjon. Vi trenger støtte. Det ryktes speaker og god stemning. 
0 Kommentar

Ny daglig leder i Heggedal idrettslag – Svein Roar Aandal overtar for Heidi Johansen.

Postet av Gui Sportsklubb den 17. Jun 2017

Heidi overlater roret til Svein Roar


Etter en 4 måneders entusiastisk og innsatsfylt prøveperiode måtte Heidi erkjenne at å være daglig leder på 50% både på SFO og i Heggedal idrettslag ble for krevende, dvs begge krever mer enn 50% og da måtte hun ta et valg, som ble 100% SFO.

For idrettslaget var dette forståelig siden vi ikke kunne tilby en 100% stilling. Vi er veldig takknemlig for den innsatsen og engasjementet som Heidi la ned disse månedene og er glad for at hun også hjelper oss gjennom sommeren til ny daglig leder er på plass. Hun sier hun har lært masse og er takknemlig for å ha jobbet med så mange engasjerte flotte mennesker. Hun ønsker fremdeles å kunne bidra inn i klubben/gruppene ved ønske og behov. Det er vi veldig glad for.

Det var veldig synd at Heidi måtte trekke seg men vi er tilsvarende glade for at Svein Roar takket ja til å overta jobben fra 1. august. Han har også sagt seg villig til å begynne i jobben så smått allerede fra 1. juni med støtte fra Heidi gjennom sommermånedene. Det er kjempeflott at dette lot seg ordne så raskt og smidig. Svein Roar er allerede godt kjent og engasjert i klubben både som trener for ulike lag i fotballen og allidretten samt ikke minst leder for fotballfritidsordningen som ble startet opp i fjor og har vært en stor suksess. Så vi gleder oss til fortsettelsen.

Formelt sett betyr dette at vi ikke har noen daglig leder frem til 1. august, men i praksis vil Svein Roar med støtte fra Heidi og styret gå inn i rollen allerede nå slik at vi får løst de viktigste sakene gjennom sommeren. Grunnen til at det blir en gradvis overgang er at Svein Roar driver eget transportfirma hvor virksomheten gradvis skal trappes ned.

Vi takker Heidi for flott innsats og ønsker lykke til videre med SFO. Så ønsker vi Svein Roar hjertelig velkommen og lykke til som daglig leder.


Hilsen styret i Heggedal idrettslag


0 Kommentar

Folles forrykende festkveld

Postet av Gui Sportsklubb den 15. Jun 2017

Det er lenge siden det har vært så bra trøkk på Gjellum stadion.

Mye takket være et planlagt stunt fra VGTVs Spårtsklubben - et underholdende program hvor vår målvakt Erik Follestad Johansen er sidekick.

Et stunt som har vært planlagt en god stund. Men - det er ikke alltid en klarer å gjennomføre det en har planlagt. Noe som også skjedde i denne sammenhengen. For Folle skulle nemlig ikke vite om det planlagte supporterstuntet. Men, sisteskansen fikk tidlig nyss om "eventen" og dermed ble det lagt nye planer i skjul. "Mesterhjernen" bak stuntet, Obosligaspiller for Mjøndalen, Mads Hansen, en slu jævel og medprogramleder i Spårtsklubben, hadde en plan.

Og planen var som følger: Samle flest mulig folk. Og psyke ut vår nummer 65 i 90 minutter.

Det klarte han ikke.

Rammen var som følger: 300 tilskuere. Musikk på anlegget. Trolig første gang siden 1987. Innmarsj. Og elleville tilstander bak Folles mål. Dette kunne ikke gå galt.

Kveldens motstander var blåkledde Fjellstrand fra Nesodden. Et lag som har slitt med å finne seg til rette i 5.divisjon. Et lag bestående av to journalister fra VG-sporten. Sikre kilder skal ha det til at de også var involvert i utpsykingen av Folle.

Følgende elleve fikk tillit fra start: Folle, Småhaug, Strand, Hansen, Mosveen, Abbas, Berglund, Bøe, Gundersen, Lunde og Atli.

På benken satt: Siggen, Øverbye, Engesvik og Jone-jr.

Avspark.

En gjeng hooligans, ledet av nevnte Mads Hansen, lager opprør i det de kaster toalettpapir ut på banen. Kampen blir dermed utsatt et par minutter - og i det Fjellstrand tar avspark, et trolig planlagt et sådan, får både benk, publikum og samtlige den store skjelven. Fjellstrand brenner til direkte fra avspark. Et godt skudd - og Folle får såvidt fistet den ballen over. Tenk om. Tenk om. For alt kom på tape. I det som forhåpentligvis er filmet i bra HD-kvalitet, ble vi vitne til det som kunne blitt tidenes verste start for en enkel målvakt som står sin første kamp fra start.

Vi puster lettet ut. Men Fjellstrand er på hugget. Hjemmelaget ser ut til å bære preg av rammen. Fjernsynskamera. Publikum og masse trøkk. Og det er selvsagt VG-sportens playboy Arilas Ould-Saada som dytter inn 1-0 til gjestene fra Nesodden.

Skal det virkelig rakne nå - nå som vi er på tv? Nå som halve bygda har tatt turen på match?

Neida.

Atli Heimisson. Islandsk målgud. Det tok dog litt tid. Men etter 41.minutter er han på ferde. 1-1 er et faktum. Og det var stillingen til pause også.

- Follestad er rævva, åååå Follestad er rævva. En ropert med middels batteri. Et forsøk på å psyke ut vår sisteskanse.

Det hjalp ikke - selv om de spe forsøkene ble mer og mer irriterende utover i kampen.

Andre omgang er fem minutter gammel når vår svenske panzertanks Joel Berglund vil vise seg frem foran kamera. Fra tjue meter tar han rennafart og brenner til. Ballen fyker som et prosjektil opp i nettet. 2-1. Vi har snudd. Det ser bedre ut. Det flyter bedre nå.

68 min: Mosveen - en av kampens store giganter får uttelling. Men det er fabelaktige Atli som setter opp målet. Mosveen får æren av å øke til 3-1. Vi føler oss mer komfortable nå.

Det hjelper ikke med ropert og tredve unger bak et mål for å psyke ut gutta fra 1389.

Mye vil ha mer - og to minutter etter spiller nok en gang Atli opp en lagkamerat. 4-1 settes inn av kaptein Fredrik Bøe.

Lunde vil selvsagt ikke være noe dårligere - når han minutter etter gjør som han har gjort flere ganger i år. Trer baller opp i vinkelen. 5-1. Gjellum danser.

For i det som skulle være Folles kamp. Med VGTV på plass. Så skjedde det ikke så veldig mye for den høyreiste Iskrigeren som nå har byttet ut kølle med keeperhansker.

Men - vi er på overtid - og gjestene fra Fjellstrand skviser ut det siste lille av krefter. Alene med Folle får en blåkledd spiss et fryktelig tungt møte med veggen. En hockeytakling - og det var aldri tvil om den. Soleklar straffe. På nippet til rødt. Endelig litt action for Mads Hansens hooligans.

2-5. Straffen settes. Folle ventet på en panenka.

Og så overtar Atli showet igjen.

92 min: Atli - ekspert på chipping. Og med sin islandske silkefot øker han til 6-2.

93 min: Hvem andre enn Atli setter punktum for en herlig kveld på Gjellum? 7-2. Game, set, match.

7-2-seier. Nok en målfest. Foran et solid hjemmepublikum. Folle kom unna det med æren i behold. En lokal jury kåret faktisk nummer 65 til banens beste. I premie: Et kneipbrød fra Heggedal Bakeri.

Selv er det ingen som helst tvil over hvem som stikker av med fantasypoengene i dag:

3 poeng: Atli

2 poeng: Mosveen

1 poeng: Publikum

Heggedal-Fjellstrand 7-2 (1-1)

Gjellum stadion: 300 tilskuere

Mål for 1389:

Atli: 3
Bøe
Lunde
Mosveen
Berglund

Takk til alle som møtte opp. Takk til Mads Hansen for engasjementet.

Men: Som både gjestene fra Fjellstrand og store deler av publikum var enige om etter kampen.

- Det ble litt pinlig i lengden

- De kunne vel heiet på Folle

- Barnslig type

Vi ønsker Fjellstrand lykke til videre med sesongen. VGTV hjertelig velkommen tilbake. Gjerne da også med den noe mer joviale Jon Martin Henriksen som supporter.

Også minner vi om siste kamp før ferien. Stabæk 3 hjemme neste torsdag. Kom tilbake. Alle som en!
Alle foto: Superfotograf Arild Haug Kaarmo0 Kommentar

Blø for hooden!

Postet av Gui Sportsklubb den 9. Jun 2017

Torsdag reiste serielederen fra 1389 til Veitvet hvor det var duket for toppoppgjør i duskregnet på et fantastisk flott anlegg i Groruddalen.

For etter en fantastisk start på sesongen - var det endelig duket for et topplag. Borte. Et vertskap som prøvde å flytte kampen grunnet sykdom og skader. Det skjedde ikke. Det hører også med til historien at vi slet med det samme. Borte var kaptein og spielführer Fredrik Bøe. Sykdom. Borte var også Jan Banan Tømmernes, Petter Lunde og ikke minst Erik Follestad Johansen - sistnevnte opptatt med toastmaster-forberedelser.

Følgende elleve fikk tillit fra start: Torgersen, Småhaug jr., Strand, Hansen, Mosveen, Abbas, Hellman, Gundersen, Røisland, Berglund og Atli.

Og det var et aggressivt hjemmelag som møtte oss denne småkjølige torsdagskvelden. For til tross for at vi er nære å ta ledelsen etter kun ett minutt (soloraid fra Berglund på høyre kant videre til Heimisson som nesten fikk styrt ballen inn) - så slet vi lenge med å komme inn i kampen.


Veitvet var kvikke. Vant dueller sentralt. Og de var også nære på et par ganger - men bakerst plukker Siggen baller som morellene på trær - og med Thomas Strand som kaptein og Steinar Hansen som annenpilot, var det tøft å trenge gjennom Heggedals forsvarsmur.

Av relevante notater kan vi nevne følgende: Etter tre minutter spilt, konkluderer benken med at ballen også spretter på Veitvet.

Halvveis i omgangen justerer vi. En trio bestende av webredaksjonen, fungerende materialforvalter, samt hovedtrener Terje Småhaug, har sett det samme: Vi må flytte Joel Berglund, vår svenske tanks, lenger ned i banen. Og umiddelbart får vi tak i ballen.

Vi skrur tiden frem. Hadde det vært et kampur, hadde det vist nøyaktig 36.minutter spilt. Vi har fått frispark. Atli går frem. Måker ballen lavt. Det ser ut som ballen går via en spiller. Til slutt ender den i gållen. Litt mot spillets gang. Men akk så deilig. Ledelse.

Etter 42.minutter spilt har Terje Småhaug hostet på seg tub. Like etter er Gunde farlig frempå, men headingen fra ca. ti meter blir mesterlig reddet av vertskapets målmann.

Pause.

De første minuttene likner på starten av kampen. Veitvet jager. Så dukker Espen Røisland opp. En målkåt jævel som lukter åpninger lang vei.

Fra femti meter (!) ser han opp. Veitvets keeper står langt ute. Hva skjer så? Røisland klemmer til. Ballen går i den vakreste bue over keeperen før den legger seg pent ned i nota. 2-0. Til stormende jubel. Som et vakkert skihopp i Vikersundbakken til fem ganger tjue i stil. Med bakkerekord og telemarksnedslag.

Og nå har villdyret fra dalen våknet skikkelig. Med Verdals store sønn Martin Engesvik på farten ned høyre kant med en time spilt. Engesvik slår ballen flott inn til Atli, men ballen havner til slutt hos Fantasy-Røisland som dundrer til. Via keeper denne gangen. Ikke like pent. Men vi leder 3-0 og takker for nok en scoring.

63 min: Nå er stemningen god. Vi aner en ny og viktig seier og Michael Nielsen trekker frem gamle Daniel Vassbund-historier til benkens begeistring.

77 min: Nok et angrep rulles opp. Luften har gått ut av hjemmelaget. Klikk-klakk og 4-0. Signert Robin Hellman. Bursdagsbarn fredag. Det er bare å gratulere med både dagen og scoring.

Slutt: Vi jubler for en solid lagseier. Takker for kampen og gleder oss til neste match. Det er for øvrig verdt å nevne/hylle Veitvets oppmann som sporty møtte opp i vår garderobe for å takke samtlige for kampen - inkludert Steinar og Zishan som stod kliss nakne i dusjen. Fair Play!.

Nå håper vi samtlige heggedølinger møter opp førstkommende torsdag til VGTV-kampen hvor Erik Follestad Johansen får sin første start. Det forventes masse publikum. Så hvorfor ikke ta turen selv?

0 Kommentar

Torsdag kveld fra Gjellum

Postet av Gui Sportsklubb den 1. Jun 2017Torsdag kveld fra Nydalen var et populært fjernsynsprogram. Humor, satire og kjendiser. Kveldens oppgjør på Gjellum minnet kanskje litt om dette.

Det var for det første en iboende god stemning innad i troppen. Det var jo tross alt to uker siden siste hjemmekamp. Den kampen endte med 7-0 seier over elleve tapre soldater fra Luka FK.

I kveld var det ny motstand i bortegarderoben. Teisen IF.

Solen varmet. Men fortsatt var alle heggedølinger ikke fått med seg at bygdas helter bøtter inn mål. For det ble nemlig en scoringsbonanza i aften også. Mye takket være et bortelag som ikke virket helt klare for match.

Følgende 11 startet for de grønnkledde: Torgersen, Småhaug, Strand, Hansen, Mosveen, Abbas, Gundersen, Bøe, Røisland, Lunde og Heimisson.

På benken satt: A-lagets kjendis Erik Follestad Johansen i ny keeperdrakt, Engesvik, Berglund, Kristoffersen og A.Øverbye.

Vi merket tidlig at Teisen-gutta kom noe "umotiverte" - da de et kvarter før kamp ennå ikke hadde beveget seg ned på matta for oppvarming.

Men vi er i flytsonen - og humøret i gruppa er på topp. På benken har Folle tatt ansvar med kaffeservering. Nå mangler bare kaffen. Et par juniorturer opp og ned fra garderoben fikser problemet. Kaffekanna er på plass. Kampen kan starte. Det drikkes kaffe, snuses og synses over en lav sko på hjemmelagets benk.

Vi noterer også at gjestene ikke var helt samkjørte hva gjelder strømper i aften. Det observeres i innledningen en ulltights, to strømpebukser og en joggebukse blant Teisens mannskap. Strømpene var også i varierende farger.

Et annet avvik i aften er ballene. Her har noen vært litt for hissige på pumpa - så i aften opererer vi med tungt skyts.

2 min: Corner til hjemmelaget. På blankt hold velger Fantasy-kongen Espen Røisland å dukke unna, men vi skylder på nevnte baller. Røisland kom fryktelig sterkt tilbake senere i kampen - og befestet sin posisjon som en av ligaens hotteste, om ikke den hotteste hva gjelder Fantasypoeng.

7 min: Røisland med ballen på skrått hold på sin venstre kant. Tar sats - dundrer inn 1-0. Alt er glemt.

11 min: Røis har glemt at ballene er harde. Skaller inn 2-0 - via en Teisen-gutt og i tverra, før dommeren omsider bestemmer seg for å dømme mål. Ingen goal line-teknologi på Gjellum ennå.

15 min: Røisland setter opp Atli som leker inn 3-0.

17 min: Zishan Abbas, inne i sin attende sesong på a-laget (!) blir felt som siste mann. Teisen får direkte rødt kort. Det protesteres. Noen menn i grå joggebukser entrer matten for å diskutere med dommeren. Det deles ut noen gule kort for protester. Så er vi etter hvert i gang igjen.

22 min: Copy paste. Røis til Atli. 4-0. Det flyter bra for hjemmelaget nå. Kveldens gjester derimot. Lite stemte. Intern uro preger Oslo-laget - og det kjeftes og smelles litt fra bortebenken.

Kveldens dommerobservatør skriver så blekket spruter.

Pause.

Det er Adrian Øverbye som treffer krysset best i pausen.

Men så ville Lunde melde seg på konkurransen. Noe sent. Men likevel godt - og når det er i kampsituasjon, så smaker og ser det enda bedre ut. Fra 22 meter tar poolboyen sats og måker ballen opp i vinkelen. Her snakker vi kandidat til årets mål. 56.minutter spilt. Et kaldt gufs har lagt seg over Gjellum. Publikum har sett nok. Teisen har kapitulert.

59 min: Copy paste. Røis serverer. Atli ekspederer. 6-0. Roland Garros-sifre på Gjellum nå.

Så skjer det lite de neste ti minuttene. Noe kjefting, litt klaging på dommer. Det er et frustrert bortelag som opererer Gjellums slitte kunstgress nå.

69 min: Ny straffe. Denne gangen er det Mosveen som får tillit. Med et iboende ønske om en scoring - får han endelig sjansen. Og han utnytter den godt. Opp i vinkelen. 7-0.

75 min: Om du ikke har Røisland på ditt Fantasy-lag nå. Da kan du angre. Et nydelig innlegg fra junior Andreas Kristoffersen omsettes igjen av "Kongen". Ikke noe særlig pent mål. Et forsøk på et akrobatisk stunt resulterer i Røis`tredje mål for dagen. 8-0.

79 min: Teisen jager inn et trøstemål. Surt - fordi forsvaret leverte en solid innsats i dag. Hortens store sønn Steinar Hansen fortjener kreditt. Og kudos. Som å se Karljohansvern i praksis der ute. Samme med Strand. Bunnsolid.

Og mer har vi ikke å fortelle. Et ampert og hissig bortelag som gav opp alt for tidlig. En dommer som leverte varene tross tøffe arbeidsforhold. En observatør som trolig skrev side opp og side ned.

En skulle kanskje tro at en 8-1-seier var noe en feiret - men i kveld var vi mest opptatt av oss selv. Vi holdt oss unna bråk. Oppførte oss voksent. Og vi ser allerede frem mot toppkamp mot Veitvet neste torsdag. Borte.

Neste mulighet til å se a-laget og muligens fylle Gjellum litt mer opp enn i aften er torsdag 15.juni når Fjellstrand tar turen til bygda over alle bygder. Sees vi på kamp? Ja?

Heggedal-Teisen IF 8-1 (4-0)

Gjellum stadion: 35 tilskuere

Mål: 1-0 (7.) Røisland, 2-0 (11.) Røisland, 3-0 (15.) Atli, 4-0 (22.) Atli, 5-0 (56.) Lunde, 6-0 (59.) Atli, 7-0 (69.) Mosveen, 8-0 (75.) Røisland.

Fantasy-poeng:

Røisland: 3
Atli: 2
Steinar: 1

Fritt synset fra hjemmelagets benk.0 Kommentar

Tid for dugnad på Gjellum

Postet av Gui Sportsklubb den 22. Mai 2017

Dugnad på Gjellum tirsdag 23.05.17. fra kl. 17. Styreleder Tom Hermansen serverer pølser og saft til alle som stiller.

Ta gjerne med diverse utstyr som raker, spader, trillebår og lignende.

Velkommen til en hyggelig dugnadsettermiddag.


0 Kommentar

Mirakelet på Sagene

Postet av Gui Sportsklubb den 11. Mai 2017

Etter åtti minutter spilt på Bjølsen Kunstgressbane var det lite å melde hjem til bygda over alle bygder torsdag kveld. Det ville blitt et kort referat for alle referatfans.

Referatet er nå ute. Og det ble ikke like kort som først ventet.

For etter tre seire og en uavgjort på de fire første, var vi sultne på mer. Noe HIL-trener Terje Småhaug advarte om på forhånd i den gamle Sagene-brakka før kamp. For motstanderen var nettopp Sagene. - De vet hvordan vi har gjort det så langt, påpekte han før match i en garderobe selv Oslolosen hadde hatt problemer med å si noe fint om.

Kjell Aronsen - denne fiktive figuren kjent fra Norsk Rikskringkasting har gitt oss et noe snerkete syn på bydelen hvor kveldens kamp ble spilt. Banen var fin. Garderoben var så som så. Og vertskapet likedan.

Stag, snerk, poliogange, arbeidere fra kakaofabrikken og røffe Oslo-gloser var byttet ut med et lag som minnet mer om bedriftslaget til en hvilken som helst kjeksfabrikk.

Det eneste som minnet om den folkekjære figuren var den kontinuerlige skrikingen til kveldens kampleder. For alt skulle være frispark, gult kort eller offside. Og sånn blir det ganske dårlig stemning av etter hvert. Oslolosen hadde vært flau om han hadde stått ringside på Bjølsens kunstgressmatte i aften. Det var ikke slik inntrykk vi hadde av bydelen nedenfor Nydalen.

Dagens utvalgte: Torgersen, Småhaug, Helseth, Strand, Hansen, Abbas, Mosveen, Røisland, Gundersen, Mosveen, Tømmernes og Heimisson.

På benken debuterte endelig Erik Follestad Johansen sammen med den vante kjernen Nielsen, Engesvik, Rademacher, Fossum

Game on!

Notatblokka er tom. Det eneste av interesse for bygdas referatlesere er følgende observasjoner gjort i innledningen av matchen.

2 min: Det hevdes at fargen til Atlis nye hansker er ulovlig grunnet den blendende fargen.

4 min: Veteran Zishan Abbas tar telling etter å ha nikket ballen på en corner. Like etter sender Sagenes nummer 6 ballen i tverra - før han like etter observerer Folle på benken og roper "Hei, det er jo hockeystjerna, kan jeg komme i programmet ditt på Spårtsklubben"?

17 min: Vi sliter med å finne ut av det i dag. Mye rokkeringer grunnet skader, og lite flyt i banespillet. Sagene tar ledelsen.

35 min: Soleklar offside. Sagene setter inn 2-0. Kakaosnerken ligger lavt over Bjølsen nå.

Andre omgang er bedre. Inn har Lasse Rademacher kommet. Fra benken. Den høye kjekkasen fra Øvre Hallenskog. Og for en omgang det skulle bli. Gjestene kjører kampen. Det er småampert. Sagene drøyer. Vi har lite marginer. Lite stemmer foran kassa. Det meldes mellom benkene. - Jævla bønder blir slengt. Vi preller det av. Gir oss ikke. Gutta fra 1389 gir seg aldri.

Men vi jager. Sagene kontrer. 3-0. Sagenes trener fremstår som de har vunnet VM. Trolig for å provosere enda mer. Det meldes igjen. Skulle det bli tap? Et jævla surt et sådan?

Gutta fra 1 3 8 9 gir seg aldri. Vi lar ikke småyppete Sagene-gutter valse over oss. Vi bretter opp armene og leverer de deiligste minuttene i HILs historie.

87 min: Endelig. En redusering. Den målkåte islendingen Atli Heimisson får gjøre som han vil. 3-1. Vi øyner et håp og girer opp. Sagene-gutta virker kjørt. Ikke rart så mye energi de brukte på andre ting.

90 min: Atli banker inn 2-3.

91 min: Atli banker inn 3-3. Nå danses det jenka på bortelagets benk. Det er stille hos hjemmelaget. På fire minutter har vi satt tre kasser. Utliknet.

Og vi gir oss faen ikke der. Corner. Det er spilt 94. minutter. På bakerste. Fantasykongen. Hvem andre enn Espen Røisland står der. Nikker inn 4-3. Drømmer vi? I et sekund tror vi det ikke. Vi har snudd kampen. 4-3-seier. Det rakner fullstendig nå. Istanbul 2005 er ingenting sammenlignet med dette. Det klemmes. Hjertelige klemmer. De deiligste sådan. Gutter klemmer gutter. I svette HIL-overtrekker. Det er så genuint. Så godt. Så varmt - samtidig som en kjølig hovedstadsluft har lagt seg som snerk over kunstgresset.

Dommeren piper i fløyta. Fra 0-3 til 4-3. Bønda vant. Gutta fra 1 3 8 9 reiste seg. Jekket ned bygutta. Jekket ned de få tilskuerne som hadde meldt hele kampen. I ren Kjell Aronsen-stil. Det nytter ikke å gjøre det mot gutta fra dalen. Nye klemmer deles ut.

Vi danser litt. Noen krangler litt med Sagene-gutta som forståelig nok er misfornøyde. Men sånn går det.

Tre poeng blir med hjem i bagasjen. Vi synger "Skarruværravirruværra Heggedalsgutt? Ja, for faen - Skarruværravirruværra Sagene-gutt? Nei, for faen"

Så setter vi oss i bilene våre og kommer oss vekk. Det er som om vi flyr hjem til landlige omgivelser. Det er så vakkert. En kald januartrening i minus ti. En kjip trening i regn i november. Det er slike stunder vi brenner for. Det er slike stunder vi husker. Hvor var du da Heggedalsgutta jekket ned gutta fra Sagene på Bjølsen?

Hvor var du da HIL satte fire kasser på ti minutter og stod for årets opphenting i breddefotballen? Jeg var DER. Akkurat der. Vi blir kanskje ikke fotballproffer - cupmestere på Ullevål eller aktuelle for Lars Lagerbäcks landslagstropp (det er mer fristende å spille for Isbjørnene til Petter Thoresen uansett) - men det er sånne ting man husker om fem - ti - femten år. Da vi snudde 0-3 mot Sagene. Stilnet hjemmebenken en gang for alle. Slukket lyset og dro hjem med tre poeng og tabelltopp.

For 1 3 8 9. Nå regner vi med fullsatt Gjellum førstkommende torsdag. Det fortjener det laget her. Alle gutta. Grønt og hvitt. Litt ekte engasjement på tribunen. Grønt og hvitt. Hvitt og grønt. En bygd, ett lag.

Nå holder det.

#heggis

Sagene-Heggedal 3-4 (2-0)

Bjølsen Kunstgress: 10 tilskuere

Mål: 1-3 (87.) Atli, 2-3 (90.) Atli, 3-3 (91.) Atli, 3-4 (94.) Røis.


0 Kommentar

Ny dato for dugnad-tirsdag 23.05.17-kl.17.00

Postet av Gui Sportsklubb den 11. Mai 2017

Dugnaden utsettes til Tirsdag 23.05.17. Vi krysser fingrene og håper på at snø er borte til da.

Bilderesultat for dugnad


0 Kommentar

Dugnad på Gjellum er utsatt til torsdag 11.05.17 kl. 17

Postet av Gui Sportsklubb den 10. Mai 2017

Dugnaden onsdag 10.05.17 er utsatt til torsdag 11.05.17 kl. 17.00 pga snøværet.


0 Kommentar

Målfest og reprise

Postet av Gui Sportsklubb den 4. Mai 2017Du er ikke ekte heggedøling før du tåler bondens vårgjødsling rundt Gjellum. Det er mulig kveldens gjester ble noe satt ut - men gutta fra 1 3 8 9 lot seg ikke affisere av litt solid gjødsellukt rundt den vakre arenaen Gjellum torsdag kveld.

Vårsola var også på plass i dag - og med det var også sikten så som så.

Det var duket for Heggedal-Langhus på Gjellum. Kunne gutta kopiere fjorårets 8-1-seier?

Kom Jan Banan Tømmernes til å nette fire mål også i dag?

Svaret får du om du fortsetter å lese dette kampreferatet.

Følgende elleve ble sendt utpå for å måke inn baller i motstanderens nett: Torgersen, Hansen, Berglund, Strand, Mosveen, Abbas, Hellman, Bøe, Røisland, Heimisson, Tømmernes.

På benken satt: Helseth, Gundersen, Nielsen, Fossum, Lunde og Engesvik.

Vår nye signering Erik Follestad Johansen, var også oppført i kampprotokollen - men reservekeeperen uteble fra kamp. Grunn: Uviss. Det lukter bot lang vei.

Allerede før dommeren har blåst i gang matchen - diskuteres det som vanlig på den hjemmekoselige benken til vertskapet. Det hevdes blant annet at Dirk Kuyt var verdens beste fotballspiller - før også tidligere Liverpool og Ukraina-spiss Andrei Voronin blir nevnt.

Videre drøftes draktfargen til kveldens motstander Langhus. Er den burgunder eller bordeaux? Vi kom aldri frem til fasiten der. Fin er den i hvert fall ikke.

Charlie Adams alder blir også diskutert - mens kampen er godt i gang.

Syv minutter ut i kampen dukker omsider eiendomsmegler Alexander Fossum opp og finner seg en ledig plass på den stappfulle benken hvor gullkornene sitter løst.

8 min: Fantasy-favoritt Espen Røisland er i gang på sin venstre flanke. Corneren blir slått farlig inn, men ballen havner utenfor.

10 min: Det spekuleres i om Bournemouth-spiss Joshua King er innleid som midstopper hos gjestene fra Langhus.

14 min: HIL-corner. Hvem rager høyest? Espen Røisland. Den heiteste fantasyspilleren i 5.div bekrefter sin posisjon som attraktiv spiller på dette nivået. 1-0.

17 min: Mosveen fyrer av fra 40 meter. - Jeg må få prøve litt jeg også, kommenterer han, i det ballen ligger langt bak Langhus-keeperens mål.

20 min: Jan Tømmernes åpner målkontoen for kvelden. En krigers scoring - ikke av de vakreste - men alle mål teller like mye. 2-0.

Så skjer det lite. Det neste som skjer er at gjestene fra Langhus scorer på sin eneste sjanse i første omgang. Pause. 2-1 til de grønne.

I pausen er det utrolig nok webredaksjonen som vinner "Nærmest Krysset". En stor dag for Heggedal Fotballs Twitterkonto.

Det skjer lite i begynnelsen av andre omgang. Av relevant innhold kan vi nevne at Robin Evans fanger årets første mygg på benken etter 66.minutter spilt. Om dette skulle være en slags vekker for resten av kampen, vites ikke, men vi velger å tro det. For nå var det fullt fyr i teltet på Gjellum.

67 min: Kaptein Bøe trer gjennom Jan Banan Tømmernes som netter sin andre for kvelden. 3-1 på Gjellum. Robin Hellman melder at de neste fem er viktig - noe fantasy favoritt Espen Røisland humrer av. Nå fra benken. - Det har han meldt i tjue år nå.

Så er gjestene på ferde. Langhus går rett i angrep - men Siggen er patent som alltid. Og Langhus har en liten periode nå hvor de ser ut som et fotballag. Men bakerst står Siggen - med nye keeperhansker for anledningen. Ingenting stopper Siggen med nye hansker. I et øyeblikk gjenskaper han faktisk Erik Thorstvedts fantastiske redning for Norge mot Mexico under fotball-VM i 1994.

Deretter er det kun ett lag på matta.

77 min: Gunde har kommet innpå. I friskt driv. Serverer han Lunde som trer ballen opp i venstre kryss. 4-1.

84 min: Tømmernes banker inn 5-1 og kveldens tredje. Kan han kopiere fjorårets bragd med fire mål?

87 min: Lunde finner samme kryss. 6-1. Kuleramma er hentet frem.

89 min: 7-1. Robin Hellman.

90 min: 8-1. Hvem andre? Jan Banan Tømmernes. Kopierer bragden fra i fjor. Fire mål. Åtte på to kamper mot Langhus hjemme på Gjellum. Og med det sa det stopp. Begeret var fullt.

8-1. Som i fjor.

Moro.

Heggedal-Langhus 8-1 (2-1)

Mål: Tømmernes (4), Lunde (2), Hellman, Røisland

Gjellum Stadion: 65 tilskuere (i følge Robin Evans).

Takk.

Foto: Arild Haug Kaarmo0 Kommentar

Målfest på Ekeberg

Postet av Gui Sportsklubb den 28. Apr 2017

Det var ingen som var fornøyde med 2-2 mot Grüner i sesongåpningen hjemme på Gjellum forrige torsdag. Revansjelystne karer tok derfor turen til Oslos tak, Ekeberg, torsdag kveld hvor KFUM 3 ventet på flotte KFUM Arena.

Og det var lite som minnet om den varme og gode Norway Cup-stemningen vi er så kjent med fra Ekeberg. Kvelden var av det kolde slaget - men på banen varmet spillet.

Følgende elleve fikk tillit fra start: Torgersen, Småhaug, Berglund, Strand, Mosveen, Abbas, Hellman, Bøe, Røisland, Engesvik, Tømmernes. (Atli var noe forsinket grunnet legging av unger).

På benken satt Gunde, Nielsen, Helseth og etterhvert også Engesvik som fikk æren av å starte i påvente av Atli, som nevnt måtte legge unga før han hastet opp til taket av Oslo.

Allerede før match etterlyses Fredrik Korslund, som rapporteres å være stand by som Paradise Hotel-deltaker.

8.minutter er spilt når Atli endelig har funnet veien opp til Ekeberg. - Vi må betale for parkering, sier han noe misfornøyd før han setter i gang med sin islandske oppvarming.

10.min: Kåffa 3 lurer offside-fellen, men Siggen er patent.

12.min: Verdøling Martin Engesvik blir dratt ned i Kåffa 3s sekstenmeter. STRAFFE!

Det er kaptein Fredrik Bøe som stiger frem. Bøe velger å sikte på keeperen i målet - og treffer. På returen får han en enkel oppgave. 0-1 står det på lysttavla. Det jubles vilt fra de to tilreisende tilskuerne på vip-tribunen på KFUM Arena.

Så er Røis på ferde. Tilbake etter en hodeskade fra første serierunde virker han både spillesugen og kvikk. Men det blir ikke mål. Avslutningen går via keeper - i stolpen og ut.

Deretter er det Jan Banan Tømmernes sin tur til å teste Kåffa-keeperen. Men igjen er hjemmelagets bakerste mann patent.

Vi ruller opp angrep etter angrep nå, og nok en gang er det Røisland som er på ferde. Denne gangen måker han ballen i tverrliggeren.

Så putter hjemmelaget. Litt ut av intet. Et langskudd som selv ikke Siggen i buret klarer redde. 1-1.

33 min: Røisland er på ferde igjen. Og denne gangen blir det full klaff. En bannan fra Jan går via keeper og ut til vår venstrekant, som får en enkel oppgave å dytte inn ballen. 1-2. Ellevill jubel fra vippen igjen.

38 min: Helseth på benken forteller gode historier fra diverse sjekkeapplikasjoner. Resten er av et slikt innhold at det ikke gjør seg på trykk.

39 min: Nok et nydelig angrep av de grønnkledde gjestene fra 1389. Og atter en gang er det Røisland - som forhåpentligvis mange hadde på sitt 5.divisjon Fantasy-lag denne torsdagen.

Røis fosser ned vingen. Slår vakkert inn foran mål. Atli får en enkel jobb. 1-3.

Pause. Og som vanlig er det Michael Nielsen som er "Nærmest Krysset" - til tross for store protester på Twitter fra hjemmesitter Steinar Hansen.

De totalt tre oppmøtte tilskuerne på KFUM Arena har knapt fått satt seg i det hjemmelaget er frempå. 2-3 står det nå.

Og så tar kampen fullstendig fyr.

Minuttet etter er den dødelige duoen Røisland og Atli på ferde igjen. Røis til Atli. Svakt forsvarsspill av hjemmelaget. Atli setter pannebrasken på kula og 2-4 er et faktum.

Like etter slår Siggen er langt og presist utspill som treffer Atli. Islendingen gjør som han vil med et noe tungt Kåffa-forsvar. Ballen havner til slutt hos Fantasy-ekspertenes store drøm i aften, Espen Røisland. 2-5.

Så roer kampen seg litt igjen - og det er hjemmelaget som jager mål nå. Men bakerst står en kiropraktor med ett brukbart knè. Og det skal sies at Sigurd Torgersen også bidro sterkt til kveldens seier, for hjemmelaget fikk et knippe store sjanser som Heggedals nummer èn avverget i stor stil.

79 min: Atli slår hardt inn fra høyre. Denne gangen er det Jan Banan som er på rett plass. Banker inn sin første gåll for sesongen. 2-6. Tennissiffer på Kåffa-banen.

De siste ti minuttene blir preget av en lei skade på en av KFUM 3s spillere. Vi ønsker god bedring. Under stoppet i spillet diskuteres det kraftig hva stillingen egentlig er. Zishan Abbas fryser og vil hjem. Atli har allerede forlatt arenaen. Slik er livet som småbarnspappa. Man kommer litt sent. Banker inn noen kasser og drar igjen.

2-6. Slutt. Tre deilige poeng mot et hjemmelag som hadde full pott etter to runder. Den trenden ødela vi. Og det kjennes deilig.

KFUM 3-Heggedal 2-6 (1-3)

KFUM Arena: 3 tilskuere

Mål: 0-1 (13.) Bøe, 1-2 (33.) Røisland, 1-3 (39.) Atli, 2-4 (48.) Heimisson, 2-5 (52.) Røisland, 2-6 (79.) Tømmernes

Eurosports Fantasypoeng:

Espen Røisland: 3 poeng
Atli Heimisson: 2 poeng
Siggen: 1 poeng0 Kommentar

Landslagsspiller klar for HIL

Postet av Gui Sportsklubb den 23. Apr 2017

Det er ingen småfisk Heggedal Fotball har signert i kveld. Vedkommende har over 300 Getliga-kamper under beltet. Han har deltatt i ishockey-VM med flagget på brystet. På tv kjenner vi han som kjekkasen fra Iskrigerne, og nylig har han figurert som både hockeyekspert i TV2, samt sidekick i det fornøyelige VGTV-programmet Spårtsklubben. Vi ønsker Erik Follestad Johansen velkommen inn dørene på Gjellum. Den observante seer vet kanskje også hvor på banen Folle spiller: For etter å ha vært banens beste for VIF Hockey mot VIF Fotball to sesonger på rad under Vålerengas internkonkurranse, er det naturlig nok på keeperplassen Folle er tiltenkt en rolle. Det forventes også at Follestad vil bidra til et ytterligere løft hva gjelder god garderobekultur på Gjellum inneværende sesong.

Follestad hadde følgende å si om overgangen etter at papirarbeidet var i boks søndag kveld:

- Jeg er jo glad i å være del av et lag, både på trening, i kamp og i garderoben. Det har jeg virkelig savnet etter jeg la opp. Samtidig la jeg et lysende keepertalent på hylla for 12 år siden. Det skal jeg børste støv av nå, sier Follestad Johansen til heggedalil.no.

Den tidligere backkjempen trekker også frem klubbens gode miljø som en faktor for signeringen.

- Det er i tillegg et stort pluss at det er en bra gjeng i garderoben, og ikke minst er det grønne drakter. Det var jo i grønne drakter med Frisk Asker at jeg ble noe.

A-lagets trener Terje Småhaug er også fornøyd med å sikre seg et stort navn som Follestad Johansen.

- Erik er en meget bra signering for oss. Han er en keeper med stor rekkevidde og ferdigheter. I tillegg er han en meget hyggelig person med gode holdninger som vil passe godt inn i vårt miljø. Legg også til at han har opplevd alt i fra toppnivå med Frisk Asker og Vålerenga, sier Småhaug.


Webredaksjonen har brukt store deler av helgen på å invitere landets presse til signeringsseansen – uten hell. Vi har dog innhentet ekspertisens faglige vurderinger av signeringen:

Programleder i VGTV og Folles kollega i Spårtsklubben, Jon Martin Henriksen, hadde følgende å si om signeringen og invitasjonen til den planlagte pressekonferansen som aldri ble noe av:

- Takk for invitasjon til pressekonferanse. Vi vurderte lenge å stille med alle vi har, men på grunn av tøffe tider i mediebransjen og at det er meldt pent vær, så må vi dessverre melde avbud.

- Ellers tror vi signeringen vil skape turbulens og dårlig stemning i gruppen, men regner med det er for sent å rive i stykker kontrakten. Vi ønsker all hell og lykke på veien, men vær forberedt på at deres nye signering blir en fiasko på alle mulige måter, sier Henriksen i en e-post sendt lørdag kveld.

TV2-sportens gudfar Davy Wathne, hadde følgende å si om overgangen: - Bortkastede penger, før han litt senere endret tonefall under en rask Twitter-samtale under webredaksjonens egg og bacon-frokost søndag formiddag.
- Han er verdens hyggeligste gutt, men hvor fokusert er han på det sportslige?

- La oss håpe dette blir bra for ham. For meg er Heggedal synonymt med kombinert og «Den glade baker» fortsetter Wathne, som også kan bekrefte at han er kjent med at Morten Harket er ekte Heggedalsgutt.

- Jeg besøkte en kamerat der en gang, faren til Morten bodde i nabohuset!

Kveldens signering betyr at Folle er klarert i kamptroppen til førstkommende torsdags seriekamp mot KFUM 3 på KFUM-Arena. Kampstart er 20.15 – og vi forventer stort presseoppbud.

Velkommen til Heggedal, Folle.0 Kommentar

TEMAKVELD-Ordfører Lene Conradi snakker om Frivillighetesn betydning

Postet av Gui Sportsklubb den 18. Apr 2017

Frivillig arbeid har stor verdi for lag, foreninger og for de som utfører frivillig arbeid/verv.
Velkommen til temakveld på Gjellum grendehus onsdag kl. 19. Hør Ordfører Lene Conradi snakker om "Frivillighetens betydning" Åpent for alle.


Heggedal Idrettslag - der alle lykkes sitt bilde.


0 Kommentar

Knokkelmatch i seriepremieren

Postet av Gui Sportsklubb den 6. Apr 2017Endelig var det dags for seriespill for bygdas stolthet. Og akkurat som i fjor måtte bygdas helter reise utenbys for å måle krefter i seriepremieren. Men - vi måtte ikke lenger enn til nabokommunen. Nadderud kunstgress bød på flotte fasiliteter denne torsdagskvelden. På andre siden ventet Stabæk 3. Et lag vi visste lite om. Vi visste generelt lite om denne divisjonen. 5.div. Er det linjemenn i år? Svar: Nei.

Men vi lot oss ikke affisere av det. Og sesongens første startellever så slik ut: Torgersen, Småhaug, Hansen, Strand, Mosveen, Abbas, Bøe, Hellman, Røisland, Tømmernes, Heimisson.

På benken satt: Rademacher, Nielsen, Fossum, Engesvik.

Og det skjedde mye rundt kampstart og de første fem minuttene. Haslum-kjendis Erlend Mamelund er observert på vertskapets benk. HIL-legende Zishan Abbas glemmer drakta i garderoben, og må sette inn en langspurt for å rekke avspark. Vi er usikre på hvordan farge dommeren har på drakten, men vi konkluderer med lys limegrønn.

Vi noterer også at Stabæks trener stiller i dress på sidelinjen. Det er sterkt i femtedivisjon. Så er vi i gang, og det er hjemmelaget som er kjappest ut av startblokkene. Men heldigvis er Siggen våken og en stor sjanse blir avverget tidlig.

Like etter imponerer nysignering Kristian Mosveen med et saltoinnkast. Et forrykende, sådan. Det skal selvsagt selges inn og markedsføres for å tiltrekke nye fans på Gjellum i løpet av sesongen.

- Attraksjon, melder Michael Nielsen fra benken.

18.min er spilt når Espen Røisland slår e nydelig innlegg til Atli Heimisson, som dundrer ballen i tverrliggeren. Vi skriver årets største sjanse. Fortsatt målløst.

Vi skrur tiden frem til 36.minutter spilt. Corner til Heggedal. Ballen havner hos Zishan som på flott vis header ballen ut til kaptein Fredrik Bøe. Bøe måker ballen opp i nettaket, og Heggedal tar ledelsen.

- Et innøvd trekk, melder trener Terje Småhaug på sidelinjen.

I pausen vinner Lasse Rademacher årets første "Nærmest krysset".

Andre omgang begynner svakt for gjestene. Et fysisk hjemmelag kjører på som et lokomotiv, og de første ti minuttene er de helt klart best. 0-1 blir til 1-1 og like etter 2-1 etter et relativt billig straffespark. Det eneste gledelige er at bondegutt og spillende juniortrener Anders Helseth endelig har funnet veien til Nadderud etter å ha kjørt rundt samme rundkjøring på Bekkestua opptil flere ganger.

Midtveis ut i omgangen våkner det grønne lokomotivet - og etter at Siggen plukker en corner i feltet - sender videre til Bøe som igjen sender ballen videre til Røisland. Det blir en perfekt kontring. 2-2. Vi aner mer moro.

Og mer moro skulle det bli. Sjanser i flertall. Begge veier riktignok, men med litt tur, og mye dyktighet, avverger vi panserbataljonen fra Stabæks forsøk. Seks minutter før full tid får Atli Heimisson endelig dyttet lærkula i mål bak en tidvis sterk Stabæk 3-keeper. Vi leder, vi jubler, men så møter plutselig Espen Røisland en Stabæk 3-albue. Det blir tilløp til dramatikk for den raske kantspilleren, som tar telling, får kjeft av en ubrukelig Stabæk-supporter, før han videre må tilbringe natten på Bærum sykehus for observasjon. Årets Lavmål-pris er allerede delt ut til Stabæk-supporteren som mente Røisland måtte komme seg opp.

Nok om det. Vi rir av. Vinner krigen på Nadderud. Og reiser hjem med tre nydelige poeng.

Og da fortjener vi påskeferie!

Vel møtt til første hjemmekamp torsdag 20.april klokken 20.15. Da ønsker vi Grüner velkommen!


Stabæk 3-Heggedal 2-3 (0-1)

Nadderud kunstgress: 10 tilskuere

Mål HIL: 0-1 Bøe (36.), 2-2 (67.) Røisland, 2-3 (84.) Heimisson.

God bedring, Røis!
0 Kommentar

Seriestart 2017

Postet av Gui Sportsklubb den 5. Apr 2017

Endelig. Endelig er vi her igjen. Tilbake på Gjellum. Bygdas stolthet. Tirsdag gjennomførte a-laget siste trening før torsdagens seriestart mot Stabæk 3 på Nadderud.

Webredaksjonen er også ute av hiet. Det er på tide med en statusrapport fra a-laget.

Borte er luringen Thor Erik Christophersen som har lagt opp. Borte er også gullkalven og rødluggen Espen Fossum som ryktes å ha tatt en pause fra ballsparkingen. Tilbake er Jan Tømmernes. Målmaskinen som ble utleid til Andøya var selvsagt ikke i tvil om hvor han skulle fortsette karrieren. Samme gjelder den lune islendingen Atli Heimisson. Klar for å banke inn kasser i grønt. Det er også sisteskanse Sigurd Torgersen, som angivelig skal ha vært på radaren til Mjøndalen i vinter - men kiropraktoren med èn menisk valgte grønt. Forståelig nok.

En som gleder seg ekstra mye er trener Terje Småhaug.

- Det kommer til å bli en morsom sesong på Gjellum. Vi skal ha det gøy, spille fin angrepsfotball og ligge i toppen i avdelingen. Men til det trenger vi bygdas støtte, sier Småhaug.

- Jeg håper at folk kommer på kampene, gammel som ung!

Disse lagene venter Heggedals a-lag denne sesongen: Fjellstrand, Grüner, KFUM 3, Langhus, Luka, Sagene, Stabæk 3, Teisen, Veitvet.

Følg med på Facebook og Heggedalsposten for terminliste, kampeventer og annen info fra a-laget. Vi kan også følges på @heggedalfotball på Twitter som vanlig.

Sees på Gjellum!
0 Kommentar

Vår og tid for dugnad.

Postet av Gui Sportsklubb den 3. Apr 2017

DUGNAD GJELLUM ONSDAG 10 MAI KL.17.00-20.00
Møt opp med arbeidslyst, og godt humør. Dugnad er et flott sted å være sosial og bygge nettverk.

Her er en oversikt over arbeidsoppgaver:
- Rake /rydde skråning mot Røykenveien samt plen og langs gjerde mot grusbanen
- Rake/feie parkeringsplassen og hele område rundt Gjellum...
- Rake/feie under trappen utenfor hovedinngang oppe på Gjellum
- Feie asfaltkanten rundt kunstgressbanen
- Klippe grener som henger ned på trærne rundt Gjellum område
- Rake skråninger ved tribunene og ved grusbanen
- Klippe kvister i skråningen bak ballbingen
- Klippe gress/kvister langs gjerde på innbytterbenksiden
- Reparere nettene bak 11’ver målene
- Reparere målnett som er ødelagt med nye kroker og tau
- Male/beise innbytterbenker ved kunstgressbanen og ved grusbanen
- Flytte sponsorplakater på gjerde slik at de henger med lik avstand
- Rense under ristene foran garderobene


0 Kommentar

Saksliste og sakspapirer til årsmøte i Heggedal idrettslag

Postet av Gui Sportsklubb den 1. Mar 2017


HIL logo copy.jpg


Tirsdag 7. mars kl 19 på Gjellum grendehus er det tid for de viktige beslutningene i Heggedal idrettslag. Årsmøtet er idrettslagets øverste organ (ingen over, ingen ved siden). Der godkjennes årsberetninger, regnskap og budsjett samt andre viktige saker for idrettslagets fremtid. Det skal velges representanter til styre og stell (forslag til kandidater er klart - så ingen fare) og det skal vedtas medlemskontingent.

Saksliste og sakspapirer

Alle våre medlemmer og supportere er velkommen. Vi serverer kaffe og kringler (fra Heggedal Bakeri - selvfølgelig).

Vel møtt, hilsen


Styret


0 Kommentar

Trans´mator-rennet. 12.02.2017 er avlyst

Postet av Gui Sportsklubb den 6. Feb 2017

Trans´mator-rennet. går avstablen søndag 12.02.17 kl. 13.(Påmelding fra kl. 12)

Arrangøren trenger frivillige til å hjelpe til med div små oppgaver.

Ta kontakt med Per Sletauene på per.sletauene@icloud.com eller på 35273504 om du har mulighet til å bidra noen timer.0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline