Velkommen til ny daglig leder!

Postet av Gui Sportsklubb den 11. Des 2016

Heggedal idrettslag er veldig fornøyd med å kunne avsløre at vi har fått på plass en ny daglig leder. Etter en søke- og intervjurunde med veldige gode kandidater falt valget på Heidi Merethe Johansen. Formell oppstart blir 1. februar, men Heidi vil allerede nå starte opp med å sette seg inn i arbeidsoppgaver og delta på møter for å sørge for at hun er veldig klar til den 1. februar. Hun starter i en 50 % stilling som vi håper kan utvides etter hvert.

Kravene til hvordan et idrettslag drives blir stadig større. Det er totalt sett nå mye mer man skal sette seg inn i, bli kontrollert på og ikke minst utføre av administrasjon. Heggedal idrettslag har, som veldig mange idrettslag sett at dette ikke bare kan baseres på dugnadsarbeid.

Vi ser også at Asker kommune ønsker at idrettslagene skal ta et større ansvar for både anskaffelse, oppgradering, vedlikehold og drift av idrettsanleggene. Dette både gjennom dugnad men også gjennom del-finansiering. For å sikre at Heggedal idrettslag fortsatt skal være et lavterskeltilbud er det derfor viktig at vi satser mer på å finne alternative inntektskilder gjennom gode sponsorer/samarbeidspartnere og søknader. Dette vil derfor være det første som Heidi skal kaste seg over. Vi vil ha på plass nye Gjellum så fort som mulig og få til en fortsatt oppsving i idrettsaktiviteter innenfor våre aktive grupper. Kanskje vi på sikt også kan få flere grupper.

Hvem er så vår nye daglige leder?

Heidi kommer opprinnelig fra Ski men flyttet til Heggedal i 2002. Her bor hun med mann og 3 barn. Heidi kjenner Heggedal godt da hun har bakgrunn både fra Vikingjordet barnehage og Heggedal skole.

Hun synes at Heggedal er i en utrolig spennende utvikling og som daglig leder for Heggedal IL ser hun for seg at hun kan bidra til at Heggedal IL og Heggedal blir et levende og inkluderende lokalsamfunn, hvor innbyggerne aktivt kan samskape og være med på å forme sitt eget nærmiljø.

Dette er en av sakene hun brenner sterkt for, og som hun har fått anledning til å jobbe med, både i nå-værende og tidligere stillinger.

Hun synes det er flott at Heggedal IL er så synlig i bygda og at Heggedal IL ønsker å være et naturlig aktivitetssentrum for Heggedals innbyggere.

Hun håper å kunne bidra til at Heggedal IL kan være med på å skape en felles plattform sammen med Innbyggertorget, skoler, barnehagene, Seniorsenter og Nærmiljøsentralen hvor man sammen kan få til et bredt tilbud av aktiviteter for alle aldersgrupper(0 til 100 år).

For 4 år siden startet hun opp Idretts-SFO som i dag er godt implementert i alle Asker kommunes barneskoler. Hun tenker at Idretts-SFO har blitt en suksess pga. det gode samarbeidet med Nærmiljøsentralen, Heggedal IL, Asker VGS og andre frivillige. Dette er erfaringer hun vil ta med seg inn i sin nye stilling som daglig leder.

Hun gleder seg til å begynne i stillingen og går inn i den med stor med store forventninger og entusiasme.

Dugnadsjobbing skal fortsatt være bærebjelken i idrettslaget. Ved å ha fått på plass en daglig leder håper vi at dugnadsjobbing kan bli enklere. Dugnaden skal kunne fokusere på idrettsaktivitet og mindre på administrasjon. Vi må imidlertid gi Heidi litt tid til oppvarming og da må vi alle gjøre det vi kan for at Heidi skal lykkes.

Vi gleder oss til en spennende tid for Heidi og resten av oss i idrettslaget.0 Kommentar

Stem på Heggedal IL i årets Klubben i mitt hjerte-kampanje!

Postet av Gui Sportsklubb den 15. Nov 2016


Husk å stemme!

Årets Klubben i mitt hjerte-kampanje er den 13. i rekken. Norges beste mannlige svømmer – Henrik Christiansen - er ambassadør for Klubben i mitt hjerte. 400.000 kroner skal deles ut til idrettslag over hele landet!


Norges idrettsforbund, Nordea, P4 og Dagbladet står sammen om kampanjen Klubben i mitt hjerte.


Kampanjeperioden er fra 12.-25.november.

Stem på Heggedal IL her: http://klubbenimitthjerte.no/ fra og med lørdag 12. november.


Lykke til!

0 Kommentar

Allidrett for gutter og jenter født 2011

Postet av Gui Sportsklubb den 30. Sep 2016

Heggedal idrettslag starter opp med allidrett for gutter og jenter født 2011, tirsdag 18/10-16.


Treningen vil foregå inne en dag i uken frem til jul. Deltakelse krever medlemskap i Heggedal IL.

Sted: Solberg skole
Dag: Tirsdager
Tid: kl 18.00-19.00

Trenere for allidretten er Svein Roar Aandal, Espen Rustad og John Allan Skjellestad.

Vi ønsker oss flere engasjerte foreldre. Har du lyst til å være med i trenerteamet eller være lagleder, tar du kontakt med en av trenerne.

Kontaktinformasjon:
  • Svein Roar Aandal, Tlf; 934 47 017
  • Espen Rustad, Tlf; 982 69 314
  • John Allan Skjellestad, Tlf; 905 53 647

Vi oppfordrer til at barna har på seg egnede klær og innesko. Husk å ta med en flaske vann!

Med vennlig hilsen

Trenerteamet

0 Kommentar

Heggedal IL starter opp med allidrett for 2011 barna tirsdag 18/10-16 på Solberg skole.

Postet av Gui Sportsklubb den 29. Sep 2016

Allidrett for gutter og jenter født 2011
Heggedal idrettslag starter opp med allidrett for gutter og jenter født 2011, tirsdag 18/10-16.
Treningen vil foregå inne en dag i uken frem til jul. Deltakelse krever medlemskap i Heggedal
IL.
Sted: Solberg skole
Dag: Tirsdager
Tid: 18.00-19.00
Trenere for allidretten er Svein Roar Aandal, Espen Rustad og John Allan Skjellestad.
Vi ønsker oss flere engasjerte foreldre. Har du lyst til å være med i trenerteamet eller være
lagleder, tar du kontakt med en av trenerne.
Kontaktinformasjon:
Svein Roar Aandal, Tlf; 934 47 017
Espen Rustad, Tlf; 982 69 314
John Allan Skjellestad, Tlf; 905 53 647
Vi oppfordrer til at barna har på seg egnede klær og innesko. Husk å ta med en flaske vann!
Med Vennlig Hilsen
Trenerteamet

0 Kommentar

Velkommen til femte

Postet av Gui Sportsklubb den 21. Sep 2016Det var med kniven på strupen at bygdas fotballkrigere reiste til Kringsjå hvor Lyn 2 ventet tirsdag kveld. Med Oslo Fotballkrets "Reform 2017" i bakhånd, med dramatiske omveltninger, endringer og drastiske tiltak for å heve kompetansenivået i norsk fotball, var vi plutselig nødt til å vinne de to resterende matchene for å holde oss i divisjonen. Det kom litt bardust på. For til nå i år har vi, andre lag og lag i 3.divisjon stilt seg spørsmålet: Hvordan blir det egentlig neste år? Det er et komplisert stykke matematikk. Det er et merkelig oppsett. For burde ikke premissene vært lagt til grunne før sesongstart? Vi driver strengt tatt konkurranseidrett her. Burde ikke forutsetningene for videre eksistens i 4.divisjon vært bestemt på forhånd? Den mye annonserte endringen til kretsen trådte i kraft ca. to uker før seriestart i år. Ca. to uker før vi begynte seriespillet - noe vi siden oktober i fjor hadde ventet på, sett frem til som alltid, lokaloppgjøret mot Vollen, topp tre og NM-kvalik.

Vel. Slik ble det ikke. For i Oslo Fotballkrets ble det vedtatt at Heggedal skulle til Ski, Langhus og Kolbotn. Men å ta den korte turen ned til Arnestad i løpet av sesongen. Det ble det ikke noe av. Gleden og rammen rundt et lokaloppgjør forsvant. Vi kaller ikke Frigg 2 et lokaloppgjør, selv om det rent geografisk ble den nærmeste motstanderen vår i år. Litt ironisk var det også da at Vollen møtte Frigg 2s erkerival Majorstuen FK i sin avdeling.

Og hvordan ble det da så med opprykk, nedrykk og videre eksistens i 4.divisjon?

Avdelingskollega Fremad Famagusta hadde famlet seg frem til fasiten før gårsdagens oppgjør på Kringsjå - og forutsetningene for Heggedal var klare. Vi måtte plutselig vinne begge matchene, samtidig som både Ski og Fremad Famagusta måtte avgi poeng.


Og slik gikk det dessverre ikke. For både Fremad Famagusta og Ski vant sine kamper. Fremad Famagusta, med sin fabelaktige live-oppdatering på Twitter har sannsynligvis aldri hatt så mange følgere fra Heggedal under en match. Ski, som ikke har nådd den digitale verden ennå, gjorde som forventet jobben mot årets jumbo i avdelingen, Langhus. 4-1-seier. Og dermed var det et faktum. Heggedal rykker høyst sannsynlig ned til 5.divisjon. Vi hadde kanskje ikke forventet det før sesongstart. Der vi valset over 3.divisjonslaget Kongsberg like før seriestart. Tok to strake seire i serieåpningen.


For slik er fasit med en serierunde igjen. Vi ligger for langt bak til at vi kan ta igjen Ski på syvendeplass. En syvendeplass som rent hypotetisk kunne holdt oss i 4.divisjon. Alt avhengig av hvor mange lag fra 3.divisjon som rykker ned. Et kaotisk oppsett. Kunne vi ikke bare holdt oss til det gamle? Vi ser jo alle hvor norsk fotball er om dagen. Men hvis det er dette som skal til for at landslaget skal heve seg fra sin historisk lave syttiendeplass på Fifa-rankingen, så får vi ta en tur ned i femtedivisjon. Komme knallhardt tilbake og satse på direkte opprykk i 2017.

Så får vi håpe at reglene for opprykk, nedrykk og middelhavsfarer neste sesong blir litt lettere å tolke.

Minner om siste serierunde tirsdag 27.9.2016 på Gjellum. Atli Heimisson debuterer i grønt. Og vi kan muligens sende Fremad Famagusta ned i femtedivisjon sammen med oss.

Ikke at det er noen trøst. Vi burde ikke ligget der vi ligger i utgangspunktet.

0 Kommentar

Islandsk målmaskin klar for Heggedal

Postet av Gui Sportsklubb den 18. Sep 2016

Det har lenge versert rykter. Endelig kan vi bekrefte at Atli Heimisson er klar for spill i den grønne drakten. Atli har banket inn mål for Asker de siste sesongene, og i fjor fikk vi et ublidt møte med den trivelige islendingen da han banket inn fire mål på en omgang for Asker 2. Nå har han endelig fått på seg den grønne drakten, og vi gleder oss til å se han i aksjon tirsdag 27.september hjemme mot Fremad Famagusta. Her er det bare å møte opp for å se en spiller som har vært meget attraktiv hos klubber lengre opp enn Heggedal. Vi ønsker Atli velkommen til Gjellum og håper han blir i flere år.


- Atli er en veldig god spiller og en målscorer av rang, dessuten vil han passe inn i miljøet da han er en veldig hyggelig person, sier HIL-trener Terje Småhaug.

Heimisson hadde første trening med a-laget i kveld, og er ikke spilleklar før 27.september, da han er suspendert i tredve dager grunnet overgang fra profesjonelle Asker til litt mindre, men dog hyggeligere kår i Heggedal.0 Kommentar

-Helt mørkt, herr kampleder!

Postet av Gui Sportsklubb den 13. Sep 2016


Ni mål, hat trick, rødt kort og en en scoring for evigheten. Tirsdagens oppgjør på Gjellum stadion hadde det aller meste en fotballkamp bør inneholde.

Det har vært målrikt når Heggedals a-lag har spilt fotball i år. Kveldens kamp mot drabantby-laget Rustad var intet unntak. I en kamp som fra nøytralt ståsted kan defineres som over snittet underholdende, ble det igjen litt for mye spenning, litt for mange mål og nok en interessant dommeravgjørelse.

For Heggedals a-lag skulle revansjere 1-4-tapet før sommeren. Med to hjemmekamper igjen, indian summer og titalls mygg, lå alt til rette for en trivelig kveld på Gjellum.

Allerede før match merket vi coach Terje Småhaugs lyst til å vinne denne matchen. Han slo bordet så hardt at musikkspilleren slo seg på før match. Heltent. Lattermildt. Stemningen var god pre-match. Og følgende 11 fikk æren av å starte for HIL denne septemberkvelden.

Brualøkken, Hansen, Helseth, Vaaten, Strand, Småhaug, Hellman, Bøe, Berglund, Gundersen og Korslund.

På benken satt: Gude, Meyer, Øverbye, Nielsen, Fossum, Christophersen, Abbas og maskot for kvelden, Elias.

Og det startet bra. Allerede etter seks minutter har kaptein Fredrik Bøe spilt vegg og trillet inn hjemmelagets ledelse. Knallstart.

Fem minutter senere er "El Capitano" på ferde igjen. I et driv som selv ikke Petter Northug jr. kunne matchet. Ei heller de hvitkledde Rustad-gutta. Vi kontrer. Småhaug (sønnen) trer Bøe gjennom som tar et lang løp før han til slutt setter ballen i mål. 2-0. God start. Flyt.

Etter et kvarter konkluderer nygifte Thor Erik Christophersen fra sidelinjen at dette har vært en ekstremt underholdende kamp. For dette var bare starten på en lang og heftig kveld på Gjellum. Myggen bet, og sjansene kom i fleng. Etter nitten minutter melder Terje Småhaug at han har fått nerver. Like etter spekulerer Zishan Abbas i om det finnes en Omar Flo et sted i verden.

25.minutter er spilt når Robin Hellman elegant kjører tunnel på Rustads nummer ni. Benken jubler og vi sender en bot på 50,- til Rustad for den luka.

Vi presser på og ser sterke ut. Men Rustad har også sine muligheter. Dessverre treffer ikke alt like godt, og etter 36.minutter slår Rustads nummer ni et innlegg som blir til et innkast, før han elegant skriker " Fuck my life".

37.minutter er spilt. Vi får straffe. Fredrik Bøe går selvsikkert opp. Prikker inn 3-0. Ekte hat trick. Dette må da gå veien?

Men i kjent HIL-stil reduserer Rustad IL like etter. 3-1. Pause.

Andre omgang åpner med at Fredrik Korslund tar rollen som Christian Benteke et øyeblikk. Bruker styrken mot to Rustad-forsvarere og kriger seg frem. Avslutningen går i Benteke-stil ikke i mål.

Så blir Rustad redusert til ti mann når nummer seks får sitt andre gule. Soleklart sådan. Etterfulgt av en rekke meldinger. Men i dusjen må han. Deretter følger en sjansebonanza Heggedal ikke har sett maken til. I stolper, keeper, stolper og ut. Ballen vil ikke i mål. Det blir nesten komisk.

Men endelig. Etter 65.minutter setter Robin Hellman iskaldt inn 4-1. Det ser lovende ut. Men vi vet alle at alt kan skje i 4.divisjon. Og hva skjer så? Med en mann mindre på banen, kriger Rustad seg inn i kampen igjen.

Rustad reduserer to minutter etter vår scoring på straffe. Og Rustad setter inn 3-4 like etter. Så roer det seg litt. Men kampen får tenning igjen i det Thomas Strand blir grisetaklet nede ved Rustads cornerflagg. Han blir liggende. Er frustrert, men høflig: - Helt mørkt, herr kampleder, klarer han lire av seg, med store smerter. For vi fikk ikke frispark, selv om samtlige 50 tilskuere så det var frispark. Strand får gult. Vi gratulerer med kveldens rareste avgjørelse. Men Strand kommer seg heldigvis. Og for et comeback. Ti minutter før slutt får vi corner. Og hvem andre en Heggedals svar på David Beckham skrur like godt ballen rett fra cornermerket og inn. En nydelig bue. En deilig scoring. 5-3. Vi har funnet frem kuleramma. Og den får vi også brukt for. For Rustad gir seg ikke. 5-3 blir til 5-4.

Men der stopper det også. I en vill kamp. Ni mål. Vi kunne vunnet 10-5. Men vi lot det være igjen litt spenning til publikum.

5-4. Hockeyresultat. Kamp slutt. Tre poeng i boks. Tre deilige poeng. Selv om vi selvsagt burde vunnet mer.

Heggedal-Rustad 5-4 (3-1)

Gjellum stadion: 50 tilskuere

Heggedals mål: Fredrik Bøe (3), Robin Hellman, Thomas "Beckham" Strand

Og etter kamp noterer vi oss at Joel Berglund atter en gang hadde glemt noe. Denne gangen håndkle, noe han fant ut etter at han hadde gått i dusjen.

Det er i skrivende stund uklart om den blide svensken har kommet seg hjem.

PS: Husk Idrettens dag førstkommende søndag på Gjellum!
0 Kommentar

Idrettens dag

Postet av Gui Sportsklubb den 10. Sep 2016


HIL inviterer hele bygda til Idrettens dag 2016 Søndag 18/9 kl 12 - 15 på Gjellum. Gratis inngang og premier til alle.

Vi ønsker alle barn og unge i Heggedal velkommen til en dag med idrett og lek på Gjellum. Du kan prøve fotballferdigheter, måle hastighet på skudd, løpe 60 meter på tid, lengde, kulestøt, rulleski, skihopp og mye mye mer.

Alle øvelser starter kl. 1200 og avsluttes etter ønske, senest 1500. Det vil bli loddtrekning ca 1330. Salg av mat og drikke i kiosken.

Barna bes gjennomføre så mange øvelser som mulig, så det oppfordres til å møte tidsnok for å få med seg alle øvelser.

Ta med foreldre, tanter, onkler, besteforeldre, søsken og venner til noen aktive og hyggelige timer på Gjellum.0 Kommentar

Eventyrkveld på Blåfjellhytta

Postet av Gui Sportsklubb den 7. Sep 2016

12. oktober 2019 kl 1800 for alle barn mellom 4 og 10 år

Vi gjentar suksessen!

Det blir eventyrvandring, eventyrlesing og sang.
 Ta med mamma, pappa, bestemor eller bestefar til en spennende kveld i skogen.
 Det er morsomt om du kler deg ut som hulder eller troll. Men du må ikke.

 Vi selger risgrøt og varm gryte - og andre eventyrlige godsaker.
 Vi avslutter kl 2000.

 Premier til alle barna. Arrangementet er gratis.

Du kan laste ned pdf-versjon av invitasjonen  her.

Velkommen!


0 Kommentar

Ein skigard kan'kje vara evig

Postet av Gui Sportsklubb den 31. Aug 2016

Alle gode ting har en ende. I dette tilfellet dreier det seg om a-lagets antall seire på rad. Det stoppet på tre strake. For atter en gang var Ski en seig nøtt. Til tross for solid innsats fra hjemmelaget.

Høstsesongen har startet bra. Med tre solide seire. Tirsdag kom Ski på besøk. Et ekkelt lag om vi husker tilbake til samme oppgjør på andre siden av fjorden før ferien. Vi reiste hjem med stortap i bagasjen og Oslofjordtunnellen var selvsagt stengt. Det var den lengste kvelden så langt i sesongen.

Følgende elleve ble sendt ut for å revansjere vårsesongens tap: Brualøkken, Hansen, Gundersen, Vaaten, Strand, Skjellestad, Bøe, Berglund, Abbas, Korslund og Lunde.

På benken satt: Gude, Fossum 1, Småhaug (bursdagsgutt - vi gratulerer!), Rocky Christophersen (med blåveis fra eget utdrikningslag), Fossum 2, Meyer og bondesønn Anders Helseth.

Og gjestene fra Ski var på. I sine ukrainske drakter tok de ledelsen noe tvilsomt etter syv minutter. Tvilsomt i forhold til at linjedommer og Barack Obama-lookalike hadde flagget i været. Vi tenkte alle at det da ville bli en "sånn" kveld.

Men vi hever oss. Og Thomas Strand viser at han fortsatt har krutt i børsa like etter på et frekt cornertrekk. Strand får ballen ut på sekstenmeteren fra Lunde. Avslutningen er god, men dessverre stod keeperen akkurat i veien der.

Sikre kilder på benken skal for øvrig ha de til at dagens høyreving Sander Skjellestad har klina med lillesøsteren til Joel Berglunds samboer. Du hørte det først her.

Spillemessig er vi bedre med i kampen nå. Vi finner rytmen, og etter 22.minutter prikker Petter Lunde inn et nydelig innlegg. Med tidenes air time på Gjellum stadion, er det Zishan Abbas som rager høyest. Abbas skaller inn 1-1 og fortsetter feiringen inn i sikkerhetsnettet bak Skis mål.

Vi jubler faktisk så mye over skadeplagede Zishan Abbas scoring at Anders Helseth på benken melder Abbas-tatovering om Abbas scorer en gang til på hodet i samme kamp.

Like før pause slår kaptein og maestro Fredrik Bøe en nydelig pasning gjennom Skis forsvar. Nevnte Skjellestad setter pannebrasken på ballen, men Skis målvakt er med på notene.

Det nærmer seg pause, og vi har definitivt vært det beste laget etter 1-1-scoringen. Så skjer det. Ski spiller ballen oppover. Ski-spilleren smeller til ballen som et fantastisk volleyballslag. Det høres trolig til Spikkestad. Arild Sundgot kunne ikke gjort det bedre. Men dommeren velger faktisk å la spillet gå videre. Hva skjer så? Joda. 1-2 er et faktum. Det protesteres over en lav sko. Som vanlig når vi er uenige en dommeravgjørelse. Sikre kilder skal ha det til at dommertrioen på vei opp til garderoben i pausen erkjenner at det muligens kan ha vært hands. Surt.

Vi blir enige om å glemme dette i pausen. Gå ut og gi jernet i andre omgang. Og vi er farlig frempå flere ganger etter pause. Men i kjent stil - med marginene mot så vil ikke lærkula i nota.

Ski kontrer inn 3-1-ledelse etter 67 og dermed går luften delvis ut av de grønnkledde.

Seiersrekken ender på tre. Ski tar med seg tre poeng hjem i minibussen sin.

Mer er det ikke å si.

Heggedal-Ski 1-3 (1-1)

Gjellum stadion: 50 tilskuere (inkludert old boys på nabobanen og jentene i kiosken)

Mål: 0- (7.min), 1-1 (Abbas 22.min), 1-2 (Arild Sundgot 43.min), 1-3 (67.min)

Vi kommer sterkere tilbake!
0 Kommentar

Trim og trening ønsker velkommen til ny sesong

Postet av Gui Sportsklubb den 29. Aug 2016

TrimOgTrening_2013-04 Planken1.mai 2013 039.jpg

Trim og trening starter opp etter ferien, tirsdag 30. august kl. 19.00.


Velkommen til ny sesong med trening som passer alle voksne som ønsker å holde seg i form, både kvinner og menn.

Tirsdager: Kl. 19.00 - 19.50, individuell utetrening. Jogging eller gåtur med eller uten staver.

Kl. 20.00 - 21.00, innetrening med dyktig trener. Kort oppvarming før styrketrening med strikk eller vekter og avslutning med uttøying.

Torsdager: Kl. 19.00 til ca. kl. 20.00, kun utetrening. Løping i form av intervalltrening og noen langturer.

Begge dager møtes vi på Hovedgården ungdomsskole.

Trim og trening er også en sosial gruppe med sommeraktiviteter og hyggelige lag.

Synes du dette høres interessant ut så er du hjertelig velkommen.

Ta gjerne kontakt med Laila Samuelsen på tlf. 915 66 932 eller lssamuel@online.no for nærmere opplysninger.

0 Kommentar

Tre på rappen

Postet av Gui Sportsklubb den 23. Aug 2016Etter en god innledning på høstsesongen med to strake seire, bar det til det gamle olympiske anlegget på Jordal Amfi tirsdag kveld for bygdas stolthet. Vertskap var tangotrøyene Brosundet, et Ålesunds-lag i Oslo. Et lag vi senket på Gjellum, og som vi var meget lystne på å senke igjen.

Og stemningen var meget god da troppen samlet seg i den nedslitte "garderoben" på Jordal kunstgress. - Det lukter litt Bonsa av dette her, kommenterte bondegutt Anders Helseth, og trakk paralleller til tidligere VIF-hockey back Aleksander Bonsaksen, nå proff i finske Tampere.

For det oser VIF over Jordal. Og om vi lot oss inspirere av VIF Trolls, Vålerengas eget amerikanske fotballag, som trente før oss, er usikkert, men det var flere som lot seg imponere av den tøffe coachen som drillet spillerne sine på ekte amerikansk før det var vår tur til å entre gresset. Spesielt imponerende var det når coachen minnet spillerne sine om at de måtte "DRINK THE WATER BOYS".

Tøft.

Det ble også observert en Pokemon Go-spiller i garderoben før avspark. Om vedkommende vil vedkjenne seg dette til botsjef Fredrik Bøe, er det sannsynlig at det venter et bidrag til lagets botkasse.

Nok om det. Følgende elleve startet på Jordals fancye kombinasjon av fotballbane og amerikansk football field: Brualøkken, Nielsen, Gundersen, Vaaten, Hansen, Småhaug, Røisland, Strand, Lunde, Abbas, Korslund.

Verdt å merke seg: Dette var HIL-legende Zishan Abbas første start i år etter en lang sesong preget av skader og aldrende kropp. Gledelig var det også å se en annen legende, Michael Nielsen i startoppstillingen igjen.


Og så var vi omsider i gang på Jordal. Trenerbenken på provisoriske stoler hentet fra garderoben.

2 min: Nysignering og tidligere VUL-gutt (fornuftig fyr som melder overgang til HIL) melder tidlig scoring til Heggedal.

4 min: Og hvilken ekspertuttalelse fra Fossum. Fra benken ser vi veteran Terje Alexander Vaaten dundre løs. Ballen letter i takt med farten fra skuddet. Fra 40 yards-merket på kunstgresset hamrer han inn ledelsen bak en sjanseløs Brosundet-keeper. For en start. For et skudd.

9 min: Espen Røisland varmer opp skoa og sjekker om Brosundets keeper er med på notene. Ballen går like over.

15 min: Så skjer det igjen. Denne gangen fra 50 yards-merket. Røisland har varmet opp støvlene. Røisland ser opp. Noterer at sunnmøringen i mål står langt ute. Han måker ballen mot mål. I en vakker bue. Sunnmøringen løper. Ballen ligger i garnet. 0-2. En solid kandidat til årets mål. En sinnsyk scoring. Vi jubler og godter oss.

18 min: Brosundet utnytter at gjestene har to spillere nede for telling. Får overtall og prikker inn reduseringen. 1-2.

25 min: Michael Nielsen får lyskestrekk.
25 min: Michael Nielsen slår et frispark med lyskestrekk og forverrer strekken.
26 min: Fra sidelinjen hører vi kritiske kommentarer fra Robin Evans, som hevder Nielsen burde spart seg å ta det frisparket.
27 min: Michael Nielsen går ut og melder selv at det fort kan bli en uke eller to med treningsfri nå grunnet strekk.

31 min: Brosundet utlikner til 2-2 på straffe. Greit dømt. Ingen protesterer.

Like før pause oppstår dog to merkelige situasjoner. Først får vi et frispark vi gjerne vil ta fort. Vaaten sender ballen avgårde men blir stoppet og idømt gult kort. Uvisst hvorfor. Så får Røisland gult for å stå for nærme en sunnmøring som skal ta corner. Rare greier. Vi håper dommerobservatøren noterte flittig.

Pause.

Andre omgang startet likt som første. Med grønn dominans. Vi pøser på og skaper flere store sjanser. Alene med keeper, klabb og babb i feltet, folk som tråkler seg gjennom. Men ballen vil ikke inn.

Så kommer tangotrøyene på en kort visitt og smeller ballen i metallet.

75 min: Røisland, som leverte meget solid innsats i dag, finner Lunde foran mål. Og der. Endelig ligger kula i mål. 3-2. Vi leder igjen. Fullt fortjent. Det siste kvarteret handler om en ting. Tette igjen bakover. Gjøre kloke valg. Løpe til vi spyr. Fossum på topp (Alex - ikke Gullkalven Espen) løper som en helt. Trampe gjør et hyggelig gjensyn på flanken. Vi ofrer oss og løper som helter. Vaaten må ut like før slutt med krampe og det meste en fotballspiller som drar på åra kan dra på seg i kampens hete.

På overtid prikker Brosundet inn en siste sjanse, og det er en stor sjanse. Men - bakerst står Heggedal Fotballs nye helt. Simen Brualøkken. Han har knapt rukket å tørke støv av både hansker og sko - men likevel leverer han avgjørende redninger i hver kamp. Som i denne. Full strekk. Fister ballen ut. Dommeren piper i fløyta og seier nummer tre på rad er et faktum!

Og det smaker sinnsykt digg. Kanskje årets deiligste. Vi tar Heggedals-ropet med rustne stemmer. Alle gutta. Og Bjørn. Petter Lunde og lagets mest trofaste supporter. Alle er med. Kollektivt roper vi at vi er Heggedals-gutter. Kollektivt roper vi at vi ikke er Vollen-gutter. På en ganske varm aften i hovedstaden. Vi reiser hjem med ni poeng av ni mulige så langt denne høsten.

Førstkommende tirsdag ønsker vi Ski velkommen. Et lag vi skal senke. Vi skal klatre ytterligere. Vi har plutselig fått los på tredjeplassen igjen. Og vi lover å sende gutta fra feil side av fjorden hjem i skam. Men da må du ta turen til Gjellum!

Kampfakta:

Brosundet FK-Heggedal 2-3 (2-2)

Jordal Kunstgress: 15 tilskuere

Mål: 0-1 (4.min) Vaaten, 0-2 (15.min) Røisland, 2-3 (75.min) Lunde

0 Kommentar

Ni mann-igjen

Postet av Gui Sportsklubb den 16. Aug 2016Det er lite som slår den sterke Gjellum-sola etterfulgt av den sure vinden fra Yggeseth. A-laget er i gang med høstsesongen og sensommeren er på hell. Det var duket for høstsesongens første hjemmekamp. Motstander var Høybråten/Stovner. Et gampete lag vi reiste hjem fra i vårsesongen med null poeng, krykker og mange blåmerker.

Vi visste hva som kom. Og vi var klare for fight.

De elleve utvalgte som fikk æren av å revansjere vårsesongens tap var: Brualøkken, E.Fossum, Helseth, Vaaten, Hansen, Småhaug, Hellman, Bøe, Berglund, Lunde og Korslund.

Og stemningen var god i det vi møttes igjen i garderoben. Klare for ny match på vårt slitte kunstgress. Med Simen Brualøkken i kassa. Så langt ser det ut som vi har truffet bra i overgangsvinduet. Veteranen, bosatt i bygda, har funnet tilbake til fotballgleden, noe vi merker på banen. Ro, trygghet, kommunikasjon og fortsatt myk som en panter.

Publikum hadde faktisk ikke fått satt seg på Gjellum før det sa PANG. For selv om gjestene fra Høybråten ropte på offside og stoppet opp. Og linjemannen vinket med flagget, så overprøvde hoveddommer og linjemann fra Tippeliga-oppgjøret mellom Odd Grenland og Sarpsborg 08 den angivelige offsiden. Med FIFA-logo på dommerskjorten, velger vi å stole på dagens kampleder.

Fredrik Korslund fikk dermed en enkel jobb med å sette ballen i kassa. 1-0. Årets raskeste. Vi var i gang. Vi virket friske. Etter tretten minutter spiller Thomas Småhaug ballen inn til Lunde som på blank legger den like over.

To minutter senere: El capitano Fredrik Bøe trer Thomas Småhaug gjennom. Småhaug er kald som skjæra på tunet, og vi har doblet. 2-0. Flyt.

Og vi fortsetter å trykke på. 2-0 kunne blitt til tre, men målscorer Småhaug er ikke like kald etter 28.minutter spilt.

Så handser en Høybråten-spiller ballen i mål. Korrekt annulert av dagens myndige Fifa-linjemann, som fungerer som dommer i 4.divisjon.

Like før pause får gjestene straffe etter at en blåkledd deiser inn i vår sisteskanse Simen Brualøkken. Vi er uenige, men det hjelper lite når dommeren har dømt. Straffen derimot. Ikke så ille plassert. Redningen fra vår nye sisteskanse: FANTASTISK!

Vi går dermed til pause på stillingen 2-0. I garderoben blir vi som vanlige enige om å prøve å holde nivået i andre omgang. For vi vet jo at vi har hatt en tendens til å slippe oss noe ned. Ref: siste bortekamp på Langhus.

Og det starter kaotisk for både Fredrik Korslund og kveldens venstreback Steinar Hansen som begge ser ut til å ha fått det i pausen. Steinar Hansen kan melde at det trolig skyldes dagens pre-game-meal som var fish & crisps.

Så tar det fyr. Bokstavelig talt. Gjestene blir først redusert til ti mann etter 60minutter. Det kjeftes, smelles og "komplimentene" hagler mellom benkene og på banen.

Robin Evans prøver seg så på en ekspertvurdering av Espen Røislands innbytte på venstre flanke. - Nå blir det farlig på kant. Med Røis kan vi doble og skape flere muligheter, sier den sindige Shrewsbury-supporteren.

I kjent stil sliter vi med å håndtere overtallet. Høybråten/Stovner er faktisk bedre med til tider, og vi takker sisteskanse Brualøkken for innsatsen mellom stengene. For Brualøkken var faktisk avgjørende i aften. Og som om det ikke var nok. 77.minutter er spilt når Petter Lunde blir invitert til lokalt mesterskap i bryting av en Høybråten-spiller. Gjestenes trener blir fryktelig sinna og mener vi påvirker dommeren. Faktum er at HB-spilleren tar med seg Lunde i en slags japansk kampsport-bevegelse som trolig hadde gitt mange poeng i bryteringen. Dagens kampleder er ikke imponert, og belønner gjestenes spiller med kveldens andre røde kort. Denne gangen direkte.

Rent matematisk, med 11 mot 9 burde vi selvsagt avgjort kampen, men det er faktisk gjestene som er nærmest 2-1. Brualøkken står atter en gang i veien, og varter opp med en vanvittig redning.

Det skal nevnes at hjemmelaget også hadde sine sjanser, men de gikk enten over, til siden eller nesten i mål. Men med 2-0 på tavla og sluttsignal fra dagens kampleder, skriver vi to strake seire. Vi holder nullen. Andre omgang var kanskje ikke særlig pen, men vi vant og det er det som teller.

En noe hissig passiar etter kampslutt mellom lagene ender med at vi begge er enige om å være uenige. Vi spiller "Min hood" for andre gang i kveld og reiser hvert til vårt med tro på flere poeng utover høsten.

Heggedal-Høybråten/Stovner 2-0 (2-0)

Gjellum stadion: 60 tilskuere

Mål: 1-0 (1.) Fredrik Korslund, 2-0 (15.) Thomas Småhaug

Røde kort: Høybråten/Stovner x 2

Neste tirsdag reiser vi til Jordal kunstgress hvor Brosundet FK venter. Det er bare å ta turen!

Fun fact: Gjestene fikk faktisk to røde i forrige kamp også på Gjellum.0 Kommentar

Stang ut og null marginer

Postet av Gui Sportsklubb den 28. Jun 2016

Vårsesongen for a-laget har bydd på en rekke tette oppgjør. Det startet bra med to strake seire før en stygg smell mot Årvoll borte fikk oss ned på jorden. Videre har det vært jevnt ustabilt og mye marginer i mot.

Revansjelystne ønsket vi i hvert fall serieleder Årvoll velkommen til solfylte Gjellum for å sette et endelig punktum over vårsesongen. Publikum kjente også sin besøkelsestid og alt lå til rette for en festaften på Gjellum.

Følgende elleve startet for Heggedal: Gude, Fossum, Helseth, Vaaten, Hansen, Gundersen, Berglund, Hellman, Bøe, Lunde og Tømmernes.

Inspirert av heltene fra sagaøya hadde vi god tro på seier til tross for Årvolls suverenitet så langt i avdelingen. Og det startet bra. Årets raskeste var et faktum da kaptein Fredrik Bøe danset jenka med Årvoll-forsvaret. Hjemmepublikummet hadde knapt fått satt seg før vi var i ledelse.

Dessverre får Årvoll to kjappe og gjestene viser hvorfor de ligger der de ligger på tabellen. Men vi er dog noe usikre på om dagens linjemenn var verdig en jobb på linja i 4.divisjon. Allerede før kampstart plasserer en av to linjemenn seg soleklart feil og må få kyndig assistanse av dagens kampleder til å finne sin plass.

Men vi gir oss ikke så lett til tross for at gjestene snur kampen. Etter 29.minutter leverer Robin Hellman en solid kandidat til årets mål når han fra hjørnet av sekstenmeteren smører ballen i lengste kryss. Utagbart. Ferdig innrammet. En lekkerbisken selv ikke Dmitri Payet kunne gjort bedre. 2-2. Det er match.

33.minutter er spilt når HIL-legende Zishan Abbas finner det for godt å møte opp på kamp. Og like etter får vi en gigantisk sjanse når Årvolls forsvarsspiller utrolig nok header en relativt enkel ball i egen stolpe. Gjellum ler. Et felles latterbrøl til det som potensielt kunne blitt en fin Youtube-hit. Stang ut.

Så skjer det som har skjedd litt for mange ganger i år. Motstanderlaget slår en pasning. Motstanderlagets spiller står i offside. På andre siden venter hele Heggedal på at flagget skal komme opp. Hvilket ikke skjer. 2-3 og pause. Det argumenteres med dagens kampleder.

Men vi har vært på høyde med serielederen. I garderoben blir vi enige om at vi skal ta fighten. Og det gjør vi. Vi er soleklart best i andre omgang. Men samtidig er det stolper, bein og tverrliggere i veien for våre forsøk. Helt til rutinerte Gunde tar ansvar. Hamrer inn 3-3 etter 67. min. Det er fortjent. Veldig fortjent.

Og vi gasser på. Er langt bedre enn Årvoll. Serielederen. Men, det som skjer like før slutt oppsummerer vårsesongen. Marginer i mot. Årvoll kjemper seg tilbake og gjør 4-3 like før slutt. Vi går rett i angrep og treffer metall, bein, mer metall før ballen triller til side.

Kamp slutt.

3-4. Ferdig.

Heggedal-Årvoll 3-4 (2-3)

Gjellum stadion: 105 tilskuere (sesongbeste)

Vi takker for et solid oppmøte og lover å gi alt når vi er tilbake i august.

Inntil da ønsker vi alle en riktig god sommer!
0 Kommentar

The Sweetest Thing

Postet av Gui Sportsklubb den 31. Mai 2016


Velfortjent klem: Dagens kaptein Robin Hellman gir Tore Gude (16) en velfortjent klem etter dagens kamp på Gjellum.

Det kunne ikke blitt bedre. Endelig var Gjellum-kulda vekk for en stakket stund. Publikum hadde igjen funnet veien til arenaen vi elsker. Og fotballen som ble levert stod i stil med både vær, vafler og det meste. For etter tre strake tap reiste vi kjerringa. Mot den gamle fotballstorheten Lyn 2. På imponerende vis.

Med to keepere ute fikk juniorkeeper Tore Gude (16) sjansen mellom stengene. Ilddåp vil mange si, men Gude tok muligheten på strak arm.

Disse elleve startet for Heggedal denne varme mai-kvelden: Gude, Fossum, Helseth, Vaaten, Haaland, Skjellestad, Berglund, Hellman (k), Røisland, Lunde og Korslund.

På benken satt: Småhaug, Øverbye, Øverbye, Nielsen, Hansen og Meyer.

Før kampstart noterer vi at vi har fått ny gummi på kunstgresset. I fleng. Vi noterer også at innbytterbenken har blitt en utendørs sauna. Steinar Hansen har fått det før dagens kampleder blåser i gang matchen. Vi noterer også at en av dagens linjemenn ligner veldig mye på vår gamle venn Øyvind Børresen, currently i kongens klær.

Vålerenga Fotballs nye materialforvalter, og HIL-keeper med beinhinnebetennelse, Eirik Fedje mener dommeren likner på en av skuespillerne fra TV2s suksesserie De syv søstre. Nok fra benken. Over til kampen.

Lyn 2 tar ledelsen etter 19.minutter. Lyn 2 er gode i første omgang. Spesielt nummer 10 som har en veldig god dag på kant så langt. For Lyn 2 var nok hakket vassere i første omgang. Etter 35.minutter skyter Robin Hellman av seg den ene skoen til dommerens store forundring. Så er det hjemmelaget som er farlige frempå med en stupheading like utenfor mål.

Like før pause er gjestene farlig frempå igjen. Tore Gude varter opp med en fantastisk redning. I full strekk. - Han ække gud ennå, kommenterer Fredrik Bøe, og alle stusser forundret. Det viser seg at Bøe snakker om Lyn 2s nummer ti. Vi er alle enige om at Tore Gude stod som en gud i dag. Vi ler. Vi tar pause. I pausen krangles det om det var Henrik Meyer eller Steinar Hansen som var nærmest krysset. Ubetydelig i lengden. For HIL er på jobb nå.

Vi tar tak fra første spark på ballen i andre omgang. Det flyter. Vi ser gode ut. Lyn 2 inviterer oss inn i kampen, og vår svenske helt og tanks Joel Berglund takker for invitasjonen. Fra tjue meter banker den blide svensken inn sin første scoring i grønt. Det er deilig. Det er fortjent. Og vi fosser frem. Kombinerer. Løper. Prater. Skaper sjanser. Syv minutter etter er han der igjen. Tanksen fra Sverige. Høyest på corner. Sjanseløst for Lyn 2s lyseblå keeper. 2-1. Vi har snudd det. Og vi gir oss faen ikke med det. Til tross for at gjestene får en gigasjanse med en lobb. Men vi har en livlig og trygg sekstenåring i mål. Tore Gude. Ingen stopper Tore Gude i kveld. Fistern over. Kaldt.

Etter 73.minutter gjør Espen Røisland det han kan aller best. Løpe langs venstre ving. Lyn 2 er i ubalanse og Røis ser ut som en Porche Carrera mot Lyn 2s forsvar. Rett gjennom. Bang. Dundrer ballen i nettaket. 3-1. En fabelaktig snuoperasjon er herved faktum. Mer blir det ikke. Vi stenger igjen bak. Jobber som et lag til dommeren blåser i fløyta. Det må ha vært sesongens beste omgang. En lagseier. Foran masse heggedølinger. Som vi liker.

Med en sekstenåring helt bakerst som stod som han var 35 år. Med en svenske som ytterst få i 4.divisjon kan hamle opp med fysisk. Som et lag som jobbet utrettelig i andre omgang og fikk betalt for det. Alt klaffet i andre omgang. Vaffeljentene i kiosken gjorde jobben. Lyset kom på i tide. Selv sportslig sjef i Lyn jublet for HIL-seier i smug på gjestenes benk.

Heggedal-Lyn 2 3-1 (0-1)

Mål: 0-1 (17.), 1-1 (60.) Berglund, 2-1 (67.) Berglund, 3-1 (73.)

Gjellum stadion: 90 tilskuere

Og da jubler vi sånn her: https://twitter.com/heggedalfotball/status/7377402...

Neste hjemmekamp: Heggedal-Lille Tøyen 14.juni - 20.15

Takk for i kveld!

PS: Vi hadde til og med to dyktige fotografer ringside i dag. Flere bilder kommer trolig i morgen!
0 Kommentar

Spennede besøk fra Stabæk

Postet av Gui Sportsklubb den 31. Mai 2016

Toni Ordinas holdt et meget spennende foredrag for bygdas trenere sist uke. (Foto: Stabæk.no)


Sist søndag fikk Heggedal IL besøk av utviklingsleder i Stabæk fotball, Antoni Ordinas på Gjellum. I to timer fikk 15-20 trenere gode innspill og ideer fra mannen som er ansvarlig for å utvikle talenter i bærumsklubben. Under kan du lese Svein Roger Pettersens oppsummering av kvelden.Hvem: Antoni Ordinas. Utviklingsleder i Stabæk Fotball. Bakgrunn fra det spanske fotballforbund og akademi på Mallorca.Tema: Utvikling av fotballspillere15-20 trenere fikk høre en engasjert Ordinas som snakket om de ulike utviklingsfasene fra barn til junior/voksen, og hva som bør vektlegges når i utviklingsløpet. Ordinas refererte til ulike klubber i Europa i forhold til hva de prioriterer å jobbe med i utviklingen av spillere.Han beskrev hva fotball er, at man i en kamp faktisk bare har ballen i mellom 1-2 % av tiden og hvordan fotball også handler mye om hva du gjør i de resterende 98 %. Fotball spilles med hodet, det gjøres valg, det vurderes og det bestemmes før man handler med eller uten ball. Dette bør få føringer for hvordan vi legger opp trening. Vi må lage øvelser som utvikler spillere som kan tenke selv, og som kan ta egne avgjørelser.Ordinas forfektet at unge spillere som skal nå et høyt nivå som voksen må elske å spille fotball, de må kunne spille på lag og etter hvert må de kunne håndtere å spille fotball under press. De må «stå opp» når kampene er vanskelige, håndtere motgang og motstand.Han mente videre det var viktig at alle klubber, også HIL, fant sin «mission» - sitt mål og sin hensikt, hva de vil oppnå. Når klubbene har svaret på dette kan de utarbeide en plan for hvordan få til dette. Og målet til en klubb er ikke bare å utvikle toppspillere, men også gode mennesker som kan spille en viktig rolle i bygda og i klubben i fremtiden.Vi takker for to engasjerte timer fra en fagmann og takker for at han tok seg tid til oss i Heggedal IL.

Inspirerende!


0 Kommentar

Coaching i verdensklasse

Postet av Gui Sportsklubb den 3. Mai 2016

Så var det dags for hjemmekamp igjen. Den første av mange i mai. Motstander: Brosundet FK. Lyder det kjent? Nei.

Et Ålesunds-lag med tilholdssted i Oslo. I tilnærmet like drakter som byens "stolthet" Aafk. Med tilnærmet lik approach som den vanlige sunmøring i gata. Det merket vi allerede da gjestene fra Ålesund/Oslo skulle låne hjemmelagets penn for å føre opp data på dommerkortet. Leverte de pennen tilbake? Selvsagt ikke. Men vi gir ikke bort ting i Heggedal, så pennen ble naturligvis innhentet fra gjestenes garderobe.

Dagens vertskap stilte med følgende elleve fra start: Fedje, Steinar Hansen, Gundersen, Helseth, Berglund, Småhaug, Bøe, Hellman, Røisland, en nygift Petter Lunde (vi gratulerer) og Tømmernes.

På benken blomstret: Chapman, Nielsen, Christophersen, Haaland, Rademacher, Skjellestad og Meyer.

Og dermed var vi klare til kamp. Vi noterer for øvrig at gjestenes nummer 27 stiller i en relativt stor joggebukse fra start. Det går selvsagt ikke ubemerket hen fra en over gjennomsnittet snakkesalig HIL-benk. Det meldes allerede før dommeren har blåst i fløyta at dette ikke kan være av bra nivå. Men: Det er joggebuksemannen som nesten påfører oss en fryktelig start. Heldigvis er Fedje og forsvaret våkne og ballen blir ryddet unna.

Tre minutter er spilt når målvakt Eirik Fedje etterlyser caps, da solen over Vardåsen står skummelt i forhold til sikt. Det merker vi også på benken gjennom de første tredve minuttene. Vi ser ikke så mye av kampen, men basert på lyder, får vi med oss det som skjer.

Ca ti minutter er spilt når dagens første diskusjon blir dratt opp på benken. Hvor er egentlig Brosundet? Michael Nielsen, som er i meget godt slag i kveld, melder at det sannsynligvis ligger mellom Kviteseid og Spjelkavik, før han trekker paralleller til det gode Kviteseid-smøret han smører på brødskiven. - Digg smør, ass. Diskusjonen ebber ut i ingenting.

Så dras det opp vittigheter fra assistenttreneren til Heggedal, men de er så dårlige at de faktisk fremkaller latter.

Over til kampen: Småhaug, sønnen, drar seg inn i banen på venstre side. Slår ballen inn til nygifte Petter Lunde, som muligens ikke er ferdig med lørdagens bryllup, for ballen går ikke i mål.

Så viser Brosundet seg frem. Og det er tydelig at sunmøringene så gårsdagens rugbykamp mellom Tottenham og Chelsea, noe Heggedals kaptein Fredrik Bøe smertelig merker. En fryktelig takling etterfulgt av illsinte rop fra begge leire. Fungerende oppmann på Heggedal, Zishan Abbas, melder at han ikke forstår særlig mye av gjestenes dialekt.

Heldigvis holder Bøe seg på beina, og en heltent kaptein spiller like etter gjennom Jan Tømmernes som fyrer av. Like over.

Etter halvspilt første omgang har vi dannet oss et inntrykk av gjestene: - Jeg synes de minner mer om Åndalsnes, melder Michael Nielsen, fortsatt i fint driv på venstre side av benken.

Nå drøftes det også hvorvidt Leicester-spiss Jamie Vardy har våknet fra gårsdagens fest.

Over til kampen igjen: Røisland prøver en skikkelig frekkis fra langt hold. På sidelinjen jubler trener Terje Småhaug for mål, men ballen gikk faktisk over. Minuttet senere finner vi ut at Steinar Hansen, forsvarsspilleren, ligner mye på Leicesters stjernespiss Jamie Vardy.

Så slår Brosundet til med nok en takling selv John Arne Riise, sunmøringen hadde kritisert. Så ruller Espen Røisland opp nok et angrep på venstrekanten, og foran mål venter Lunde. Med ring på fingeren. Men Lunde har tydeligvis truffet andre ting i helgen, for ballen vil ikke inn denne gangen heller. Gjestene kontrer og kommer alene med sisteskanse Fedje. Fedje med fartstid i Sogndal Fotball varter opp med en strålende redning, og vi puster lettet ut på sidelinjen.

Og dermed går vi til pause på stillingen 0-0.

I pausen er det Thor Erik "Trampe" Christophersen som vinner "Nærmest krysset".

Så gjør vi oss klare til andre omgang. Og for et kaos det skulle bli. Det ryktes faktisk at nyinnspillingen av den norske spillefilmen Hawaii Oslo vil ta utgangspunkt i det som skjedde de siste førtifem på Gjellum. En symbiose av rare dommeravgjørelser, mål og kort førte til mye organisering frem og tilbake for begge lags trenerbenker.

51.minutter er spilt når Brosundet får straffe. 0-1.
52.minutter er spilt når Joel Berglund får sitt andre gule kort for dagen.
56.minutter er spilt når Fredrik Bøe tar med seg ballen ned langs venstrekanten. I slow motion kommer Brosundets spiller nummer 14. Han har gult fra før. Det ser nesten ut som om Bøe inviterer til dans og gjestenes spiller faller i det han skal akseptere. Eller rettere sagt. I fotballterminologien. Han takler Bøe. Tar ikke ball og har gult fra før.

Rødt.

Og dermed er vi like mange på banen.

Vi legger om. Gunde flyttes oppover. Terje Småhaug har troen på dette. Vi setter en ball i målet, men linjemannen vinker. Han var god på vinking han. Annulert mål. Espen Røisland er fortvilet og harselerer med Heggedals benk. Vi ler.

Så: Etter 66 minutter. Gunde. Målmaskinen som stort sett har spilt midstopper i år. Fra seksten meter. Banker ballen i vinkelen. 1-1. Det kjennes riktig. Coach Småhaug melder om coaching i verdensklasse.

Og med ni utespillere mot ni blir det kaos. Mye rom. Mye rare avgjørelser. Men vi trøkker på. Er best. Etter 77 minutter stiger Espen Røisland, luftens baron, høyest i feltet på en corner. Skaller inn 2-1 etter en herlig serv fra Heggedals Lothar Matthäus, Øyvind Gundersen.

Brosundet prøver, men vi utnytter rommene de etterlater seg og får annullert en eller to scoringer (webred mistet tellingen) før vi på overtid prikker ballen i nota etter at Steinar "Vardy" Hansen har tatt et langt løp fra midtstopperplass, serverer Jan Tømmernes som dundrer inn spikeren i kista.

Men på andre side står linjemann med flagget i været. Det jubles først. Så stilner jubelen. Var det offside? Usikkert, men dagens kampleder har fått nok av vinkingen, og overprøver sin assistent. Målet står. 3-1 og like etter blåses det i fløyta.

Tre poeng forblir på Gjellum.

Heggedal-Brosundet 3-1 (0-0)

Gjellum stadion: 54 tilskuere

Mål: 0-1 (47.), 1-1 (66.) Gunde, 2-1 (77.) Røisland, 3-1 (92.) Tømmernes


Vi takker publikum for støtten og ønsker hjertelig velkommen til neste hjemmekamp tirsdag 24.mai til samme tid. Neste tirsdag reiser vi til andre siden av Oslofjorden. Ski er motstander, og som en fun fact kan vi nevne at det i garderoben etter kampslutt ble spekulert i om vår egen Joel Berglund spekulerte i nettopp dette og dro på seg rødt kort for å slippe den lange turen over fjorden neste uken.

Takk for i aften!
0 Kommentar

Tusen takk for innsatsen på vårdugnaden på Gjellum

Postet av Gui Sportsklubb den 28. Apr 2016

Hei til alle HIL-supportere, aktive, passive, stor og små

Tusen takk for fantastisk innsats under gårsdagens vårdugnad på Gjellum. Nå skinner både kvisthaugene, anlegget og vinduene. Vi er klare til både sommersesongen og 17. mai. Greide ikke å telle hvor mange som stilte opp, men gitt at alle spiste 2 pølser hver så var vi over 100 dugnadssjeler i sving - fantastisk.

Takknemlig hilsen styre og stell


0 Kommentar

Trening i Friluft

Postet av Gui Sportsklubb den 3. Apr 2016

Hei alle som er hjemme på formiddagen!

TRENING I FRILUFT

Torsdager kl 11-12 v/kiosken på Gjellum.

Start torsdag 20. april 2017.


HIL fortsetter tilbudet med «Trening i Friluft» våren 2017.

Dette er også en fin mulighet for de som er hjemme med små barn. Ta trilleturen til Gjellum og bli med på effektiv trening mens barnet ligger i vognen rett ved siden av. Alle andre som er hjemme på formiddagen er også hjertelig velkommen. Alder ingen hindring!

Regelmessig aktivitet er viktig for god helse og livskvalitet. Det er aldri for sent å begynne med kondisjon-/styrke- og balansetrening. Muskler er ferskvare og trenger derfor regelmessig utfordringer.

Alt du trenger for og delta er et par gode joggesko, et ønske om å trene ute og godt humør!

Vi gleder oss til å gi deg en variert, effektivt og morsom treningsøkt!


Treningsdag: Torsdag kl 11-12. Uke 16-24.

Oppmøte: Gjellum Idrettsanlegg v/kiosken.

Påmelding: gjellum@heggedalil.no eller møt opp!


Trine vil være "Trening i Frilufts" entusiastiske trener.


0 Kommentar

Nytt styre i Heggedal IL

Postet av Gui Sportsklubb den 15. Mar 2016

Heggedal IL presenterer nytt styre. Ihht. Norges Idrettsforbund er vi pålagt å ha et visst antall verv for å kunne drive et idrettslag. Alle vervene er nå på plass. Vi ønsker nye styremedlemmer velkommen, og takker de som går ut for god innsats.

Slik ser det nye styret ut:

STYRETNavnTelefonEpost
LederTom Hermansen90689574tom_hermansen@hotmail.com
NestlederTorgeir Kroken91340310t-bjarne@online.no
Styremedlem -
ansvar økonomi
Grethe Warendorph41337988grethe.warendorph@gmail.com
Styremedlem -
ansvar drift Gjellum og Blåfjellhytta
Jan Gustavsen90597866janhgustavsen@gmail.com
Styremedlem -
ansvar arrangement og sponsorer
Terje Bø90030914terjeb24@gmail.com
Styremedlem -
ansvar informasjon og PR
Mona-Lill Vik Pedersen99371098monalilljohansen@hotmail.com
VaramedlemVakant

VaramedlemVakant
Leder FotballTorolf Bjerkem45608049tbjerkem@gmail.com
Leder LangrennVidar Johansen41466400vidar73@gmail.com
Leder FriidrettSusanne Haugenes-Bourrie45283028susanne.haugenesbourrie@gmail.com
Leder Trim & TreningLaila Samuelsen91566932Lssamuel@online.no
Leder AllidrettAre Hansen93266449tomrer.are@gmail.com
VALGKOMITENavnTelefonEpost
LederElisabeth Schwabe90721252elisabethschwabe35@gmail.com
MedlemLisa Hellesø95020157lisa.helleso@asker.kommune.no
MedlemKjell Aksberg90519174kjell.aksberg@telenor.com
ØKONOMINavnTelefonEpost
RegnskapsførerØkonomibedriften as23373980www.okonomibedriften.no
Revisor 1Kari Rustad97669762kari_rustad@yahoo.no
Revisor 2Normann Karlsen99523565normann.karlsen@gmail.com

0 Kommentar

Rabatt hos G-sport Asker

Postet av Gui Sportsklubb den 21. Feb 2016

G-Sport Asker har begynt med elektroniske medlemskort som erstatter plastkortene som gir rabatt til klubbens medlemmer. Les videre for å få elektronisk medlemskort til din mobiltelefon

G-Sport Asker har begynt med elektroniske medlemskort. Medlemmer som ønsker medlemskort registrerer seg via vedlagt link og mottar medlemskort som link på sin mobil.
Registrering for Heggedal IL medlemmer her.0 Kommentar

HIL Årsmøte 3. mars

Postet av Gui Sportsklubb den 16. Feb 2016

ÅRSMØTE – Nye vedtekter og nye målsettinger


Torsdag 3. mars kl 19:30 starter årsmøte for Heggedal idrettslag på Gjellum
.
I tillegg til de vanlige postene skal det besluttes nye vedtekter og nye målsettinger for klubben.

Sittende styre ønsker at hovedmålsettingen til Heggedal idrettslag frem til 2020 fortsatt skal være å skape et godt idrettsmiljø der alle opplever å lykkes. Klubben skal være en lokal klubb som gir et godt tilbud til alle. Det skal være gøy å drive idrett i Heggedal IL hvor vi alle representerer klubben på en positiv måte.


I 2020 håper vi å kunne konstatere følgende status:

  • Gjellum idrettsanlegg er videreutviklet som et populært samlingspunkt for den organiserte idretten og Blåfjellhytta oppleves som idrettslagets inngangsport til marka med flotte muligheter for alle typer samlinger for grupper og lag.
  • Idrettslaget har god og forutsigbar økonomi gjennom løpende kontroll og sikker inntekt fra utstrakt utleie av Gjellum grendehus og Blåfjellhytta samt hovedsponsor på plass. I tillegg er idrettslaget i kontinuerlig vekst og har passert 1500 medlemmer.
  • Idrettslaget har en åpen og helhetlig informasjonskanal på web, som gir nødvendig informasjon om idrettslaget og våre aktiviteter.
  • Idrettslaget er kjent for både å tenke nytt og ta vare på tradisjoner gjennom ulike arrangementer. Eksempelvis Heggedalscupen og Idrettens dag.
  • Idrettslaget har organisert dugnadsarbeidet i klubben slik at det er enkelt å kunne bidra samt sikret at det blir nødvendig kontinuitet i styrer og verv. I tillegg til støtter idrettslagets lokale initiativer som bidrar til økt mulighet for aktivitet i nærområdet.
  • Idrettslaget har og gode utdanningstilbud for alle trenere, lagledere og aktive.
  • Idrettslaget har gjennom holdningsskapende arbeid lyktes med å skape et omdømme som en klubb som er inkluderende og har aktive idrettsutøvere som er opptatt av fair-play og oppfattes som forbilder for yngre medlemmer.

Dette håper vi at årsmøte skal stille seg bak. Har du andre saker som du vil at årsmøte skal behandle så må det meldes til post@heggedalil.no senest innen 18. februar (14 dager før årsmøtet).


Dokumenter til årsmøtet (klikk for å åpne dokumentet):


Møt opp og bidra til at idrettslaget kan utvikle seg videre i riktig retning.0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline